Sepi

wah tajuk baeeekk punya….

Sebenarnya last week hari rabu en mat kena pergi kursus induksi kt lumut selama 10 hari.  Saper kata x lama, lama tu weh walaupn bukan berbulan2, tp tara nak habis 1 hari, jenuh jugak la aku tunggu tau…hehehe

Hari tu aku amik half day, citer kt bos segala, lepas die angguk je, terus lega, takut gak die byk cakap kan….Lepas kui 2, kitorang gi sg besi dulu, lunch sesama, pastu terus p keramat coz mat tumpang member die.  Jenuh la jugak aku dengar mat bercakap pasni jalan ni, jalan ni, jalan tu, punya la takut aku sesat balik satgi.   Alhamdulillah, aku x sesat barat dan aku rasa aku bukan jenis sesat punya org….warghhhhkakah larikssssss satgi xiana ligan aku….

On the way balik, aku rasa kosong sangat, sunyi je, bawak keta pn mcm xdak perasaan je, sampai la ke exit simpang upm tu, aku tengok laluan untuk touch n go clear, bagus, terus amik kad, tit tit, tetiba tara tangan aku masuk balik dalam kereta, kad aku terjatuh ke bawah.  Bukak pintu keta pn x leh, nampak dah kad tu elok terletak kt atas batu tu.  Van belakang dh hon, pang mau, ingat aku suka2 xnak jalan, dengan muka malu alah aku pn bukak tingkap sebelah cakap kt kaunter….

‘mintak maaf en, kad saya terjatuh kt bawah laaaa’

‘xpe…cik ke depan sket ye…’

‘ok en, tima kasih, minta maaf ye…’

‘xpe…sama2’ (sambil senyum)

lor ish, bleh plak jadi camtu, tengah mamai kan, xpe lah at least adik aku ada kt umah dan mak aku pn mai sabtu lepas, jd xde la aku rasa bosan sangat kt umah tu…hoyeh2

sabtu ni en mat nak balik dah, hari jumaat aku kena p sana coz ada dinner konon beradat tp aku x tau la adat nya mcmn, jgn sudu garpu aku ketang ketung sudah…hehehe

7 Responses so far »

  1. 1

    ct noramiza said,

    julia, beradat dlm army mmg betoi2 beradatlah, kiranya mkn ikut tertiblah kan? betoi x julia, kalau x salah akulah, heheheh…

  2. 2

    nanadanny said,

    haa ct, tp tu lah mat ngan aku pn x dpt sembang lama pasai jadual die padat sangat, die ada bagitau sket2, nnt kerusi die tarik, makan sudu tu x leh ketang ketung, jalan masuk berkepit…..mati la aku, maner la aku biasa formal2 nie….tp nak tengok gak mcmn nanti….jgn aku terjatuh tergolek dalam dewan sudah takut terpeleot ke apa ke kan…hehehe

  3. 3

    Along said,

    waaahhh…makan beradat. best tu…jadi pengalaman hg nti. jenuh la nak control ayu…opps lupa plak, julia kan memang ayu pun…lariiikkkkkkkk

  4. 4

    mai said,

    terornya akak bwk keta……dh la jauh xsesat plk tu…….kalu org dgn noi lar bwk entah2 melencong masuk ke mana ntah smpi ke hutan karak kot….hehehehe….kecian akak apola van tuh x sabar2…..sebaikla ada org yg baik kt kaunter sebelah tu siap senyum lg:)…….wah3…jadi pengantin baru balik lar plk dh jalan berkepit, mkn sopan santun;D, kuikuikui…….

  5. 5

    jade2020 said,

    haa tu la, ngumpat aku lagi… terus tuhan bayar cash, kad jatuh kat bawah wakghaahahahahahahaha.

  6. 6

    nanadanny said,

    along,

    skrg maner ada ayu laaa….brutal lagi ada:)

    mai,

    haaa kan, menakutkan je, tp tgk je la apa yg jd nnt…

    jade,

    chait, nak kena minah nie…sempat lagi tuhhhh!!!

  7. 7

    acu said,

    har khen,klu kiter umai msti dah smpai ntah mana2 satg..huhahhaha


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: