Gangster di Sekolah

Hahhh kan aku dh cakap, hari ni punya tajuk mmg ganas2 laa…

Sebenarnya, aku takut tengok budak2 zaman sekarang, maksud aku bukannya budak sekolah rendah je, tp budak tadika jugak…

Nana n haikal selalu kena, nak kata diorang ni lembik x jugak, tp selalu menjadi mangsa.  Reaksi aku sebagai mak????  Mesti la bengang beb!!!  Bersebab kan aku nak bengang!!!  Klu anak aku yg salah mmg la x kisah nak buat apa pn, ni main ngan budak lain, haaa tetiba datang dushhhh tendang ngan kaki kt pinggang nana, mau x menangeh budak tu!!!!  Smlm haikal plak main ngan budak lain, tetiba dushhhh dapat 1 penumbuk kt bawah mata…..eeeeiiiii aku dengar malam tadi rasa geram je kt budak2 yg ganas2 mcm nie!!!!

Aku ada baca satu article berkenaan budak yg x nak pergi sekolah, mesti bersebab, patut la dulu asai nana x nak p sekolah die buat alasan sakit perut, mula2 aku percaya, tp dh selalu sgt alasan tu je die bagi mcm x praktikal la plak kan.  Last2 bila tanya ada budak buat hal ke, kacau nana ke, yap ada je citer yg die bagi.  Last2 aku cakap, asai ada je org yg buat nana bagitau cepat2, senang aku tau esoknya die x leh berdalih lagi.  Skrg ni, klu nana buat alasan apa pn, aku soh je die buh minyak kt perut.   Yang haikal lak, pagi ni die demam, ish bukanlah nak salahkan mak bapak, tp sikap yg terlalu hyper ni pn payah gak, klu x kaco org xpe, ni satgi p sekolah elok2, tetiba nak balik lebam sana cni….Apa kes weiiiiii???  Nak salahkan cikgu pn x leh gak, diorang nak jaga budak2 yg x dengar cakap pn payah jugak….

eiiii nak salahkan saper aaaaaa?????  haaaa salahkan budak tu laaaa, x kira la die budak ke apa, bagi aku tetap salah!!!!!

4 Responses so far »

  1. 1

    ct noramiza said,

    lor takutnya aku dengaq benda camtu julia, ishh kalau aku mau darah naik sampai hujung kepala, dahlah anak sorang tu ja, jadi apa2 sapa nak jawab, aku pun tetap salahkan budak tu sekali ngan mak bapak dia, x kiraaaaaaaa, cikgu pun sama, x kan hang dok langut ja kat kelas tu, pangggggggggggggg

  2. 2

    nanadanny said,

    ct,

    cikgu nak jaga budak2 ramai ct…byk ragam sorang2, budak yg dengar cakap ok la, tp budak yg jenis kite cakap diam x sampai 1 minit apa kes…ntah la, pagi td aku cakap kt haikal ada sapa2 buat kt die lagi report terus pada cikgu die, senang ni klu diam diri sendiri yg sakit….

    klu setakat main2 xpe la, ini klu dapat penumbuk ngan kena tendang rasanya sume org marahkan….

  3. 3

    yanz said,

    hhahaha…budak2 ni kdg2 bila kita marah org kata, biarlaa,budak2, tp mana bleh biar kan camtu…anak aku pon penah kena gigit kt lutut…smpai lebam lutut dia…berbekas gigi…heyy, ape kes gigit kt lutut….hhahaha…gigi besi kot budak tu…
    yg kwn aku lak dia cite, anak dia drjah satu, hr tu masa dia amik anak dia, ada budak gemuk satu kelas dgn anak dia, siap ikot skali dia jalan dgn anak dia, dpn2 mak budak tu, dia ckp, ‘wey, bg laa duit kt aku, aku nk bli air ni’…hish, trus kwn aku tu marah budak tu, sesuka ati lak mintak duit kt anak org, dpn dia sendiri….pastu kwn dia curi bekal anak dia, padahal bawak burger je p sekolah, pastu ngadu kt mak, lapar tak makan psl kawan curi bekal….eeee, ni salah sapa? salah mak bapak jgk laa kan, apsal tak bg anak tu duit, apsal tak bg bekal kt anak, dok biaq anak tu kebulur kt skolah, jd gangster plk…kdg2 aku heran laa kt mak pak yg dok biaq anak camtu je…..pg td masa aku nk anta anak, tup2 ada budak tu drjh satu kot, badan kecik je, lintas jalan berlari2, dgn beg skolah besar tu, ish, gerun aku tgk, tak dpt byg kan kalo budak tu tersembam kt jalan raya, pastu keta mai….ish, tak tau laa, mak pak yg tak kesian kt anak, biar anak p skolah sendiri…pelik pelik….kita ni kalu bleh, jgn laa buat camtu, biar kita susah sikit asalkan anak selamat……
    pjgnyaaa komen, mcm aku lak tuan punya blog…hahahaha..

  4. 4

    nanadanny said,

    haaa betui tu yan…aku pn x paham kenkadang tengok anak2 yg terpaksa balik sendiri ni, klu dh besar xpe la, aku takut satu je, buatnya org culik anak kite ke maner nak tau kan….nauzubillah, kenkadang mmg aku salahkan mak pak jugak, pasal apa2 pn semuanya bermula dari rumah, tp tu la budak2 skrg ni pn suka ikut pengaruh luar ngan kengkawan, mungkin mak pak dah jenuh marah anak kt umah, tp jenis yg x paham bahasa, mcm tu la jadinya….

    biarlah anak2 kite sume x nyusahkan org lain….takutnya aku nak hadapi hari2 yg mendatang ni, cabaran byk sungguh laaaa…


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: