Penangan Hari Ahad

Aku rasa klu aku citer kisah hari Ahad, macam sama je dari blog jade, mommyrifqie n along kan.   Jadi untuk memberi kelainan sket (chehhh kelainan konon, paaanggg kt diri sendiri dulu) aku nak bagitau sket fed back yg aku dapat dalam masa 5 hari ni sepulangannya aku ke rumah dari rawang tu…

  DSC00131   NANA

Dalam perjalanan dah tanya, jauh ke rumah faris tu??? Bila aku kata 12 jam nak p sana, die bleh tanya:-

– kalau kakak naik dari cni pukul 2 ptg, sampai sana pukul berapa ibu???

4 pagi esok…

– balik dari sekolah setiap hari, tanya soalan yang sama tapi berlainan masa…

kalau kakak dari cni pukul 8 pagi, sampai sana ibu???

10 malam nanti….

kalau kakak naik flight pukul 6 ptg ibu???

8 pagi esok…

tp, semalam aku dh x larat, aku cakap ini last kakak tanya, x larat dah nak cakap pasai naik flight ni kakak….

penat la cakap pasai naik flight ni…satgi buat ayat tambahan ‘ kenapa kakak x leh p sana, kenapa bos mama faris bagi, kenapa faris boleh main salji…kenapa, kenapa dan kenapa…..adoiii laaa

  DSC00108   Haikal

Pun kisah yg sama, pasai faris naik flight jugak….

‘ibu, faris naik kapal terbang oversea mesti besar kan, seronok la faris tu duduk lama dalam flight, tp kan ibu, kalau lama sangat duduk dalam flight tu, KAPTEN x tido ke bila bawak kapal terbang????????  adoooiiii laaaaaa, ini pn aku nak jawab apa pn x tau….

aku juz jawab, ada 2 kapten jadi diorang ganti2, wakaka…sukati aku je nak jawab kan coz xde jwpn yg tepat untuk aku jwb bagi soalan tu….hahaha

   DSC00376   Haziq

bila tanya haziq seronok x jumpa rifqie, haziq akan jawab, ki…nok….lar….eeeiii akut….. (rifqi…seronok…ular… eiii takut)  hahaha lawak la, haziq ni die main cakap belakang2 je, cakap penuh x gheti lagi….

Weekend ni aku rajin, aku upload gambar ek!! Ada plak kisah di sebalik gambar…’citer nana dan secret admire nya’….hahaha

5 Responses so far »

  1. 1

    ct noramiza said,

    sian depa kan julia, x reti nak main sama2 lg, sbb sama2 itik ngan ayam, rifqie pun sama gak, x paham lg, nnt bila dah besaq sket, oklah tu🙂

    julia, jawablah, kalau pilot nak tido, diaorang guna auto pilot, apalah julia ni, tu pun x tau, panggggg

  2. 2

    jade2020 said,

    ahahahhah haziq takot kat ular kaler ijauuuu tu…

  3. 3

    nanadanny said,

    nCT,

    tu lah kan, aku tgk rifqy pn nak main dengan yg lain bila dh ptg sket…ye la, baru nak panas kan…sonok je tgk bebdk tu main…hehe

    maner la aku tau depa guna auto pilot, asben aku bkn pilot pn….pangg bagi balik kt hg…wakaka

    jade,

    haaa kan, die ingat ular betui apa, takut beria…..hehe

  4. 4

    ct noramiza said,

    aku kalau rifqy takut kat something, dan2 tu aku dpt idea jahat, blender pun dia x suka, sbb hingaq, dan2 tu aku suka bila shaifull blend apa2, dia lari peluk aku kuat2 : wargahkahkahakha budak tu diperkotak katikkan

  5. 5

    nanadanny said,

    cehhhh…sebenaqnya hg suka je die peluk hg kuat2 kan hehe…tp saje nak naya budak tu, sabar je la…


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: