Sudah Tobek Kening Itu

Kejadian ni berlaku hari sabtu yang lepas..

Habis breakfast, haikal kata nak basuh tangan kt bilik air aku coz waktu tu aku tengah bagi makan haziq kt bilik, biasa lah budak kecik tu asai makan ngan aku mesti nk tgk dvd x citer upin ipin, citer ultraman, aku lak yg naik cemuihhh…

Waktu aku kt dapur, aku jerit lagi nama haikal coz waktu ni die x kuar lagi bilik air.  Terus aku plak terjah die…x larat la, jerit tp x kuar2 bilik air pong..

Tengok2 waktu ni pipi haikal dh ada rambut2 pendek mcm kena potong, terus aku tanya die….perbualan lebih kurang camni:)

aku:  haikal buat apa ni?????

haikal:  (buat muka ketat)  haikal takut ibu marah….

aku:  cakap je, dh buat mmg kena marah pn…cepat cakap!!!

haikal:  haikal cukur rambut….uwaaaaaaaaaaa (terus nangeh)

aku:  haikal pakai apa??? gunting ke????

haikal:  x….haikal pakai cukur abah…..

aku:  ish haikal ni, xde keja lain ke nak buat….

pastu aku terpandang sesuatu…

aku:  haikal….buat apa kt kening tu…haikal cukur kening ke????

haikal:  uwaaaaaaaaaaaaaaaa

aku:  haaa, pasni cukur kening tu dua2, biar habis terus, biar cikgu marah….(pot pet pot pet apa ntah lagi haku dh x ingat, geram punya pasai) dh, pi dok luar…..

terus haikal dok kt hall, satgi hgpa ingat aku soh dok luar rumah plak kan…hahaha, aku x sekejam lagi tu tau, waktu ni haikal dh nangeh teresak-esak…die ni klu nangeh, pastu nangeh dengan teresak2nya, maknanya memang die sedih betui la dan die tau mmg die salah…..

pastu aku dengar mat p slow talk ngan die, cakap pasni jangan buat yang bukan2, satgi klu muka haikal berdarah sapa yg susah…

biarlah mat yg pujuk coz bagi aku time aku marah, bagi mat pujuk, mat marah aku lak pujuk anak2…

Klu korang perasan hari ahad tu, kening haikal mmg spoil sket belah kanan tu, aku malas nak citer hari tu satgi haikal malu lak, budak2 pn tau malu kan, satgi die buat muka muncung + ketat x best plak, jd biar lah aku pendam je…heheh

Nasib baik la tobek nya sket je, cuba bayangkan klu die p cukur perabih kening die, jenuh wei aku nak lukis balik kening tu…huhu

8 Responses so far »

  1. 1

    nCT said,

    julia, kalau hang suruh dia dok luaq, aku nnt p marah hang pok pek pok pek pok pek lak, kalau umah kat ipoh oklah dia dok luaq, kalau umah kat putrajaya tu hang jgn cari pasai, tinggi, bahaya, pang julia.

    mesti dia takut gila masa tu kan, ya lah kalau aku pun cuak, tgk2 ada bulu2 kecik jatuh, eee mesti ngeri🙂 hehehehe…

  2. 2

    nanadanny said,

    haa kan, ish hg ni ct buat aku berimaginasi je tau, klu haikal dok luar rumah, pastu die ketuk2 pintu aku x bukak, pastu die p panjat kt tiang balkoni tu, pastu …..ish nauzubillah laaaaaa

    harapnya aku x buat kt anak3 aku mcm tu, satgi jadi citer lain plak….yap, kena sabar sabar dan sabar banyak2….

    maunya die x takut ct, dh aku pot pet pot pet bagai nak rak, aku lagi la takut satgi muka die berdarah ke, kening habis semua die p cukur ke, x ke haru tu, mau aku cancel p umah hg esoknya…hahaha

  3. 3

    acu said,

    kehkehkeh…aikai2x….sebaik cikit jer akak sempat tgk klu x nnti terjejas keenceman aikai…he he he..dia neh mmg aktif toi la meneroka ingat lagi time kiter g picnic kat ayaq tejun,nana n sepupu sepapat dia semua dok main ayaq dia lak pi duk main pasir kat tepi ayaq tu wat umah la,apa ntah lg dia wat sensorg tuh,imiginasi baguih tuh…ha ha ha ha aikai2x…weh nmpak sgt dia perati kot mat gune menda tuh pastu dia tiru ar,tpi dia p cukur tmpat lain daaaaaaaaaaaaa…..

  4. 4

    KING KOIL said,

    kalau dia cukur habis kening pon bawak jer g rumah ct ahad tu, nanti kak sherry boleh tolong lukiskan.. kak sherry kan mekap artis, kih kih kih!! kalau dia baca ni mampoiihhh!!

  5. 5

    jade2020 said,

    ahaahahhahh betoi gak kata king kong eh king koil tu. aku setuju….ksherry kan ada, buleh tolong lukisss kening

  6. 6

    nanadanny said,

    acu,

    tu la pasal, menakutkan je tau, nk imaginasi pn pada2 la, ini pakai pisau cukur lak, main toreh je, dh la xdak cermin, ikut suka ati die je nak buat kt maner pong..huhu

    king kong n jade,

    hoo lah nak p lukis kening tu, satgi serupa….awwww mak x rela u!!!!!! chehhh..

  7. 7

    mai said,

    kehkehekehkehkeh…dia xtau nk sebut bulu kening die pi ckp rambut..lawak toi la aikaiii nie…..ya ka die buat rumah pasir inoi wahhh awat ang x join die sama kecian die main sorg:P

  8. 8

    acu.. said,

    mai~weh dah ang takdak klu ang ado skali nak gak la aku joini:P


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: