CAM

Aku bukanlah peminat program ni…Tp mlm td aku bleh berminat nak tengok pasai artis yang diceritakan ialah Abby Abadi….

Program ni bagi aku ok….menceritakan pasai artis.  Bukanlah nak kapochi sangat tapi sebab kisah Abby ni aku tau, jd aku nak tau secara detail lagi….Bagi aku, Abby ni terlalu kuat…..susah nak jadi mcm die.  Aku rasa aku x sekuat + setabah Abby ni, die bleh harung saat2 genting waktu dalam pregnant dan dalam berpantang….Aku yg xde apa2 pn, bila waktu pantang mcm nak meroyan pn ada tau….Nauzubillah….

Tp, yg paling sedih, yg boleh buat aku menitik air mata waktu anak sulung Abby cakap, ” Danish nak papa balik rumah, Danish nak papa balik Ukay Perdana, org lain ada papa, danish pn nak papa….Danish nak papa mcm danish kecik dulu…..Danish x suka m**** s******, die jahat, danish xnak org lain, danish nak mama dengan papa…………Danish nak jaga mama bila dah besar….” (Itu serba sikit yg aku ingat…)

Sedihkan…………luahan hati seorang anak.  Butir2 kata yang keluar dari mulut seorang budak ialah sesuatu yang jujur………..Kita sebagai mak dan ayah haruslah sentiasa peka semua tu….Apa2 pn yang jadi, utamakan anak coz anak2 la pengubat duka lara…..

Apa pn, aku harap Abby semakin tabah, wlpn aku x kenai die secara dekat n of coz la die x kenai aku kan, tp aku harap masa depan die lagi cerahhhhhhhhhhhh dan die lagi bahagia masa2 akan datang……Insyaallah

5 Responses so far »

  1. 1

    nCT said,

    tu lah nanadanny, bila norman ada org lain x pa plak, bila abby nak kawan ngan jantan, semua org dok mengata, mana fair, dia pun manusia gak. lgpun org bujang, x salah dia nak kawan ngan sapa pun kan?

  2. 2

    Along said,

    tahnya…org pompuan ni buat apapun nampak salah w/pun benda yg dia buat tu logiknya tak salah. tang org lelaki lepaih gitu je lah. tak aci tau…huhuuuu

  3. 3

    nanadanny said,

    nCT n along,

    tu la kan, pompuan buat apa pong nampak la sangat, tp klu laki dok buat, depa dok pejam mata plak…..rasa nak paaaannggg laju2 je kt orang yg backing tuh…huh Tp, ada ke org backing ex abby ni….mcm xdok je…wakaka

  4. 4

    mai said,

    a’ah kesian depa..comei jer anak yg bongsu tu…kecian die xkenai ayah die sbb betina gatai tuhh…..mana ada org backing norman tu dah, ada game sepak norman lg, besh gak pernah ja try dulu ;D, kehkehkehkeh….

    • 5

      nanadanny said,

      haa kan, comei je baby tu kesian kt die, tp abby ada cakap ex die datang waktu die p keje, rindu la tu kt anak3, dulu x nak ingat rumah, gilossss


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: