Pilih Kasih dan ? Kasih

Haaa, sapa bleh bgtau kt aku tajuk cerekarama yg lepas????

Malam tu tetiba aku tertukar tv2, aku ni jarang nak tekan remote tu kecuali aku dh boring sangat2 citer tu, tetiba aku rasa syiok plak tengok program Pilih Kasih ni.  Alaaaa, yg rosyam nor buat tu, klu rosyam buat, confirm mesti best punya.  Dan telahan aku benar belaka, aku tengok sampai habis, dan betui la apa yang juri cakap, siapa yang x tengok teater malam tu arahan erma fatima mesti menyesal….best giler!!!  Bayangkan lah nana yg umur 6 tahun pn bleh cakap, ‘ pilih kasih ni lagi best dari anak wayang dengan AF tu, ish, pilih kasih la paling best!!!’  Tahniah Rosyam coz bawak program hebat macam tu….

Dan abis program tu, beralih arah plak pada TV3.  Waktu ni aku dh ketinggalan 30 minit yang terawal, jd waktu tu si arash mohd tengah kejut wife die tido dan rupa2nya wife die dah meninggal….kt cni aku rasa dh klimaks dh.  Dah la anak baru lahir plak tu, yang pelakon kakak dan adik lelaki tu sangat PANDAI memainkan peranan.  Aku x tau la telaga air terjun maner kt mata aku ni….mengalir x henti2 bila budak2 tu bercakap ngan abah diorang.  Waktu ni aku x nak tengok haikal coz budak ni bukan bleh tengok aku nangeh, tanpa sebab plak die bleh keriau.  Haru betui la!!!  Bila dh iklan, aku tengok nana n mat….Lor ish rupanya aku x keseorang menangeh, sume dok pakat sapu airmata laaaaaaaa…..haha  Tapi, masing2 menahan sedu, airmata je keluar coz mungkin masing2 takut nak tunjuk kesedihan melampau….:)

Apa2 pn mlm tu mmg best coz dapat tengok citer / program yang tak terkata beshhh nya….hehehe

7 Responses so far »

  1. 1

    yanz said,

    ooo, aku pon tgk part wife dia meninggal tu, pastu jd blur jap, apa cite nii, bila baca sinopsis dlm suratkhabar, baru paham….

    weh, hr tu aku ada dgr org tu nk boh gambo agar2 lumut dia….agaknya dia p lumut dulu kot baru bleh buat agar2..wakkakakakhhhh..

  2. 2

    jade2020 said,

    huihhh menangis jemaah ni. sib baik aku tak tgk huauahuahua

  3. 3

    nanadanny said,

    yanz,

    ish, hg ni mengingatkan aku pasai agar2 yg x jadi tu la…sabaq naaa, byk citer nak bgtau, satu2 la, sedap je cakap noooo…..huh

    jade,

    hg rugi besaq x tengok…betuiiiii x tipuuuuuu….

  4. 4

    ct noramiza said,

    aik, awat x jadi julia, apakah salah aku? cepat cerita

    • 5

      jade2020 said,

      julia lupa boh kunyit kat agar2 tu…sbb tu tak jadi eheehehhhe * aku dah lari jauh ni, julia takleh panggg aku*

  5. 6

    nanadanny said,

    ct,

    aku salah imaginasi….nanti aku citer…warghhhkakah

    jade,

    amboi hg…. balik satgi aku ada depan pintu umah hg….AWAS!!!! hahaha

  6. 7

    yanz said,

    kahkahkah…ni mesti kes berketul2 nihh…kan aku dh bg direction dh hr tu… takpon julia boh lumut dlm tu…
    kuhkuhkuh……lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii………………………


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: