Failed Terus!!!

Jangan salah sangka…aku x p exam tau!!!  Hehe tajuk harus gempak baru klasssss….hehehe

Kelmarin nana tetiba die demand, sesuatu yg x pernah die demand, jd bila die dah mintak mesti kite nak cuba jugakkan!!!  Sblm ni dh buat, tp sekejap jd sekejap x jd, langkah seterusnya mmg malas terus la nak cuba kan, baik beli je, klu ikut logiknya, klu x jadi cuba la lagi dan lagi dan lagi dan lagi….wahhhh intro serupa apa!!! saja nak wat suspen lebih…hehehe

Sebenarnya, anak aku tu suh aku wat karipap daaaaa….smlm suh en mat beli kentang lebih sket, daging hancur dah ada, terus la buat inti dulu….dh malam sket lepas tengok kisah erra tu baru la terhegeh2 nak buat kulit die plak….haaa kt cni la tekanannya korang tau x.  Aku dh ikut dah resepi adik aku tu, coz bila p rumah die dulu, sedap je kulit karipap die, rangup dan nipis gitu, tp bila aku dh siap bancuh, aku pn excited nak letak inti die….

Bila nak buat pasai pa kulit die jadi mengecut setelah aku tekan sket punya nipis dh kulit die tu…Confuse betui la!!!!  Tekanan gue, tekanan betui la mlm td, jd bila dh x jd, setakat 4 ketui je la aku buat, aku nak sambung ari ni la kononnya, tetiba adik yg lagi sorang kata, bak kt die, die nak wat karipap gula lak….haaa amik la tepung tu, tp konfem x sedap!! huhu

Tp, yg herannya bila dh goreng (haaa goreng mlm td jugak geram punya pasai) kulit die not bad, mmg rangup, cuma mungkin mlm td aku terlebih kunyit, en mat pn kata ok, tp tu la aku cakap kt en mat mungkin masa yang aku uli tepung tu x sesuwei, mata dh ingat kt katil, dh la panas, terus la panas hati kan…heheh

Jadi pengajaran kt cni, jangan dok buat keje malam2 sangat, bila x jadi, mula la geram kan, xpe malam tadi aku buat kulit tu mmg failed tp aku harap ptg ni aku bleh buat dengan jayanya….hahaha ayat x bleh blah!!! wakaka

12 Responses so far »

  1. 1

    mai said,

    weh salah resipi tu manada org wat karipap taruk kunyit,kikikiki….xperla 1st time cuba mmg selalu xjd…hehehe…try lg sekali mesti jadi,hehe…..sbb mengecut tu mungkin terlebih air la kot…..hehehe xperla rasa dh ada tu cuba lg sekali ok good luck,kehkehkeh…..

  2. 2

    nCT said,

    julia, jgn tanya aku bab2 karipap ni, aku takut karipap jadi pap ja satgi.

    errr julia, ada keja yg success buat waktu malam tau🙂 wargahkahkahakka

  3. 3

    Along said,

    wargkakakah…ct ni memang la…ooo hari ni kamis kan!
    baca entry julia ni, teruih tingat karipap mak aku buat, dulu2 dia buat jual tau, sedapp! rugi plak ilmu tu tak turun kat aku…hehehehe…aku yg malaih sebenaqnya. Tp bila smp masa anak mintak, mesti kita tak mo kaciwakan depa kan…tak pa usaha tangga kejayaan!

  4. 4

    nanadanny said,

    mai,

    haa kan, maner ada karipap letak kunyit, boleh x kita salahkan kunyit tu…wakaka
    balik petang smlm, lps solat terus cari tepung, golek2 sket, haa baru la jadi, ghupa2nya nak buat sesuatu kena ada mood yg baekkk wooo…hehe

    nCT,

    wakaka, chait, sabau ja la hg ni, tp leh x aku cakap aku x paham la maksud hg tu….larikkkkkkkkkksssssssssssss

    along,

    amboi along, terus ingat tu ari ni ari kamis…ish ish ish…

    sama la mcm aku along, selalu tingat karipap yg mak aku masak, bukan setakat karipap ja, segala jenis makanan la klu mak yg masak sume dok ingat, klu nak buat baru la terhegeh2 tanya mcmn nak buat…hehe

    nnt anak hg dh besaq mesti banyak permintaan….:)

    p/s: along, pasai pa aku nk komen kt blog hg asyik x leh sesajo, setiap entry aku bagi komen last2 ilang camtu je…huhu

  5. 5

    nCT said,

    ish aku nak kena ajaq rifqy mintak benda lainlah, jgnlah dia mintak karipap, mau histeria aku nnt🙂

  6. 6

    nanadanny said,

    xpe ct, ada alternatif lain, beli ready made, hg goreng je kt umah, kira masak jugak kan…hehehe

  7. 7

    jade2020 said,

    betoi gak, jgn buat keje mlm2, tapi kalo buat ‘karipap’ di waktu mlm mmg sukses bak kata ct.

    hang boh kunyit kat karipap tu ingat nak goreng ikan ke? hahahahhahaha (gelak org pandai, kalo suruh aku buat karipap, terus jadi lempeng kot. tu pon kalo jadi lempeng la, lempeng pon aku tak reti)

  8. 8

    Along said,

    laa..ya ka? kdg2 blogspot pun gelong jugak…aku pun tak tau nak godek tang mana lg. hg terus mencuba ja lah ya. kdg2 blog ct pun aku payah nak letak komen gak…mmg blogspot yg gelong, bukannya kita kan..!

  9. 9

    nanadanny said,

    jade,

    amboi hg, advance nampak!!! wink2
    tu la silap resepi, sesuka ati je letak kunyit kan…hahaha
    x jadi lempeng aku lempang nk???? larikssssssssssssss

    along,

    meh kite salahkan blogspot…wordpress gak yg senang bagi komen…ngeh2

  10. 10

    acu said,

    akak2…nak salah kan kunyit lak eh,salahkan org yg letak kunyit tu lar,ha ha ha…=P….adaka akak nak buang kan kulit karipap yg xjadi tuh rugi jer,baik buat karipap gula dapat gak kami makn(nana n acu dia lar)..he he he..har rangup weh sedap toi menjilat jari,pandai la mai reka recepi neh,ka ang mai amik kat mak nya =P,manala tauuuu……he he he…

    ~wooowooo,apkah maksuh wat ‘karipap’ di waktu malam,musykil neh…(+=+)

  11. 11

    nanadanny said,

    weh acu…. maner ada wat karipap di waktu malam, cuba hg baca ayat tu elok2 sket….ish, budak kecik ni, maner tau satu apa pong….warghhhkakahhh

  12. 12

    mai said,

    sebaik ang sempat tgk akak tahan suh jgn buang tepung tu…kalu x rugi jar,hehehe….dpt jgk ang dgn nana mkn karipap gula tu sedap jar drpd terbuang,hehehe…amik resipi mak lar tu yg rangup tuh,hehehe……


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: