Ibu @ Mama

Skrg umur haziq 2 tahun 2 bulan..

Tp, die still x leh panggei aku ibu tau…:)  Sblm2 ni, aku ajar die atuk, nenek, mama, papa, opah, abg, kakak, abah…lancar je die sebut.  Sekali aku sebut ibu, dijawabnya…ermmmm….:)  Bila sebut buah, bleh plak…

Tetiba dalam seminggu 2 ni suka pulak haziq panggil aku mama, mula2 aku ingat die main2, tp satu malam tu waktu tido die cakap, ‘mama, mama…nak do tas…(nak tido atas).  Selama ni, haziq tido bwh je, aku pn bawak la die tido sblh aku….

Skrg ni pn klu abg n kakak die kacau, die mesti jerit, ‘mama, mama….arghhhhhhhhhhhhh’ haaa gitu, lawak la haziq ni, kira klu panggei mama tu ibarat mcm mintak pertolongan gitu…hehe

X kisah la apa pung yg haziq panggei janji maksudnya sama, klu panggei mama, aku rasa aku ni mcm manja je….wakaka

11 Responses so far »

  1. 1

    nCT said,

    bestkan bila depa dah pandai panggei kita, rifqy pun dah blh panggei ct sekarang ni. mommy – tp bunyinya camni, memey memeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ha camtulah bunyinya. tang ayah ok plak, a yahhhhh kadang2 yahhhhhhhhhhhh

  2. 2

    nanadanny said,

    anak hg sebutan ongputeh la….heheh

    betui kan ct, best sangat rasa, tp aku rasa haziq ni lambat sket la cakap, tp yg herannya bila time berlawan ultraman tu mcm budak beso plak aku tengok, siap angkat kaki seropa nak tae kwan do gitu…huhu

  3. 3

    m|era said,

    dulu kmiera nak arissa panggil ibu, tapi abah dia pulak dok ajaq anak sebut mama mama.. errmmm camno tu?

  4. 4

    nanadanny said,

    hehehe
    lawak la plak, x kisah la apa pn kmiera, janji senang anak nak sebut…:)

  5. 5

    nCT said,

    ish omputeh apa plak nanadanny oi, rasa cam memey norman hakim tu lah plak, perampassssssssssssssssss

  6. 7

    yanz said,

    hhahaaha..aku dulu pon bahasakan diri ibu tp sejak ammar ni bila masok tadika tu, dia trus panggei aku mama, mama, so otomatik dh terubah jadi mama laa skrg ni…
    kdg2 yg aku geram, dia panggei aku, kak yann oo kak yan..takpon auntie yan…geram dak? dia dgr anak2 sdara aku panggei aku camtu, dia pon, auntie yan, ooo auntie yan…smlm aku saja buat deekkk je kt dia, pastu dia panggei aku, kak yan, kak yan, tengok ni kak yan…… adoi laa, terus aku tergelak…mcm22…

    pastu ptg smlm dia bising, nk shon (ala2 bunyi shawn bahrin tu)..nk shon tinggi…aku pon heran, pastu dia soh abah dia dukung dia, abah dia pon dukung laa, dia ajak p kt drawer baju2 dia…rupanya dia nak seluar jeans panjang dia tu…laaa, ingatkan ape laa shon tinggi tu..pastu dia nk tido pakai jeans tu..ish sabo jek laa….pagi tadi pon, nk pakai jeans lagi, aku pon amik jeans lain la, siap suruh gosok, eee geram, dh laa kita kalut pagi2, soh gosok lak jeans dia tu…siap dia ckp, tinggi nya shon niii…hhahaahhaha..pagi2 aku dh bantai gelak, aku kata bukan tinggi, tapi panjang laaa, seluar jeans panjang…..adoiii laa, mcm2, anak ni bila nk membesar, byk perkara yg dia nk blaja, so kita pon laayyyaannnnnn jee laaa kak yannnnn….hhahahhaha

  7. 8

    nanadanny said,

    yanz,

    tu la kan, pengaruh sekeliling ni, depa bukan tau benda ni betui ke x ke, mcm haziq tu pn dh pandai plak marah aku ngan mat. Contohnya mcm aku ngan mat marah nana n haikal coz melawak2 kasar ngan haziq, haziq ni bleh marah lak kt kitorang pot pet pot pet x tau butir apa siap jeling lagi tu…haru betui la…

  8. 9

    acu said,

    ajiq nih mmg manja la kehhehkhke….

    • 10

      nanadanny said,

      acu,
      weh, ajiq ka ibu die yg manja…wakaka

      mai,
      sora die halus ka??? hehe sekali die menjerit rasa nak kuaq anak tekak tau…huhu

  9. 11

    mai said,

    a’ah manjee betui, kehkehkeh…terbyg2 sora halus die dlm tepon,kihkihkih


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: