Perasaan Budak Kecik

Mak aku citer semalam nana emosional bila mak aku tanya abah balik bila…Alahai anak dara aku tu……

– nana, rindu kt abah x??

nana diam pastu kedebum ke katil, mak aku pn solat la ingat xde apa yang berlaku, tetiba dengar sok sek sok sek…

bila mak aku habis solat je, lagi kuat die nangeh tersedu2 sambil tangan dok katup muka…

‘abah…kakak rindu kt abah….abah…abah….balik la cepat…..’

Last2 mak aku pujuk cakap 2-3 hari nanti abah balik ke rumah…

Isnin lepas pn, aku pas pd sorang2 anak aku ckp ngan abah diorang, tapi bila time nana ckp, waktu tu la die kata sakit mata, tangan dok tonyoh kt mata, pastu nampak la airmata sket….

Alahai nana, biar je la ibu je yg sentimental, jgn la nana pn join the club.  Lusa abah balik okeh…..:)

5 Responses so far »

  1. 1

    ct noramiza said,

    julia, kita telah men’transfer’kan perasaan kita kat anak2, sampai shaifull cakap, ya allah, biarlah bini ja yg emosional, jgnlah anak aku ikut sekali,🙂 wargahkahakahka

  2. 3

    Anonymous said,

    alahai keciannya nana….huhuhu…..pandai die kata sakit mata tonyoh mata die bg org xtahu die nangeh….mmg pandai berlakon mcm ibu die lar, hihihihi…..

  3. 4

    jade2020 said,

    ke mana tumpahnya kuah… kalau tak ke bawah heheeh


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: