aku BOIKOT KLINIK ITU….

Nama Klinik : ???? ????

Pemilik Klinik:  Melayu (AMAT MENDUKACITAKAN PASAI BELAGAK NAK GILER)

Lokasi Klinik:  Sekitar PUTRAJAYA

Sebab-Sebab Aku Boikot:

Kejadian 1

Dulu aku lah regular customer klinik ni…Asai anak demam, batuk, selsema, sakit kulit ke apa, sume dok antar sini.  Tp, sekali tu frust n terkejut pasai sorang doktor ni bersongkok tp bleh cakap sesuatu yg x sepatutnya die cakap.  Waktu ni, haikal x baik2 demam, dekat seminggu dah, ubat pn nak dekat habis, konon nak bagi doktor tu tau la yg anak still x baik, aku cakap selalu x sihat budak2 ni, tp doktor tu leh cakap, ‘xpe mai selalu cni pn xpe…’  Kepala hotak die, sepatutnya die mendoakan patient yg datang klinik die tu cepat baik, ni nak kaut untung je…………..mmg beza bila pergi pakar kanak2 kt bangi, die punya layanan, cara die soh budak2 ni makan ubat mmg padan ngan kepakaran die.  Siap cakap lagi, lepas ni x nak sakit2 dah tau….sian mak dengan ayah asyik nak pergi klinik je…..haaa mcm tu baru la hati mak bapak yg dengar pn senang hati…

Kejadian 2

Waktu ni nana demam, tp waktu lunch hour….sblm nak p klinik pn muntah2.  Muka dh merah, jd paling dekat ngan umah, klinik ni laaa cadang nak suruh doktor tengok at least sekejap, klu letak ubat punggung tu pn ok cepat sket panas die turun, tp bila p, staff kata doktor tengah rehat, x bleh kacau, aku mintak tanya pn diorang x nak….EEEiiiii aku x dapat nak bayangkan perasaan waktu ni, diorang dh tengok muka nana dh merah waktu tu tp still bleh keraskan hati….mmg bull shit!!!!!!  Setakat nak tanya doktor pn takut, atau doktor dh ingatkan depa…itu aku x pasti!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kejadian 3

Still konon berprasangka baik ngan klinik ni….Nana demam, tp untuk keselamatan aku bawak tupperware takut die muntah.  Lps register, nana kata nak muntah, x sempat nak p toilet nana uwek2 kt depan kaunter….nasib baik aku sempat tadah ngan bekas tu, tp frustrated sangat2 coz staff yg kononnya JURURAWAT (chait, jururawat ke, bak cni tengok diploma atau sijil sket) buat noeeeennnn je kat anak aku dan pandang dengan perasaan jijikkkkkkkk pasai budak tu muntah kt situ….Nasib baik muntah dalam bekas, muntah kt lantai ctu, haaa baru berakai kot kena lap muntah plak…..

Kejadian 4

Haaaa ini laaaa menguatkan lagi ke’boikot’an aku kt klinik ni….Bibik aku kena check darah kt cni jd bila dah fomema letak klinik ni sebagai panel, aku redha aje la, lgpn yg bawak bibik asben aku….Kan aku cakap aku x kan jejak kaki kt cni dah, jd paham2 je la kan….Yang menyakitkan hati aku, dh dekat seminggu keputusan still x dapat, call fomema diorang ckp tunggu doktor ***** je lagi, tp bila call klinik ni die leh cakap call fomema coz xray ngan keputusan lab x dapat lagi….Giler la, aku dh call fomema, jgn la buat aku mcm budak kecik.  Lgpn staff sana mmg kurang ajar betui la….Bila nak cakap ngan doktor x bagi, bygkan aku call dari kui 4 ptg tp bila dh berkali2 telefon pastu staff die cakap doktor ada patient, ada patient dan ada patient, darah menyirap naik kt kepala, kepala hotak hg, ingat doktor x leh interrupt sket ke, ingat aku x byq ka atas perkhidmatan yg korang buat tu…????

Bila dapat keputusan, staff tu cakap “ok akak, kite dah dapat keputusan tu, bibik akak ada problem, jd call fomema, akak dah xde kaitan ngan kami dah”.

Budussssssssssssssss….tindakan seterusnya apa?????? Bila tanya x tau, BENGONG!!!! Bila nak cakap ngan doktor x bagi, last2 aku desak, baru nak bagi….yg doktor punya jawapan lagi cinabeng…(sori aku dh geram)

ini jawapan doktor yg berlagak ye semuaaaaaa…..”ok puan, saya dah check pembantu rumah puan, die punya jantung bengkak, jadi dengan kuasa yang saya ada, saya mmg x bagi die kerja sini, she’s unfit working in Malaysia…”

Vavavaaaaa ayat x bleh blah…aku cool lagi waktu ni….Pastu aku cakap, ‘tindakan seterusnya mcmn???”  Doktor cakap,’ ok, u kena pergi fomema buat rayuan kt sana, pastu kena check ngan pakar jantung, in case mmg your bibik jantung die x bengkak, i boleh ubat statement i tu………..U tau kan, i satu hari pesakit sampai 90 – 100 org, klinik ni paling famous kt cni”  What the **** sekali lagi……Heeeeeyyyy come on la, sape yg lagi terror ni, pakar ke awak???? aku konfius kt sini……tp aku pendam je la dalam hati waktu ni…

Esoknya aku p fomema, aku inform kt sana yg aku xnak deal ngan klinik berlagak mcm ni, last2 diorang decide buat sekali lagi xray tu, pastu panel doktor dari fomema sendiri akan audit xray pertama dan ke-2.  

Harap2nya sume ok, bibik aku mmg tip top dengan anak3 aku pn ok jd jgn la apa2 jd kt die, tlg doakan sumenya selamat yeeee….tp yg aku tau klinik tu pasti x lama, mmg la pepatah MELAYU MUDAH LUPA tu sesuwei sangat letak kt klinik tu.  Yg aku herannya, klinik yg pemiliknya bukan melayu boleh plak layan kite dengan baik, siap cakap lagi ubat yg amik kt klinik die mahal sket, jd bila sesuai boleh terus je beli kt farmasi, tp klu klinik melayu, aku rasa selagi bleh beli kt klinik tu, haaaaa beli la walaupn x baik2 pn…..

Yang aku pasti, biarlah Allah je balas apa yg sume staff ngan doktor tu dah buat kt aku….Aku tau suatu hari nanti mungkin doktor tu akan kekurangan pesakit dan klinik die akan BANGKRAPPPPPPPP!!!!!!!!  Itu DOA aku!!!!!!!!!!!

140 Responses so far »

  1. 1

    mai said,

    wawawawa…kecian bibik tu baik jar rajin plk tu….huhuhu….mintak2 semua okey……aperla klinik tuh bkn nk layan…plk tu pembantu tu buatla muka kesian ker apa, ni tgk jijik plk….. kalau la erra fazira yg pi klinik tu mesti pembantu tu terhegeh2 pegi dkt nk bantu anak erra muntah!!! sabo jerla,huhuhu

    • 2

      nanadanny said,

      DEPA MMG XDAK PERASAAN LAAA…MUKA MASING2 MCM SEPOSEN X MENARIK TERTARIK LANGSUNG. KERJA MCM TERPAKSA JE….

    • 3

      insaflah WEI!!!!! said,

      wow!!!! sampai nak bangkrap!!!!! tapi nampaknyer doa kau x berhasil~kesiannyer minah sorang ni…
      untuk pengetahuan ko,klinik tu semakin maju dan diorang nak bukak klinik satu lagi…
      ko tau x klau ko doakan untuk kebaikan allah akan makbulkan.klau doakan untuk keburukan,allah akan timpa musibah kat si pemohon itu.ko nak ke kene timpa musibah ngan doa sendiri? baik wat taubat nasuha~

      • 4

        wani said,

        tak lah, kalau si pemohon terasa diri dianiaya…doa dia walaupun keburukkan tetap akan termakbul…sekiranya teraniaya…dia maju bukan sebab doa kita tak makbul tapi ituah ujian dari Allah namanya…Allah bagi kesenangan dunia…akhirat kita tak tahu…ke orang yang reply ni sebenarnya doktor atau staf di situ..cer citer skit….

      • 5

        insan biasa said,

        Engko ni mesti staff klinik tu kan!! Ala engko tak rasa apa yang dia rasa bole la kau hentam dia sbb doa yang bukan2! Ceiiitttt. Kena kat batang hidung sndri entah lg teruk kau buat tak? *maaf. Emo sbb aku pon terkena dgn service truk*

    • 6

      taio cruiz said,

      eeewwwwww!!!!!! wat pe nak lap muntah anak erra fazira?!!!! same je ngan anak orang laen,manusua jugak kan?!!! fikiran terencat!!! katak bawah tempurung!!! pikirlah sket!!!! dahlah erra fazira tu artis zaman paleolitik!!!! ko ni ketinggalan zaman tullah!!!!ko tau x paleolitik tu ape? ZAMAN ORANG BATU-LAH CIK KAK!!!! HAIH!!!! XKAN X BELAJAR SEJARAH KOT?!! PASS X PMR?!!! SEJARAH PUNYALAH SENANG KACANG GORENG!!!!!

  2. 7

    KING KOIL said,

    err rasanya kmiera tau klinik yg dimaksudkan tu… yg kat terowong tu kan kan kan!! semalam (jumaat) pun kmiera g situ dlm kol 6 lebih lepas ambik AJ sbb dia ada ruam satu badan, demam pun dah seminggu.. skali staff tu kata kena tunggu next dokter sbb dokter yg ada tu (DR. I) dah nak balik.. kmiera ckp nak masuk kejap je sbb nak tanya pasal ruam tu teruk sangat, dia buleh ckp nak tunggu next dokter atau nak balik, last2 mlm tu jugak g az zahra bangi, baik giler dokter pakar tu!

    • 8

      nanadanny said,

      haaaa kan dah cakap……..gilerrrrrrrrrrrrrrr kan……….
      depa ni mcm xdak perasaan, at least tanya la doktor tu dulu. Saya rasa klu doktor tu tengok sekejap pn pahala nya Allah je la yang balas…..
      skrg pn saya suka p az zahra bangi tu, p jumpa pakar kanak2, dr nik atau doktor lelaki tu, dua2 baik, alhamdulillah p dekat depa hati senang, anak cepat baik….insyaallah dengan izin allah gak….
      tp, tu la kan, klu doktor pn niat baik, insyaallah sume jadi baik belaka……………………

      • 9

        dr nik az zahra said,

        ohhhhh!!!!!!~ suruh orang dpt pahala!!!!!! “PANDAI GILER KO” ko tu mengumpat x pasal2 dptlah DOSA….
        best dpt dosa?! hmmm…orang melayu zaman skrang katakan…
        dahlah klinik yg korang ckpkan ni klinik kwn baik aku…
        sebenarnyer owner dia layan lagi baek dari aku tau!!!! huh!!!!

    • 10

      wani said,

      dr nik az zahra ,

      dah klinik tu klinik kawan baik awak, tentu lah dia bagi layanan baik…cer pikir skit…tak kene boleh lah nak cakap banyak…cube dah kene…sendiri pikir lah…jangan time tu menggelabah nak kutuk orang…saya pernah kene kalau klinik yang dimaksudkan itu di terowong…memang belagak nak mampus…sorry yek… yang awak emo giler punya marak kat blogger ni kenapa?…doktor kat situ ker?…musykil siak…

  3. 11

    nCT said,

    alah, skrg ni, doktor, guru adalah kerjaya, bukan kerja kerana allah dah, yg paling memalukan tu, melayu, kalau bangsa lain, bukan nak cakaplah, mmg baguih, tp bila melayu, mmg teruk (bukan nak condemned bangsa sendiri, tp hakikat)

    buat malu ja, komplen dlm paper, gaji sketlah apa lah, merungut tu merungut ni, x penah cukup.

    • 12

      no name said,

      kuranng ajar giler kau!!!!! klinik tu duit-duitnyer bukannyer diorang simpan pon!!!! aku tengok owner dia selalu menderma!!! lagi2 bayar zakat!!!!

      • 13

        wani said,

        sah riak…siap citer tu bayar zakat…sah ko ni staf kat situ kan?…kekekek…oklah, tak yah gaduh2 dah…owner blogger ni just luahkan perasaan tidak puas hati…so, depend on u lah nak baca or tidak…kalau benda tu memudaratkan, better u buat perubahan pada that klinik…jangan nak membidas jek…siap cakap bayar zakat lah apalah…orang tak nak tau tu semua…itu urusan dorang dengan tuhan but the service yang orang pertikaikan…kene buat improvement lah…orang tegu untuk kebaikkan…kalau u tak boleh terima dan tak nak berubah…then it’s up to you lah… ingat, rezeki datang dari Allah….so, kene kira halal haram melalui apa yang kita buat hari2…keihlasan kita dalam menunaikan tanggungjawab…

  4. 14

    nanadanny said,

    yap, aku setuju sangat dengan hg ct…yg sedihnya melayu buat dekat org melayu sendiri…sesama Islam, apa nak jadi pn aku x tau dah dunia ni, kononnya nak p klinik melayu nak tolong bangsa sendiri, tp hampagasssssssss je….

    • 15

      no name said,

      buruknyer gambar budak tu!!!! obess ke?! mungkin kerana mak dia gemuk ngan DOSA!!!! hampagasssssssssssssss…..

      • 16

        amy said,

        tgh surf nk g klinik mana kt putrajy ni.. tetibe jumpa psl isu ni.. no_name.. u should’t said that.. nak tahu sbbnya? sbb kau telah mempersendakan ciptaan Allah… Hamba Allah yg menulis ni dia hanya menyatakan ketidakpuasan hati dia.. yang ko cepat panas kenapa? y not cari solution.. bkn create problem lagi.. lg 1 amal jariah di dunia ni x perlu nak tunjuk atau tayang.. lebih elok jika antara kita dgn tuhan je.. if cakap elok2 kan bagus.. dr maki sesama sendiri. hanya manusia yg mempunyai akal yg pendek yg bertindak mcm ni.. ko ckp menggunakan emosi.. bkn menggunakan akal.. ingat! tiada manusia yg sempurna..

      • 17

        me said,

        rasanya no name ni pekerja klinik tu kot..

  5. 18

    ACU.. said,

    jom Boikot klinik tuh…ntah hapa2…ingat kita tak bayar kot…hek elleh

  6. 20

    @z said,

    eh klinik mana ni? kat terowong? yang aku selalu pi tu ke? penah gak bengang pasal klinik tu tapi bukan kat doktor, kat staff jaga kaunter yang perasan cun…err kalau betul la klinik yang dikata…hehe :)

    • 21

      no name said,

      aku rasa staff jaga tu lagi cun dari kau!!!! betul!!!! x tipu!!!!

      • 22

        anti penyibuk said,

        No name: ko staff kt klinik tu ke? Apa yg ko meroyan sgt tu? Org tu citer x bgtau nama ‘klinik’ pun..lantak dia la nk cerita pengalaman dia, blog dia..kalau ko nak puji ‘klinik’ tu, ko buat la blog sndiri..Yg ko butthurt sgt ni pehal? Yg duk reply guna nama no name, taio cruiz, insaflah wei, n dr nik tu semua ko kan? Mental betul ko ni..

      • 23

        wani said,

        memang sah yang meroyan dari atas tadi ni samada staf klinik tu atau doktor dia sendiri…tu meroyan tak pasal2…siap citer bagi zakat bagai…adoi, gila riak and sombong…tak hairan lah saya pun pernah bengang dengan doktor kat situ apa lagi dengan nurse yang tak berapa nak nurse sangat tu….kekekeke…. no name, dr nik az zahra…just mengaku jek lah…pekerja situ kan?….please make improvement…jangann tau nak maki orang jek…dari situ orang dapat nilai ur attitude…kaki maki orang…

  7. 24

    fruitted said,

    akak, sy slalu folo blog akak ni tp n3 kali ni rs nak komen ehehe!
    str8 to d point, lita alis kn??
    kalo lita alis konpem kena sumpah jadi vavi virus h1n1 tuh!!
    sy mmg dh boikot truss dh..
    crita sy lak, sy nk sunatkn dotter sy tp dh 1taun 5bln..
    ms call tnya dia kata ok leh dtg n xyah wat apoinmen, smpi pkui 6pm, isnin-rabu dokter laki, n kames n jmaat dokter pompuan.
    so kmi laki bini decided wat ari jumaat..

    1st taim pegi; taim tu dlm pkui 5.45pm, bdak kat konter ckp dokter dh nk blik..
    okla kut mngkin psai kmi mai lmbat (padahal patient 1 ja..)

    2nd taim p, minggu berikutnya p dlm pkui 5.27pm:
    alasan 1: dokter dh nk balik (hubby fight ckp ni bru pkui 5.30, kata smpi 6pm)
    alasan 2, 3, 4: mcm2 alasan yg dia bg smpi xingt dh sb tgh geram sgt! tp setiap kali dia nk bg alasan dia jmpa dokter dulu
    alasan 5: kami cuma amek baby bawah 1taun sb 1taun ke atas susah nk kawal (vavi tak?? awat bru nk ckp???? sblm ni xckp pon nk bwh 1thn??)
    alasan 6: dokter …. (hubby potong ckp dia pastu ckp: ke dokter mmg xnak buat??? xpe kimslm kat dokter (dlm ati: kimslm maut sama itu dokter betina)

    last2 wat kat pakar bangi yg besh tuh.. selesa jerr….

    pasni no more LITA ALIS YG VAVI ITEW!!!

  8. 25

    nanadanny said,

    az,

    kite paham2 sendiri je la kan, kiranya satu kinik je kt terowong tu, itu la die!!!! Satgi aku cakap kena saman…kih2, selagi tuan punya blog x cakap klinik maner, kira ok la tu….hehe

    fruitted,

    1st sekali nak cakap tima kasih la byk2 coz follow akak nyer blog ni, blog sesedap rasa, rasa nak hentam, kite hentam, rasa nak citer pasai family…kuar la citer pasai anak3 kan…hehe

    akak ingatkan akak sorang je la yang ada masalah ngan kinik tu, nampaknya masing2 ada pengalaman, masing2 pernah geram ngan kinik tu…

    yang pasti bila p klinik tu, klu deal ngan doktor rasa depa bagi ayat yg sama, mcm ayat tu dh di’record’ je….”sakit apa?? ooo demam, ok bukak mulut, die punya tekak dh merah, saya bagi ubat demam, batuk, selsema pastu antibiotik, antibiotik habiskan ye…” dh selesai…p kaunter baper??? 50 hengggggggeeeeeettttttt

    bila x berkesan p balik, dapat ubat yg sama, gilosssssssssssssssssss

    mmg akak x jejak dah kaki kt ctu, mcm fobia aje, skrg ni prefer pergi an nisa atau poliklinik permai, layanan ok, doktor ok, org kaunter pn ok….hati pn senang

    • 26

      kompius said,

      memang sama la ayat dia…..tekak da merah,nnt sy bagi ubat demam,batuk selsema n antibiotik skali…….ingt nk p bt scan kat situ…tapi……xtau lah

  9. 27

    nanadanny said,

    fruitted,

    lupa lak, sblm tu nak tabik tiong2 kt asben coz berani cakap mcm tu…cayalahhhhh!!!!!! baru depa berakaiiiii sket!!!!

    • 28

      bengang said,

      vavi betul klinik TEROWONG TUUU, nie pun nak luahkan perasaan, mentang mentang dia ada ING kita kena pergi sana jerrr….i nak complain kat ING sebab klinik dia ada doktor macam ramai tapi lembab dan lambat, doktor pun sombong ngan kesian betul kat anak2 aku bila sakit tekak bila datang situ dia bagi gula gula lak…mana la nak cepat baik….staff dia pun pan***, aku rasa layanan kat sana teruk betul….rasanya boss dia tuu yg misai panjang, suka aja klinik diaorg hentam harga ubat mahal2…mampus laaa kliniik tuu aku doakan tak lama

      • 29

        insaflah WEI !!!!! said,

        astaughfirullahala’zzim!!!!
        kepada,bengang, ko tau x aku mnangis bile baca komen kau.ko ni islam ker?
        Adakah Allah akan makbulkan doa kau?
        pernah x terfikir pasal tu?
        Adakah Allah akan makbulkan doa untuk kejahatan?
        pernah pergi sekolah agama?
        dah belajar? saya ni dah tua masih ingat bahawa Allah akan makbulkan doa untuk kebaikan manakala untuk kejahatan doa yg dia pohon akan allah timpakan kepada si pemohon itu.ko nak ke kene timpa musibah dengan doa ko sendiri? renung-renungkanlah…

    • 30

      insaflah WEI !!!!! said,

      woi ko ni ISLAM ker????!!!!
      aku tngah konfius ni!!!!!
      ke ko tngah DATANG HAID???!!!!!~
      klau camtu aku pahamlah orang dtng haid ni perasaannyer~
      ~soalan dituju khas kepada nana-watever~

  10. 31

    cawanpink said,

    mmm.. nak share jugak.. sebenarnye google nama klinik tu, nak email tak puas hati tapi tak jumpa website dia… jumpa blog akak ni hheheheh …

    memang tak puas hati la dengan sorang doktor ni. doktor laki melayu, pakai spec. (doktor pompuan seblum ni baik2 aja, nasib baiklah) doktor ni bila sy cakap sy demam dia tak percaya pastu ubat takde pun kasi ubat demam. maybe dia tak percaya sbb temperature tak tinggi time tu, demam dah kebah sket kut… nak pegi jumpa dia awal2 tak larat nak drive so tunggu petang sket baru larat. ok, sy pun beli sendiri panadol and makan la ubat2 dia bagi ngan panadol tuuuuu

    pastu tup tup 3 hari lepas tu sy demam teruk.. mmg teruk sampai sy drive kete boleh nak terlanggar tiang traffic light. oleh kerana rasa segan nak pegi klinik tu utk mc, sy pegi klinik lain kat cyberjaya, doktor pempuan india tu sket nyer baik.. ..so sampai la hari ni demam tak betul2 baik lagi. sy risau sebab sabtu ni ada exam, nak taknak pegi jugakla klinik terowong tu sbb paling dekat. doktor laki yg sama gak, still tak percaya sy demam.. malas la nak convince org camtu.

    bila nak amek ubat jek, baru perasan duit cash tak cukup (rm62 woooo) so sy cakap sy datang kendian la amek ubat tu. sy drive balik umah jek, tgk la kalau rajin sy pegi malam ni…..

    • 32

      insaflah WEI !!!!! said,

      hehh!!! padan muka ko!!!!
      klau nak share tu sharelah dengan ALLAH!!!
      sujud syukur ke(sbb ko x k.o. lepas accident tu),solat sunat ke…
      beristifar,berzikir,berdoa… minum air yassin,air zam-zam.
      klau ko buat camtu insyaallah ko sihat dan dpt bau haruman syurga… masa saya buat first time tu saya rasa begitu tenang;berada di samping Allah…eh! ko islam ker?! nama pon plik!!! aku konfius!ko ni manusia ke? ataupun sejenis cawan?

      • 33

        manusia biasa yg benci akan nanadanny said,

        waaaaargggh!!!!!! ada cawan hidup kat sini!!!! dia berwarna pink dan dah banyak wat dosa!!!!!antaranya mengumpat!!!!!! ketua dia nana gemuk gedempol debab ngan dosa-dosanya~ hahaha lawak giler doh!!!!

      • 34

        wani said,

        sohih korang staf klinik tu…emo giler…bile orang kutuk terus libatkan tuhan…wat aniaya kat orang..tak ingat tuhan…elok2 dapat pahala terus hilang sebab ko balas balik dengan makin…bodoh…nak nasihatkan orang tapi tak betul…kalau ko tak pandai pasal agama…better senyap jek…sat gi orang kata ko bodoh piang baru tau…tapi tadi aku dah kata bodoh pun…sengal lah statement ko…

      • 35

        wani said,

        nak citer pasal dosa orang mengumpat…padahal ko kutuk kejadian tuhan dengan mengatakan orang ni gemok medempol lah…budak obes lah…baik sangat ker?…nape lah bodoh piang sangat ko ni?…alamak, ngaku jek lah ko staf kat situ, kan senang idup ko…

  11. 36

    Anonymous said,

    klu xnk g klinik 2 da r…..jgn r sbok nk jtohkn pniagaan org……

  12. 37

    Anonymous said,

    boikot!!!doktor dia mmg berlagak..mmg xkn jejak dh lps ni

  13. 38

    kyaz said,

    saya pun penah pg klinik tu,,,ubat mahal la jugak..saya sakit tekak dia x bg antibotik,,dia bg ubat tahan sakit,bengkak..makan 2-3 biji je,x hilang jugak..last2 kumur2 ngan air garam..semulajadi hilang..

  14. 39

    Amelia said,

    Saya selalu pergi klinik tu..dari dia di Bangi & bukak cawangan di Putrajaya sebabnya…saya suka dengan layanan Dr Yusman. Dr Yusman ni owner clinic tu dia kalau treat patients memang bagus rasa tenang kita dengar & hilang sikit rasa sakit tu. Tapi saya akui…Dr Dr lain kat situ especially Dr yg buat Locum (part time) kat sana Ya Allah memang selalu rasa nak maki diaorg aje. Staff clinic tu pon satu hal muka macam la kita minta duit diaorg. Tak sedar kalau tak de kita diaorg tu tak de gaji….satu hari tu bawak anak pi situ x sempat tadah dia dah muntah kat lantai..padan muka dengan moncong muka setap tu kena mop lantai. Nasib la bukan sengaja tapi budak tu dah demam tak larat.

    Rasanya kena bagitau Dr Yusman ni…org banyak complain hal Dr dia & setap2 dia yg perasan bagus…

    • 40

      insaflah WEI !!!!! said,

      hah!!!! awak sangat baik!!!!
      dr yusman tu mmang baek!!!!
      dr lain pon oklah jugak!!!!
      nurse depan kaunter tu kene pecat dah pon so korang janganlah risau….mmang dia je yg jahat…
      aku ni kenalan dr yusman…
      anaknyer sume sopan,baek giler…pandai pulak tu…
      sampai dpa 5A dlm UPSR!!!! anak yg first tulah yg patut kita contohi…dap 5A,masuk sekolah berasrama penuh plak,UPSRA mmang top,masuk pertandingan berenang peringkat mssn,taekwondo,pandai main piano,suka pergi kem ceramah,setiap ari isnin dan ari khamis dia puasa sunat,alim giler!!!! dia pon suka baca buku kisah2 nabi.sampaikan idolanyer saidatina fatimah az zahra,abu bakar as-siddiq,umar al-khattab,bilal bin rabah,sumayyah dan nabi muhammad SAW~ aku pon nak ikut dia…. sekarang ni aku berjaya tahan puasa sunat ari isnin dan khamis dan aku tngah cuba x escape baca al-quran sebelum dan selepas solat maghirb… NANA-watever(peliklah nama ko ni) CONTOHILAH DIA!!!!~

  15. 43

    ali said,

    aku pon slalu g klinik die…time ubat abis,aku g ambk kt kilik tu…ambk kt kaunter je…bila mtk resit, terpampang kat resit aku kena cas konsultan???bila masa aku jmpa doktor,aku ambk ubt je..bkn skali tp slalu kena cas,skali je yg xkena…ingt mcm nk komplen kt KKM..bila aku tnye, dgn selambe die cakap MEMANG MACAM NI PON ENCIK, MEMANG CAS…WHAT THE HELL!!!!!

    yg ckp ni staff kt kaunter la…mmg nk untung giler..
    sanggup menindas…

    tp 3 doc yg aku jmpa mmg baek la…dorg ok je..

  16. 44

    ali said,

    harap sangat staff @ doc klinik lita alis PUTRAJAYA tgk komen ni….

    renung2kn dan selamat beramal…

    • 45

      insaflah WEI !!!!! said,

      pi mimpilah wei!!!! diorang x tengok punyer!!!! sbb aku x kasi~
      aku x nak diorang berasa 88888…ko lah yg patut renung2 kan sbb wat dosa kat tempat yg menjijikkan ni.aku pon tngah tahan rasa mual kat sini…
      dan ko patut berusaha lebih untuk dekatkan diri ngan Allah!!! hah!!! selamat BERAMAL!!! amik ko!!!!~

      • 46

        Anonymous said,

        sepatutnya awak ambik inisiatif mencari penyelesaian terbaik..kan lebih baik perbaiki komunikasi..awak org pntg kat dpn yg sptutnya jg bahasa dan mesra pelanggan..sy komen bukan sbb sy kenal penulis atau pertahankan dia..saya komen sbb sy pernah rasa apa yg dia rasa smasa mndptkn khidmat di klinik AWAK ni..bila berkata fikir secara rasional bukan dengan emosi..CHOiiiiii…

      • 47

        daniel said,

        ko ney pahal giler???ko dr klinik tu ke?!yg mroyan sgt nape?bajet alim konon nk nsihat org laen tu pahal..klu ko tu alim sgt xde nk mlenting x tntu psal mcm nih..cermin la diri tu dlu bodohhh..takde otak.!

      • 48

        wani said,

        tau takpe…citer pasal agama lah, tuhan lah,,,tapi maki2 orang…apa nama manusia ntah…memang sohih staf or doktor sombong yang dimaksudkan…siap tak bagi nurse kat situ baca…apa hal dei?

  17. 49

    saf said,

    kak…rupanya ada jugak org2 yang tahap menyampah dengan klinik satu ni. sy dulu2 slalu la gi klinik ni..tp disebabkan doktor yang berlagak.huh…terus boikot. laki sy yang jenis x cerewet n x byk hal pun boleh bengang dgn doktor2 kat situ. doktor2 lelaki kat situ sumer cam bagus2. bagi advice yang menyakitkan hati n lecture kite mende2 yang bukan2.kesimpulannya kata2 doktor2 lelaki kat situ sume hanya menyakitkan hati patient n mak bapak. mari sumer BOIKOT je klinik ni.

  18. 53

    kaweks said,

    salam semua, saya baru tgh mencari web klinik ni utk komplain dgn doktor kat situ tapi x jumpe. xde ke website klinik..saya baru pegi semalam ke klinik ni sbb batuk2 n sakit tekak, antibiotik dia tak bagi ada ke patut..x kan la benda ni nk bgtau..saya plak lupa nk habaq. ni bukan kali pertama , sblm ni pn mmg ada kes mcm ni. ubat isap pn x bagi , pelik betul la..padahal pakai panel company, so apa problem nya bagi je la ubat ubatan..lepas tau ada ramai yg komplen benda yg lebh kurang sama ni ,, dh rase keberatan nak pegi ke sana dh lepas ni..kalau x emergency…

  19. 54

    Anonymous said,

    wah… saya pun pernah pergi klinik tu tp tak la seteruk spt yg di katakan. memang la tak perfect tp ada jugak kebaikannya…..

  20. 55

    Anonymous said,

    ye betul…kalu nanadanny x suka ngan klinik tu, jgn la sampai doa pulak yg x baik utk perniagaan org. gi je lah klinik lain..byk pilihan bkn kene paksa pun…sy tengok klinik tu slalu ramai org…entah2 diri nanadanny yg ada bermasalah…baca komen pun dh dpt agak macamana peribadi seseorg tu….insaf lah

    • 56

      ros merah said,

      tgh buat search, jumpe lak blog nanadanny ni…tak baik betoi la memburukkan perniagaan org lain…nampak byk jugak lah yg dah buat dosa mengumpat! baik pi mintak maaf pada owner nya…nanti mati masuk neraka la korang semua!! aku bukan apa, tak suka tgk org melayu yang tak de otak ni menjatuhkan perniagaan org melayu gak…apa2 pun nak compalin…pi jumpe owner atau tulus surat kat owner bagitahu terus terang…bukannya tulis kat laman web ….aku rasa nak pi bagitau owner ni pasal blog nandanny ni, biar di pi saman sama lu…. baru padan muka!!!

    • 58

      wani said,

      insaflah wei….

      ko patutnya belajar cara berkomunikasi daripada ros merah dan anonymous (or korang ni memang sama kenal) kan bagus cakap berlapik…itu memang cara orang melayu asli…but u, insaflah wei…takde ciri2 langsung ek sebagai melayu asli…cakap kasar…maki2 orang…ko yang kene berubah…

  21. 59

    Anonymous said,

    itulah masalahnya kalau bukak perniagaan tapi tak pantau!!! staf buat sesuka hati, hire doktor2 yg hampeh..yg busuk owner larr..rasakan….

    • 60

      insaflah WEI!!! said,

      wehhh!!! hamba Allah!! owner dialah yg paling baik!!!!!!

      • 61

        lalala said,

        dari ape yang aku bace dari atas,,insaflah WEII lah OWNER die (atau sedara mara sewaktu degnannye) hahahahha buat malu je puji diri sendri..blah la wei..sukati org la nk tulis ape kt blog die..ko bukak la blog sendri puji klinik ko tu

      • 62

        daniel said,

        ko ney ke owner die?backup lebih2 pahal?

  22. 63

    Anonymous said,

    biasanya staf kaunter yg berlagak jururawat tu belum kena buku dengan ruas…sound tepat jerr baru diorg insap…

  23. 64

    insaflah WEI !!!!! said,

    amboi….. sedap je nak boikot yer…
    rase-rasenyer nana-watever tu dpa pe? pahala? atau lebih tepat lagi DOSA???!!!!
    sedarlah!!! semua hanyalah ujian daripada ALLAH yang maha ESA.
    mungkin ada hikmah disebaliknyer…
    aku tengok klinik tu semakin maju adalah…
    saya pon x puas hati ngan jururawat kaunter tu.tp xpe dia dah kene pecat kot…
    tapi kita kene ingat pesan NABI kita ” assobru minnal iman” sabar itu ssebahagian daripada iman… baginda pernah dicaci,dimaki-hamun,lain-lain lagi….tapi dia tetap sabar… ingat!!! baginda amat sayangkan umatnyer..sampaikan bila nak wafat pon baginda sebut”umatku!umatku!” renung-renungkanlah.jangan sampai Allah timpa bencana terhadap kita.jangan ikut nafsu dan fitnah2 dajjal dan syaitan… nanadanny,awak x kenal lagi pemiliknyer.sifat2nyer.jadi janganlah engkau membuat FITNAH.lagipon fitnah tu lagi besar dosanyer dari membunuh…

    • 65

      daniel said,

      tak payah nk bajet baik la brader…sume yg bce blog ney taw ko bknnye baik sgt pown bdasarkan komen2 ko yg kt atas tu..ko pon terok jugak..dok kutuk anak org itu ini la..mulut ko pown celupar jgk kan..so sblum nsihatkan org laen,gi dok dpan cermin nsihatkan dri sendiri dlu ok,wahai owner klinik ‘tersebut’??(if not mistaken)

  24. 66

    Anonymous said,

    aku setujuuuu….aku amat berbangga ada klinik melayu yang cantik, bersih, perihatin……aku ucap tahniah pada owner!!!!….aku rasa klinik tu dah ada sana dari 2005. kekawan aku kata….hari isnin dan selasa ada 2 doktor bertugas……well done!..ubat utk anak2 berkesan…

  25. 67

    nanadanny sial BODOH!!!!! JIJIK!!!!! TAIK KUCING!!!!! said,

    NANADANNY NI BUSUKLAH!!!! BABI JANTAN BETOL!!!! ANJING!!!! MULUT BUSUK!!! MENJIJIKKAN!!!! SIAL!!!! DAH KENE SAWAN BABI!!!!! OTAK X BETUL!!!!! BAIK KO WAT TAUBAT NASUHA!!!!! SEKARANG!!!!!~ BERANI GILER SIAL WAT BENDA HARAM KAT TEMPAT JIJIK LAGI KOTOR NI!!!!!! UWEEKKKKKKKKKKKKKKK!!!!! NAK TERMUNTAH AKU!!!!!

    • 68

      wani said,

      Astagfirullahalazim….tak baik maki orang…cakap mencarut plak tu… Encik Insaflah Wei…di mana anda, tolong tarbiah skit pemesej di atas….or ni u jugak kot?…kekeke tukar nama jek….

  26. 69

    i luv that klinik!!!!~ said,

    hai,nanadanny sial!!!! wat per tu? wat dosa lagi ker? ewah2!!!! beraninyer wat fitnah kat klinik tu… seronoklah tu ye… klinik tu punyalah cantek,bersih,suci ko pandai-pandailah pulak mengutuk mcm2 yer…owner tu punyalah baek giler nak mampus! klinik tu pon dah semakin maju…..PADAN MUKA KO NANA BUSUK X MANDI 8 TAHUN!!!!!!

  27. 70

    the klinik defender!!!! said,

    weh!!!! nana busuk!!!! ko makan aper sampai otak ko jadi x betul?!!!! makan taik kucing ker? atau darah haid? oopppss!!!! terlepaslah plak!!!! mungkin disebabkan aku dah hilang SABAR NGAN KO!!!!!
    ko tau tak disebabkan klinik tulah aku dpt banyak rezeki!!!! anak2 aku sihat sampai sekarang!!!!heh!!! betol ckp ‘insaflah wei!!!’ ko mmang suka wat fitnah!!!!! aku sokong!!!! ko kene wat taubat nasuha…

  28. 71

    the bodyguard said,

    nanadanny otak berkulat!!!!! mungkin dah bercendawan…nauzubillah…hanya Allah yg tau… ko ni dah kene sawan babi ker hah?!!! mmang BABI JANTAN betollah ko ni!!!! suka sangat buat dosa!!!! oh! baru aku faham! ko nak dpt express pass masuk NERAKA ye? orang lain nak masuk syurga,dia masuk neraka… disebabkan aku sayangkan klinik tu;aku nak wat report kat owner atau POLIS je terus…biar kene saman!!!!

    • 72

      wani said,

      bodoh ko ni, dok kata blogger ni masuk neraka…ko tu yang menempah tiket segera ke neraka…maki orang…mencarut….cakapo orang babi jantan…itu cara orang islam ke…tu lah, kalau rasa dii tu masih mencari2 dan masih mendalami islam, tak payah ek nak berlagak alim…itu alim kucing namanya… Mr Insaflah Wei, where r u?…tarbiah skit kat orang yang berlagak alim ni…or, ini lah anda…hanya dengan menukar nama….kakakakak

  29. 73

    nanadanny sama taraf ngan sampah masyarakat!!!!! GEMPAK DOH!!!! said,

    WEHH!!!!! NANA-watever!!!!! BAIK KO SUJUD KAT OWNER TU!!!! CIUM KAKI DIA!!!! MINTAK MAAF KAT DIA!!!!! KLAU NAK LEBIH KO TAWAF 7 KALI KAT DIA!!!!!! MMANG AKU BENCI GILER KAT KO SKRANG NI!!!! BERANI WAT FITNAH YG BUKAN2!!!! DAH BANYAK MANUSIA KAT SINI SURUH KO WAT TAUBAT NASUHA!!!! KO DAH WAT KE BLOM?!!!! HEH!!! BODOH PUNYA ORANG MELAYU!!!!! WUJUD JUGAK ORANG YG CAMNI!!!! AKU BENCI KO SAMA CAM AKU BENCI PENAGIH2 DADAH KAT LUAR SANA!!!! SAMPAH MASYARAKAT!!!!!!~ PTUIIIH!!!!!!(meludah)

  30. 74

    imah said,

    salam, boleh tau apa jadik dgn maid anda..lepas ke rayuan dgn fomema?

  31. 75

    bad man said,

    imah,ko side saper? nana busuk tu atau kliniik suci tu?!!!! sebok je nak tau pasal maid tu!!! mesti perangai dia samer cam majikannya!!!!

    • 76

      muahahaha!!!!! said,

      maid dia dah k.o lah tu!!! majikannya bile nak k.o?!!!! aku tngah tunggu saat membahagiakan ni!!!!! > _ <

      • 77

        wani said,

        bukan ke tak baik mendoakan keburukkan orang…nanti tuhan balas balik?…tu lah, nak nasihat orang sangat…last2 terkena batang idung sendiri….bodoh piang gilak ah pemaki ini….

  32. 78

    Mamat said,

    Salam,
    Terkejut aku baca pasal komplen2 kat dalam blog ni……. Sampaikan doakan perniagaan orang jatuh… Ish ish ish

    Cari website rasmi tak jumpa tapi jumpa blog ni ……….

    Aku memang selalu pergi klinik ni bawa wifey n anak tapi tak pernah came across problem yang diutarakan.

    Klinik muslim, cantik, bersih, setting menarik, computrrized n maju ….. Apa lagi nak di komplen….. Kekadang pergi tu aku pun tak diberi mc tapi terima hakikat siapalah kita walaupun kita yang sakit. Ada satu doktor tu selalu cakap supaya datang awal bila sakit, kalau tak perlu mc ambil saja time slip …… Ok gak 3 jam dapat rehat ……

    Aku tak backing sape2 cuma inilah perangai aku kot. Terkilan melihat komen2 yang tak masuk akal ni. Tapi tak tau juga korang yang merasai keadaan itu.

    Cuma diingatkan supaya melihat pada diri sendiri sebelum pada orang lain…..

    Selamat berpuasa semua…..

  33. 80

    Saye said,

    So far i xde masalah dgn Lita Alis la, secara peribadi Dr. Yusman is d best compared to other doctor. Ada sekali doctor pompuan i pegi tu, ermm so far ok la, then ada sorg doctor laki yg not really friendly, nak komen apa yea? treatment ok la jenis direct, tapi kalau ramah sket mcm dr. yusman tu rasanya better kot maklum lah bak kata omputih “laughter is the best medicine” kita yg sakit pun rasa terhibur sket, lapang hati kan, but my mom ada komplen for dental treatment kat klinik gigi Lisa Alis punya, my mom kata terkena sendiri dgn owner klinik si Lisa Alis tu, treat mcm x ikhlas je, muka masam mencuka, bayar cash hockay, we deserve to get better treatment and service. Then terus my mom reject Lisa Alis Dentist tu…well, suka atau tak pada komen ni, tu u punye hal la. Kita faham ada good and bad, apa yg kita complaint kat sini bukan utk menjatuhkan sape2 tapi bagus utk improvement. Kalau tak boleh terima complaint meaning you are not brave enough to live in this risky world. Well u take it or leave it. For us, we done our part, we go for the best and leave for the bad. Cheerios ;)

  34. 81

    Hakaq said,

    Wahhh..mcm2 komen kat sini yea, apa pun hanya yg mengalami la yg tau mcmana kan..hakaq la takat ni ok la pulak…ada la setahun pi klinik ni since tukar ke GE card kan. Nurse pulak, takat ni mmg xde la masalah, tpi mcm yg Saye cakap tu, Dr. Yusman mmg the best doctor la..hakaq setuju. pasal yg Lisa Alis pulak, tak pernah experience lagi, biasalah ada baik buruk satu2 servis tapi dalam servis kesihatan mcm ni, pihak klinik mmg patut consider pandangan customer utk tujuan pembaikpulihan mana2 yg kurang tu kan. Hakaq ni pernah keje sbg nurse dlm 6 bln la masa nk tggu result SPM dulu, mmg keje mcm ni sgt penat, deal dgn customer secara live mmg 1001 ragam. Tapi penat mcmana pun, we all still need to treat them good, coz they pay us and they deserve to get better service, ada jugak patient yg mentang2 depa bayar suka suki nak maki hamun, tgk juga keadaan la..tp mcm keadaan beberapa org yg komplen kat sini tu saya juga agak kecewa la dgn servis yg diberi dgn alasan2 yg tak munasabah oleh pihak klinik ni. seingat saya waktu saya kerja sbg nurse dulu, let’s say dlm nak tutup klinik tu, suddenly ada patient datang, kami buka balik klinik, terima juga patient tu, penat tak usah cerita la, tapi tugas2 sebegini dlm industri kesihatan ni, bukan satu benda yg boleh dibuat main2 atau sambil lewa. Pihak pengurusan klinik patut pantau staff dan nurse2 yg bertugas, termasuk doktor2 bertugas supaya kejadian sebegini tak berulang lagi. Selagi kita ikhlas bertugas, insyaAllah segala kerumitan dgn pesakit tu Allah bantu kita atasi. Salam

  35. 82

    zack said,

    Dulu aku regular customer klinik lita alis putrajaay nie..suka dr yusman dan dr intan. pasal diorang listen pada masalah pesakit2 depa. dan bg nasihat dan suggestion yg membantu. tp pasal ada sorang ‘dr kepala separuh botak yg berlagak’ tu, aku boikot giler2 klinik nie..tak dapat dinafikan, TERLALU BERLAGAK!! selepas 3-4 kali deal dgn dr sorang nie, aku dan family mengambil keputusan boikot klinik nie seumur hidup..kini aku dah jumpa beberpa klinik yg bagus kualiti service nyer di putrajaya..haram tak nk jejak kaki ke lita alis lg..(unless dr yg berlagak tu kena pecat..

    • 83

      Ayu said,

      ye, doktor kepala separuh botak ni laa yg suruh aku keluar bilik masa dia nak check maid aku…wat de heck??? aku yg nak doktor tu check my maid in front of me..kuranggg ajarrr betul cara dia suruh aku kluar plak….vaaaaav…….

  36. 84

    sha said,

    aku xde komen psl klinik ni, bru skali je pegi…

    tp psl ‘insaflah wei’ dan kroni2 dia (rse mcm the same user je, tp guna nama lain2)…ya Tuhan…kamu xde beza dgn tuan tanah blog ni bile gune bahasa mcm tu…

    • 85

      daniel said,

      yeee..stuju dgn awk..tu sume the same user @ owner klinik tu..tu yg mroyan x tntu arah tuh..

      • 86

        wani said,

        setuju…nak citer pasal agama konon…tapi sendiri pun tak betul…pecah kepala…same user actually tu…nak buat nama pelbagai nak bagi havoc…publisiti murahan…please…

  37. 87

    Anonymous said,

    aku nak test gi klinik tuh…pas tuh kalau ade staff atau dr yg berlagak aku nak maki hamun dorang tuh hehehhe

  38. 88

    akula said,

    x pnah g klinik yg kat putrajaya tp slalu g yg kat bangi.. ok je… doc2 dia mmg baik… tp bg aku staff kaunter mana2 klinik mmg poyo.. xtau la nape.. owner klinik kna pantau… ubat2 kat klinik lita alis bangi tu pn ok n sesuai utk aku n anak.. walaupn mahal xde hal sbb company yg byr.. haha… lg satu klinik yg plg best kat bangi ni klinik syifa seksyen 3… mmg terbaik!! poliklinik azzahra aku dh black list gara2 seorang doc laki yg poyo.. lama dlu la g.. last2 ada staff gtau doc 2 dh d behentikan sbb ber***** dgn nurse kt ctu.. staff azzahra pn ramai lari ke annur sbb de mslh.. annur pn ok…

  39. 89

    nama said,

    Ade doctor2 yang nak ambil kesempatan kenakan harga bayaran tinggi. Kena lapurkan kepada pihak berkuasa seperti Kementerian Kesihatan dan lain2.

  40. 90

    dr sam said,

    Rangkaian klinik syarikat ini kenakan charge mahal dari klinik2 lain (seperti di KL yang lebih berpatutan).

    Rakyat (kebanyakkannya orang melayu) datang minta bantuan sebab sakit, dia pula ambil kesempatan nak buat duit lebih dengan cara menindas orang iaitu dengan charge berlebihan dari sepatutnya. Lagi teruk kalau orang yang tidak ada pekerjaan nak bayar.

    Dulu ada juga doktor2 di situ yang bercakap dengan cara marah/ dengan kuat (macam samseng nak minta duit atau
    dia anggap pesakit pekak badak) kepada pesakit. Cakap macam nak tunjuk dia lah yang maha hebat, orang lain bodoh.
    Macam sudah jadi trend doktor kat situ.
    Macam mana nak tunjuk budi pekerti yang baik kepada masyarakat.

    Bayaran nak jumpa doktor selama beberapa minit sahaja pun sudah mahal, belum kos ubat lagi.

    Semoga pihak pengurusan dan pihak2 berkuasa akan prihatin
    dengan penindasan yang berlaku di kawasan2 ini.

  41. 91

    anita said,

    saya mmg setuju sgt dgn penulis, sbb saya alami sendiri 2 thn lepas, klinik kat bangi. anak sesak nafas sbb gemuk sgt kot….jumpa doktor pkl 2.30 pagi. dah lah anak kita sakit, kita pun panik….u tau muka doktor tu????? dia bagi kita muka yg******mcm kita nie dtg minta sedekah pulak & kacau dia tgh2 mlm. entahlah….family i pun ramai juga doktor tapi semua yg suka kerja diaorang & selalu happy bila patient dtg. charge tu x mau storylah sbb dah x tau samaada ok or not tu kira redho ajelah…….hari nie nak gi klinik tu pulak sbb nak buat pap smear & scan….kita tunggu mcm mana pulak……….harapan tu sgt besarlah dpt doktor yg reti bahasa…..

  42. 92

    joe said,

    check IP semua sama je (yg back up) klinik berlagak tu…org yg sama tukar2 nama …kantoi..

  43. 93

    Anonymous said,

    rasanya saya tau…klinik lita alis kan? saya suka klinik ni (dulu2 la) saya pergi dari dia di bangi dulu lps tu buka di putrajaya, saya masih ke situ,…tapi banyak sangat insident2 yg tidak menyenangkan berlaku membuatkan saya tawar hati dengan klinik tersebut. Namun x dinafikan
    Dr Yusman memang baik, dulu saya hanya pergi bila Dr Yusman bertugas dan a few Dr yang awal2 tapi sekarang saya dah tak pergi sebab x berapa sesuai dengan Dr2 yang baru dan kakitangan beliau yang kurang etika.

  44. 94

    MOHAMMAD NAZRI BADAR SHER said,

    memang klinik tu tak guna pon… ader ke dia cakap maid aku +ve pregnant masa buat medical fomema nak renew permit keje… suruh check sekali lagi, memang dia orang ngaku tertukar air kencing ngan orang lain… habis tu aku kat umah, 2 hari 2 malam bertekak ngan bini aku… sebab dah di syak oleh bini aku yang aku ni dah dot dot dot ngan si maid tuh…sejak tu aku dah tak jejak ke klinik tu…

  45. 95

    wan said,

    harap sangatlah onwer atau defender2 klinik nih baca semua post2 kat sini dgn hati terbuka. mana yg baik, kekalkan, kalau betul ada yg terkurang, pertingkatkan. buang rasa ego, amarah, demi untuk kesejahteraan sejagat jugak. nanti busness pun masyuuk… plus berkat lagi. waaah.. what else can i ask for more?

  46. 96

    Anonymous said,

    salam…sebenarnye sy tgh cari info pasal klinik gigi tp terjumpa plak blog ni….yeke klinik lita alis tu mcm tu? slame ni sy pegi klinik tu slalu dpt layanan bagus jer..ada skali sy pegi klinik tu siap xpayah bayar ape2 pn ntuk rawatan…jd…sy xtau la kat mana yg xbagus tu, mb sbb sy xpg slalu kot…

  47. 97

    hamba Allah said,

    salam. nak kata owner lita alis ni alim sgt smp layak dijadikan role model tu rasanya xsesuai kot. perasan tak, dah ada klinik baru kat sblh lita alis? saya p both clinics sbb kdg2 lita alis mmg ramai org so nk cpt p jelah klinik sblh. doktor clinic sblh ok je. explain detail giler padahal menda dia explain tu general & kita pn dh tau. it doesnt matter, if docnya bukan org kita pn. everyone ada preference masing2 & kdg2 kita wat decision based on what is best/convenience for us at that time.

    ada sekali, p lita alis sbb kbtln ms tu dorg x ramai org. tgh menunggu, dok kat kerusi ngadap kaunter amek ubat. terpampang satu manila kad kat almari ubat dia dengan notis tulisan tangan mengutuk klinik sebelah, signed by clinic’s owner. kononnye notis tu utk nurses. tp klu utk nurses, tak perlu kot tulis besar2 atas manila kad & pampang mcm nak bg semua org tgk. lgpn blh je dia tampal notis tu tmpt lain just for nurses’ eyes. kurang professional la kalau dia pn sbnrnya cuba nak menjatuhkan business org lain dengan cara childish macam tu. so…maksum sgt ke owner tu pada pndgn insaflah weii dan kroninye (wpn obvious org yg sama)???

    pengalaman sendiri yg mbuatkan saya bkira2 nak boikot klinik ni sbb dorg tersalah diagnose pnykt & bg ubat yg buat ank saya makin teruk. last2 refer hosp putrajaya, trs kena surgery. tp kami takdelah tfikir nak saman ke apa. mgkn ada sebab Tuhan bg ujian tu. yg pasti, klinik ni bukan la pilihan utama utk kami lagi.

    kita ada rights utk dptkan best service anywhere we want bcoz we pay for it. klu xnak kena boikot/complain, muhasabah diri & improve la mana patut.

    • 98

      Anonymous said,

      Setuju..pernah nmpk manila kad yg trpampng tulisan burukkn klinik sblh tu jgk..trkejut I dgn husband nape diorg bt cmtu..x professional lnsg..

  48. 99

    Anonymous said,

    saya baru ke klinik ini minggu lepas untuk buat fomema maid….layanan staff ok….suasana klinik juga ok….

  49. 100

    Anonymous said,

    Negativenya. Kesian awak. Belajar bersabar bukan menunjukkan kebodohan.

    • 101

      insan biase jer said,

      tp sekarang aq dtg klinik tu okey jer layanan staff kt sna……semua nmpk mcm bru…tp okey respect kt pasakit ckp pon lemah lembut……..kpd staff kt ctu korang amalkn skp sopan santun tu yer…..aq doakan semoga bisnes korang bertambah maju…aminnnn….

  50. 102

    happy family:-) said,

    salam..sy bru je bwa hubby dptkn rwatan di klinik lita alis putrajaya…nurse2..dorg semua bgus2….time bwa suami kna gout nurse siap ambilkn wildchair buat suami…lyanan memg first class…anta kt kereta…lg mgkin yg lyanan teruk tu dah dpbaiki…sudahla…doakn yg buruk2 pd klinik ni….bg kami sekeluarga lita alis tetap dihati kami…kekalkan mutu n kualiti yg bgus ni yer.,,.hidup lita alis!!!! bertaubatlaa bg yg doakn kburukan…sesungguhnya ia akn terjadi pd diri anda…sendiri

  51. 103

    think positive said,

    salam..nk kongsi skit..aritu sy bwk p.cik sy g klinik lita alis putrajaya sbb kna sengat tebuan..p.cik sy da mcm nk sesak nafas n bibir pun kering..dr bg injection..pastu dr suruh g hsptl..tp sy naik motor je..staff2 kt situ ok pe bg layanan..diorng siap col kn ambulan dtg amik p.cik sy..x smpi 5 minit ambulan pun smpai..staf kat situ siap nk tolak p.cik sy gune wheelchair lg..tp p.cik sy x nak…die bleh jln lg..then sy naik skali ambulan..tggl la motor sy kat klinik..smpi hsptl p.cik sy kna msuk wad..mlm 2 klinik col tanye mcm mne dgn motor sy..ad spe2 amik x..diorng siap nk col kn lg relative utk bgtau psl sy, p.cik n mtor sy 2..diorng pun mcm risau dgn keadaan p.cik sy..em ok je staff2 situ…baik je layanan…

    lg satu…satu ari tu sy bwk ank sdare sy g sne…die dmm…jmpe dr… nurse 2 nk bg gula2 kt ank sdare sy…bgs jgk dgn cra nk memujuk bdk2 kn…psikologi…tp sy ckp je elok2 kt nurse 2…’x pe..x nk gule2’…nurse 2 pun phm je…diorng pun x bg gula2….ckp je la elok2 mcm 2…diorng layan elok je…em

    sy nk bkongsi cerita je….renung2knlh…jgnlh tgk pd keburukn…tgklh pd kebaikan….hari ini lebih baik dr semalam…esk lbh baik dr hari ni…pndnglh khdpn…wasalam

    • 104

      muhasabah diri said,

      salam..akak bru jea g klinik lita alis tu..akak bwak adik akak die demam n hampir kekejangan..alhamdulillah sampai kt c2 akak g kt kaunter mintak percepatkan turn adik ak ni sbb da menggigil sangat..xsempat nak duduk terus nama adik akak dipanggil..doktor terus bg rawatan kt adik akak..doktor n nurse tu bg layanan yang bagus sangat xmcam separuh klinik layan lebih kurang jea..tp akak plek a kenapa korang nak boikot. kliknik tu..sedangkn sekarang akak tgk layanan doktor n staf kt situ ok jea..

    • 105

      ak@kGlam0rgitU said,

      salam..akak bru jea g klinik lita alis tu..akak bwak adik akak die demam n hampir kekejangan..alhamdulillah sampai kt c2 akak g kt kaunter mintak percepatkan turn adik ak ni sbb da menggigil sangat..xsempat nak duduk terus nama adik akak dipanggil..doktor terus bg rawatan kt adik akak..doktor n nurse tu bg layanan yang bagus sangat xmcam separuh klinik layan lebih kurang jea..tp akak plek a kenapa korang nak boikot. kliknik tu..sedangkn sekarang akak tgk layanan doktor n staf kt situ ok jea..

  52. 106

    mama-umi said,

    askm…..lepas baca komen2 kat atas tu…..tergerak kt hati nk cerita skt pasal pengalaman akak….akak n family ni regular patient kat klinik tu….sejak 6 tahun ni…..so far ok jer…takde masalah pun….ginilah meh akak bagi nasihat sikit:

    1) kita ni klu nak org hormat kita n baik budi bahasa ngan kite…..kita dulu yang kena berbudi bahasa…..jgn lah kita rasa kita bayar dah boleh marah2 org lain…dan bercakap bercakap ngan nada ‘ kurang sopan’ lak…..

    2) pastu bile kita gi klinik tu tgk2 la waktu gak…klu dah lunch hour n waktu sembahyang depa….takkkan kita nak marah2 lak…depa pun manusia gak….klu kita nak makan org kacau, marah tak?

    3)pastu akak nak tegur la sikit…klu dah tau dr tu habis keje kul 4 ke…6 ke…11 ke….jgn la time tu gak you all nak gi…depa pun ada family gak…nak balik gak…penat kot dah keje….jgn pasal kite bayar…sedap2 kite jer nak gi lewat2 pastu marah klu dr tu nak balik…klu kiter la dah smpi time balik 5.30pm tu tup-tup orag datang nak bayar bil ker…marah tak….

    ni petua yg akak amalkan…tu kot doktor n nurse dia layan akak n family baik kot….

    Last sekali kiter ni org melayu ‘islam’ lak tu…..ingat sikit dosa pahala tu….sedap kiter nak ngumpat org nak maki2 org…tak ingat akhirat ke….

    • 107

      Anonymous said,

      SETUJU DGN mama-umi : jaga tingkah laku diri sendiri… and be understanding… insyaAllah… ok.. walaupon saya bukan regular customer kat situ…

    • 108

      ladyshaz said,

      Saya suka point2 di atas, memang betul pun apa dikata. Datang ikut time, bahave diri sendiri..diri sendiri kena ada knowledge, baru org respect kita..

      • 109

        wani said,

        sakit tak kira waktu…pada saya..walaupun waktu doktor itu dah abih, tapi bila ada pesakit kronik ke atau nak dapatkan rawatan. layan lah…kan ibadah…klinik di slayang…tak macam tu…di selayang jaya…sangat bagus doktor tu…waktu dia bekerja dah tamat tapi sebab makcik saya dan nyawa2 ikan, dia terus wat rawatan sampai kami yang rasa bersalah…dia siap cakap, takpe…orang dalam masalah…bila kita senangkan orang…Allah akan senangkan kita…lagipun servioce dia di bayar…apa salahnya dia buat sahaja kerana Allah…halal haram gaji kene jaga jugak kak…

    • 110

      wani said,

      ni pandangan ikhlas daripada saya:

      1) kita ni klu nak org hormat kita n baik budi bahasa ngan kite…..kita dulu yang kena berbudi bahasa…..jgn lah kita rasa kita bayar dah boleh marah2 org lain…dan bercakap bercakap ngan nada ‘ kurang sopan’ lak…..

      jawapan:

      baiklah, mungkin owner blogger ni terlalu marah kerana terkene banyak kali…saya pasti kalau puan sendiri merasai pengalaman buruk beberapa kali pun akan melakukan tindakan yang sama…jangan bohong…ringgal lagi kita mungkin tidak bercerita dalam blog tetapi akan meluahkan perasaan kepada kawan2 kita…pasti…jangan bohong

      2) pastu bile kita gi klinik tu tgk2 la waktu gak…klu dah lunch hour n waktu sembahyang depa….takkkan kita nak marah2 lak…depa pun manusia gak….klu kita nak makan org kacau, marah tak?

      jawapan:

      betul lah datang ikut masa duty doktor tersebut…tapi harus diibgat…sakit mana kira waktu…kita tak minta dan kita tak tahu bila masa penyakit nak datang…sebab tak alarm yang bagi tau… doktor kene amalkan kerja adalah ibadah…pahala seorang doktor ni besar kak…dia menyelamat orang yang dalam kesusahan… doktor faveret saya di selayang jaya…(umah family kat situ) walaupun waktu duty dia dah habis tapi bila ada pesakit, dia tetap layan sampai doktor yang sepatutnya sampai… sebab apa?…sebab doktor tu cakap…dia amalkan prinsip…kerja adalah ibadah…gaji saya dibayar melalui perkhidmatan saya…lagipun, kalau hari ini saya senangkan orang…suatu hari nanti pasti Allah akan senangkan kita…itu hakikat yang tidak boleh kita nafikan…

      3)pastu akak nak tegur la sikit…klu dah tau dr tu habis keje kul 4 ke…6 ke…11 ke….jgn la time tu gak you all nak gi…depa pun ada family gak…nak balik gak…penat kot dah keje….jgn pasal kite bayar…sedap2 kite jer nak gi lewat2 pastu marah klu dr tu nak balik…klu kiter la dah smpi time balik 5.30pm tu tup-tup orag datang nak bayar bil ker…marah tak….

      jawapan:

      bila kita sedar KERJA ITU ADALAH IBADAH, kita tidak akan berkira kerja…tak tau lah akak ni jenis berkira kerja…walaupun waktu saya balik kerja pukul 5 petang, tapi bila ada kerja yang diarahkan dan segera…kadang2 ada client minta ubah video (saya editor) saya buat sahaja…melainkan kalau saya ada hal yang tidak dapat dielakkan, baru saya akan jelaskan pada mereka kenapa saya tidak dapat teruskan kerja tersebut…sebenarnya disini, yang saya nampak adalah masalah komunikasi…komunikasi diantara staf klinik dan pesakit tu tak ada…masing2 memendam rasa…inilah jadi nya…so, puan tak boleh lah sebab nasib puan baik, dapat layanan yang baik, puan menilai orang sebegitu…saya sendiri pernah mempunyai pengalaman yang sama di klinik itu, mungkin nasib saya tidak baik…apapun, semoga Allah rahmati doktor dan staf tersebut.

      ni petua yg akak amalkan…tu kot doktor n nurse dia layan akak n family baik kot….

      Last sekali kiter ni org melayu ‘islam’ lak tu…..ingat sikit dosa pahala tu….sedap kiter nak ngumpat org nak maki2 org…tak ingat akhirat ke…

      jawapan:

      mungkin cara owner blogger ni menyampaikan rasa tidak puas hati dia dengan cara yang kasar tapi pada dasarnya ia bukan mengumpat kerana dia tidak maklumkan nama klinik tersebut sehingga ada hamba Allah yang maklumkan…betul tak?….kene tahu beza antara mengumpat dan meluahkan perasaan…

      secara dasarnya, setiap klinik ada baik dan ada buruk…mana ada orang yang sempurna. tetapi blog ini setidaknya membuka mata owner klinik kalau baca (please) minta buat perubahan…tak luak pun…pahala dapat….rezeki murah pun dapat…ingat, kita serve orang sakit… kalau kita ikhlas, selain daripada rezeki…besar pahala wei….menjadi doktor dan guru adalah antara pekerjaan yang mulia di sisi Allah….ingat tu…. so, nak komen…jangan tengok diri sendiri…tengok nasib orang teraniaya…

      masalah manusia kita, tak kene…boleh cakap macam2…tapi bila dah kene, masa tu baru menggelabah…. but anyway….klinik tersebut….semoga sentiasa maju…kita doakan yang terbaik…amin

  53. 112

    Sarang Semut said,

    salam.
    saya pelanggan setia klinik lita alis ni tapi cawangan bandar baru bangi. pada saya klinik ni bagus tapiiii kalau berjumpa dengan tuan doktor yang empunya klinik a.k.a owner klinik la. doktor yusman. doktor yusman ni sgt2 bagus.. klu doktor locam lain tu biasa la.. bile keje klinik orang.. bukan klinik sendiri.. so so je la… saya klu nak g sebolehnya g ari isnin-rabu time mlm.. mmg time doc yusman ni. tp cawangan putrajaya saya x penah g. so x boleh la nak komen. ;)

  54. 113

    Anonymous said,

    KALAU RASA XSUKA G KLINIK TUE.. JANGAN G LA.. AND XBAIK NK BURUK2 KAN OR MENDOAKAN YANG X BAIK UNTUK ORG LAIN.. KALAU BETUL KLINIK TUE ADA WAT XBETUL.. DOAKAN YG TERBAIK SUPAYA KLINIK TUE MENJADI LEBIH BAIK… KORANG JUGAK DAPAT PAHALA… SENANG CITER.. ALLAH AKAN BALAS KEBAIKAN DAN KEBURUKAN YANG DILAKUKAN…

  55. 114

    Anonymous said,

    Buat baik dibalas baik…buat tak elok, dpt pbalasan tak elok….

  56. 115

    s said,

    baru baca komen dan review. kejadian yang sama…bibik sihat walafiat tetiba tak lulus fomema. kurang ajar punya klinik!!!bodoh!!!

  57. 116

    Anonymous said,

    Bangang betui..tapi ada pencacai klinik tu kat sini..haha

  58. 117

    Anonymous said,

    Kesian owner klinik klinik dapat staff hudoh dan bodoh cam siyel.patut kita leh buat report kat owner.Depan boss bukan main sopan lg diaorg,biler blakang cam celaka,baik agi klinik kerajaan.

  59. 118

    bukan lita alis supporter... said,

    Assalam…. ni bjn caranya….
    memburuk2kan org. menjatuhkan punca rezeki sesorang…. kalau x puas hati, ckp je la ngan pihak pengurusan…. tau x, klu kita buruk2kan, rezeki susah nak masuk…
    aku dulu selalu gak p Lita Alis ni… tp skang x lg… bkn x suka tp Klinik ni bkn lg ada dlm senarai panel…. sebangsa seagama x elok la buat cam ni….

  60. 119

    Anonymous said,

    To bukan suppoter lisa alis-ko x kena btg hidung bolehlah ko sembang!!

  61. 120

    Warga Putrajaya said,

    Terima Kasih atas Info. :)

  62. 121

    ladyshaz said,

    So far, sepanjang sy dok P9 ni, memang klinik tu je la yg sy pegi. Totally memang xda masalah. Dr sy sakit biasa-biasa, pregnant and anak pun dh 2 org dirujuk ke situ. Nurses kat mana-mana pun poyo, but actually kalau kita datang on smiley face (xkisahlah kita tengah sakit ka..anak yg xsihat ke). Nurses muka ketat pun kita buat xkisah. My family was treated by 4 Doc kat situ, #1 – Regularly kalu datang situ on Thus, mmg Dr. Lokman lah. He’s a good, friendly and cheerful doc. Knowledgeable and very patience dgn anak2 sy, biasalah budak2, ada time meragam dia kan. Lagi-lagi time xsihat. Pengalaman saya dengan Dr. Lokman = 10/10. #2 – Disebabkan ank no. 2 gegirl, so kenalah sunat kan? Jadinya apa-ape pun xkan nak redah klinik gitu jak, bawa g sunat..so kenalah tau info serba sedikit dulu, g la buat pertanyaan dulu. Kaunter kata “Boleh kak, kalau nak buat kat sini akak datanglah hari Rabu, ada Doc Intan. Bayarannya RM 50 saja.” So, next Rabu datanglah, Doc Intan is also good and very tenang. Surgeri sunat pun dibuat dengan jayanya. Ada saya tanya ket Doc Intan, “Actually Doc, bila time yang sesuai untuk sunatkan budak perempuan ni? “ she reply “Sebaik-dan seawalnya dari 6 bulan dah boleh, kalau 4 bulan pun dah boleh, tapi kita xgalakkan. Tapi jangan sampai besar sangat” Emmm..dari segi psikologinya, betul ape kalau budak lebih 1 tahun baru nak disunatkan, memanglah, budak 1 tahun 5 bulan dah tentu dah pandai berlari..sepak2..memangla Doc naturally payah nak handle. Karang terpotong bahagian lagi payah nak cakap tuh..! We as parent yang ada anak, xkanla xtahu bila nak bawa anak g sunat ka..apa ka.. xoxo. I myself selalu diingatkan my ibu, “Ko tu dah sunatkan anak ko ke belum?” haisyy…tak kanla xda yang tanya? Kengkawan ka..sedara mara ka? Pengalaman dengan Dr. Intan = 10/10… #3 – Dr. Hasri. Actually, dari segi servicenya apa yang saya perhati, he’s very straight to the point. 1st – Pernah juga bawa budak yang memnjang selesema, masa tu dengan What actually parent do and don’t bila anak xsihat, dia bagi penerangan and kenapa terjadi. 2nd – Masa tu saya memang saya stress dgn jerawat yang ntah kenapa makin naik. Datang kaunter, saya register – and terus tanya coz tengok macam ramai orang. “Hi Nurse, agak2nya lama tak queue? Coz, kalau boleh I nak breakfast dulu” “Dalam sekejap lagi boleh jumpa Doc dah, tak ramai ni” So, mmg betul, dalam 10 minit, dah turn sy. Masuklah diriku ke dalam bilik belakang. Oh Dr. Hasri yang garangni..hee..maklumlah coz dulu mcm tak berapa mesra..hee. So Doc pun tanya sakit apa, maybe sebab nampak sy sihat. Hee.. “Doc, saya sebenarnya strees sangat dengan jerawat ni..and bla..bla..saya dh try Dalacin-T, pergi facial..bla..bla..” Dr. Hasri concern dgn sy and bagi nasihat sikit-sikit and reply lebih kurang ayat “Saya cadangkan awak jumpa dgn Dr. Yusman, dia specialist dermatologi, better lagi dia boleh consult…bla..bla..nanti saya assign nama awak bawah Dr. Yusman, and awak boleh jumpa dia lepas ni ya..jgn sedih2 pasal jerawat tu ok..” Pengalaman dengan Dr. Hasri = 10/10. #4 – So, queue semula, xlama masuk jumpa Dr. Yusman. “Doc, saya tension sgt jerawat ni, makin lama bayak..besar, ada putih2 ni..bla…bla..saya kalu tak ada jerawat ni, tak ingin pakai make-up doc” Then, Dr. Yusman belek2 jerawat and diagnose. Terangkan punca jerawat, apa kaitannya, kenapa jadi, what to avoid, what tu do even regime facial pun dia explainkan. Fahamlah saya. ^_^ . Then, note draw tu, dia suh sy simpan.. Dia suh nurse bawak ubat-ubat yg dia nak. Tunjuk pd sy yang ni..itu lah..ini lah.. Cara nak guna siap2..Then offer lagi free treatment untuk ratakan parut jerawat lagi after complete ubat, antibiotic and gel2 yg dia bagi tu.. So…. Pengalaman dengan Dr. Yusman = 10/10. SO READERS, dari pengalaman sy I LOVE LITA ALIS CLINIC.. Actually, kadang-kadang memang nasib kita = tapi nasib kita ditentukan oleh = Siapa diri kita! Kalau always positive, memang selalu positive..tak kiralah service u dapat baik atau tak.. Kalau kata Klinik ni ubat mahal, saya pun orang biasa juga, bukan gaji banyak pun. Ada ubat antibiotic, memanglah mahal, tau dah! Service memang kena bayar juga, lagipun ubat-situ memang dah ada harganya. SO READERS, kalau tak nak mahal – pegi klinik 1 Malaysia ka, Klinik Kesihatan Kerajaan ka..banyak option lagi. Lagipun dah semua pun tahu, KK Kerajaan pun Nurse dia pun rude jugak. Ada salah sugery, salah bagi ubat juga ape..Manusia ni…memang tak Perfect..

  63. 123

    hamba Allah said,

    Assalam, apa yg sy lihat di sini, masing2 menerima nasib yg berbeza… mungkin ada yg kurang bernasib baik dan ada yg bernasib baik… walau apa pun, benar ada yg mengatakan kita tidak boleh mendoakan keburukan kpd org lain.. maka doakan moga mereka diberi kesedaran.. dan org yg telah menganiaya org lain juga kena ingat, doa org yg teraniaya adalah sgt makbul… jd masing2 kena sedar kesilapan masing2… seorg Islam yg baik juga tidak akn mengaibkan sesama sendiri dn tidak mengeluarkan kata2 yg kesat… juga tidak boleh menentukan syurga pahala atau dosa neraka seseorang kerana itu adalah kuasa Allah… sama2 muhasabah diri, dan jaga tutur kata kita.. jgn sangka kita alim Allah x pandang kesilapan kecil kita… wallahualam.. maaf ye klu ada yg tersinggung, sekadar beri pendpt…

  64. 124

    firza said,

    Sudah2 la …bagi orang yang memuji atau orang yang mengeji….Allah lebih tahu..Biar Allah yang menghukum..kita manusia perlu doakan yang terbaik..setiap perbuatan ada karmanya…Yang memuji klinik tu n menasihati tu mula2 ..pastu mengutuk.. tu dah tak sedar da yang dia juga mengutuk owner blog ni pun akan dapat saham dosa gak…wallahualam..sebagai pengguna mmg berhak membuat aduan jika tidak berpuas hati pada sesuatu perkhidmatan..jgnla org2 yg reply terlebih emosi…terima kasih…

  65. 125

    owang baek said,

    semua yang bagi komen kat sini (tak termasuk aku)… semuanya kaki mengumpat… owang pompuan mmg suka mengumpat

  66. 126

    zara said,

    aku tak kan jejak g klinik tu lagi. eii.. dr nasir tolonglah berkhemah bila pesakit tanya… akau dtg bawak duit bukan free.. bila orang bertanya tu jawabla elok2 tau la ko doctor … takyah bila org tanya ko jawab saya kan doctor saya tau… dan kalau aku tak nak ubat ko ko takyah la nak gantung MC … kalau aku xdpt MC cmne la aku nak dapat duit nak g klinik ko tu…. lagi satu ajarla frontliner ko tu supaya bijak berkata2 bukan guna ayat cm hampeh…pakcik yang jual ikan kat pasar better lg komunikasi dia dr korang ..adoi… mmg tak nak dtg lagi.. sebelum ni aku g klinik area equine park service mmg tiptop… kalau xnak ubat sebab kita ada ubat bekenaan doctor ok jer… tak lak nak gantung MC orang… LITA Alis Klinik ni kene tukar cara dorang berhadap dengan orang and cara penyamapain yg betul,. maafla sebab condem tp ni reality.. tak kan buta tuli je nak taip gini betul tak…. untuk orang yang tak suka apa geng2 dalam ni tulis korang tak yah nak back up sangat pastu guna ayat cam hampeh… korang ni nampak sangat macai klinik tu… lg buruk nama klinik tu…untuk makluman saya bekerja di sebuah Hospital swasta di bahagian operation theatre hari berkerjasama dgn doctor yang profesional… dan tahu service yang ptt private berikan… sebab saya belajar mcm mana nak serve people better.. tq sebab baca..

    • 127

      afadruskee said,

      kau punya karangan pon terabur. nak ajar orang ke??? lawak~

      • 128

        ko ni nak baca karangan ke nak baca masalah.. ko ingat ni tempat peraduan karangan terbaik ke.. bersikap jujurlah.. aku baca ok je..klu kene kat keluarga ko nnt jgn habis lak air mata dan jgn smpi tak ingat tuhan bila marah. aku sarankan ko solat taubat lah. nampak sangat macai…

  67. 129

    CariKlinikPutrajaya said,

    Sesiapa yang tahu…Tolong la bagi tau nama Klinik ni…moga orang yang berhajat nak ke Klinik (temasuk aku) tidak tertipu. Aku ni warga baru datang ke Putrajaya. Harap aku tak ler ter…kena, ter…tipu.

    Memang banyak skrg ni klinik yang seumpama ini…

    Harap aku tak ter…kena dengan “Manusia” yang hanya fikir “nak untung je”, tapi “kerja malas”.

  68. 130

    CariKlinikPutrajaya said,

    Smoga dengan berterus terang…mungkin ada perubahan yang baik untuk kita semua.

    Tp kalau tak ada perubahan yang baik…kita semua boleh berjaga-jaga dengan “Klinik Seumpama ini”.

  69. 131

    Anonymous said,

    If nak lodge complaint, boleh pergi ke Kementerian Kesihatan, Unit Kawalan Amalan Perubatan Swasta (UKAPS). My dad pernah kerja kat unit tu dulu. They will investigate…if mmg ada kesalahan, KKM will take action ikut undang2 Malaysia… ;)

    • 132

      fyza said,

      Hai! Google pasal Lita Alis keluar la blog neh. I baru je pergi klinik tu, bukan kata i sorg, kawan2 i sakit demam cirit bagai semua pergi Lita Alis. Mula2 dengar kata ubat mahal, tp lepas byr dkt kaunter, 48 jek untuk segala mcm jenis ubat. Doctor pon ok jek, nurse tak berlagak pon. Siap boleh borak pasal family lg. Maybe nasih blog owner tak berapa baik kot. Btw i pergi Lita Alis kat Bangi. Mmg tiptop servis. Keep it up!

  70. 134

    Azmi Kelate said,

    Ini bukan klinik yg bermasaalah.. tapi org yg menulis ni bermasaalah.. penulisannya penuh benci dan dendam.. jika dinilai penulisan.. hatinya resah dan tidak tenteram.. mohon perbanyakkan membaca surah al- mulk dan surah al- rahman..

  71. 135

    Anonymous said,

    Saya takde kena mengena denga klinik ni. tapi for me..nobody perfect. kalau hati kita baik, kita tak burukkan orang sampai doakan musibah. tapi pada pendapat saya, klinik ni antara yang terbaik dikawasan tu sebab saya dah pegi mcm klinik dah kat Putrajaya. Anak2 saya pon banyak mendapat rawatan disitu dgn baik. nak harap dilayan mcm raja mmg tak la kan~

  72. 136

    Anonymous said,

    dan penulis ini bagi saya menceritakan keburukan orang lain
    dimana keburukan diri sendiri lagi sadis dan dasyat….masyallah subhanallah~

  73. 137

    Anonymous said,

    penulis tulis tahun 2009. skrg da 2014. da improved la kot klinik tu

  74. 138

    harap dah improve … tapi aku xnak g dah..aku g Klinik Mediviron je .. harga sama.. :)

  75. 139

    eifa said,

    Rasanya tak salah penulis blog nih meluahkan ketidakpuasan hati dia..mungkin kalo staff atau doktor klinik tuh baca mereka boleh improve lagi servis mereka..lagipun nih klinik berbayar..jgn pk nak untung jerk..

  76. 140

    fariz said,

    Boikot litaAlis!!!! sebarkan…


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: