Gugu Gaga Erra

Dh habis pn selasa lepas…

Byk org mempertikaikan rancangan ni, tp bagi aku ok je.  Ntah la, bagi aku klu korang x suka channel tu, amik remote p tukar channel lain.  X payah la pong pang pong pang cakap rancangan ni mcm drama la, PA die mengada2 la, for sure diorang buat rancangan ni bersebab, untuk peminat erra dan untuk bagi jalan citer lagi menarik….ehh!! aku ni mcm peminat erra lak….nak kata fanatik sangat kt erra ni xde la tp seronok tengok muka, penampilan, lakonan dan sikap selamba die tu…

Jadi, malam kelmarin aku bagitau kt haziq, ‘haziq cepat ada gugu gaga erra..’  budak ticik tu pn, ‘baby eya…jom, pat…’ (baby erra….jom, cepat)  sambil tangan gamit2 ajak tengok tv….

Aku suka sangat dengan nama aleesya tu, sedap disebut dan didengar, kenkadang mai otak ting tong aku ni aku panggil haziq, aleesya….wakaka, lepas tu mesti haziq cakap, ‘kan…ajik la’  (bukan…haziq la)

Mlm tu kan banyak kisah pasai aleesya, jadi syiok sangat la haziq ni tengok baby….Part yg best sekali, waktu di akhir rancangan, erra tanya kt aleesya tp guna sora mcm sweet sangat, sapa yg tengok paham la apa yg aku cakap….’aleesya, besar nnt nak jadi apa, jd dokter ye, bleh suntik ayah….’ waktu ni tangan erra cucuk bahu emran.  Asben die plak menyampuk, ‘ x la jadi sinchan….’  erra terus buat aksi tumbuk2 manja kt asben die….eeeiiii rasa sweet sangat waktu tu….

Bila dh abis rancangan, kebetulan en mat kt bilik, aku tanya haziq, ‘haziq suka baby ke?’  Haziq angguk sambil cakap, ‘uka baby’….  Aku sambung, ‘pergi cakap kt abah’….

Terkedek2 la budak ticik ni lari p bilik (aku follow blkg) sambil berkata dgn manja, ‘abah…..nak babyyyyyyy’…..mat plak pandang aku sambil senyum……hahahahaha larikssssssssssssssssssssssssss

9 Responses so far »

  1. 1

    KING KOIL said,

    hahahha aiyoooo, pertambahan penduduk!!! go go juliaaaa!!! muaaahahhaha!!

  2. 2

    ct noramiza said,

    JULIAAAAAAAAAAAAAAA GATAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII CTTTTTTTTTTTTTT MALUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU SEMBUNYIIIIIIIIIIIIIIIIIII BAWAHHHHHHHH TANGGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  3. 3

    jade2020 said,

    err…sebagai seorang yg innocent, saya ingin bertanya. apakah yang telah berlaku selepas encik mat senyum? heehheeeh

  4. 4

    Along said,

    gataiiiii nooooo julia niiii…

    xiana…toksah dok gatai nak tau lebih2 aih…tp tak nak buat episod ka cerita ni julia??

  5. 5

    klynda said,

    pergghh napoknya bertambah lagi rakyat msia…caiyooookkkk

  6. 6

    yanz said,

    hehehehhe…takpe, selagi larat, usahakan lagi pertambahan penduduk putrajaya….wakkaakakakhhh……..

    ank aku lak, bila tanya, suka baby tak, dia jawab suka, nak baby tak, tak nakkkkkkk, dia jwb…….hahahaahhaaa……

  7. 7

    acu said,

    he!he!he!

  8. 8

    nanadanny said,

    woit rakyat jelata sume,

    sesungguhnya buat masa ini hamba akan menutup kilang buat sementara waktu…wakaka

    ataupn haziq mungkin jadi anak yg bongsu…insyaallah…hehehe

    x larat laaaa….anak 3 pn aku rasa mcm anak 10 tau x??? penat ya rabbi walaupn ada bibik, klu xdak bibik aku rasa mau aku pengsan tiap2 hari….:)

    pernah aku tanya kt nana nak adik x??? nana jawab, ‘x nak la ibu, cukup la haikal dan haziq je adik kakak…..’ hahaha itu suara ikhlas dari kanak2 berumur 6 tahun, die pn x larat nak jaga adik2 die tau….:)

  9. 9

    nanadanny said,

    nie nak tambah sket….xdak episod2 la entry ni along, die habis takat tu je….hehe

    awat jade, klu innocent hg x tanya la lagu tu….chait…
    aku terus zzzzzzzzzzzzzzz….harap maklum….wakaka


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: