Alahai Haikal…

Kenkadang kan bila nak balik umah tu, pernah jugak terpikir, ari ni apa lagi anak2 nak buat gamaknya.  Ada je benda2 / ayat2 baru yg keluar dari mulut anak2 ni. 

Malam sabtu lepas, waktu kitorang tengah makan, sembang2 sket pasai lauk yg aku masak tu, tiba2 haikal bersuara…

Haikal:  Ibu, haikal dah lama x makan ayam kacang mcm opah buat tu?

Aku:  Ok, esok ibu masak tau…

Haikal:  Ibu ni, haikal PELIK la, kan opah dah ajar, xkan ibu x gheti2 lagi nak buat???

Aiyoookkkk, ayat…..sabar je la.  Waktu ni aku dh gelak dah pasai untuk pengetahuan korang bape kali dah aku tanya resepi ni kan mak aku, dan dah baper kali jugak aku dok cakap kt haikal aku akan masak ayam kacang tu kt die…..Mungkin die rasa aku ni cakap je, tp x buat2 pong, jadi kuar la ayat seperti di atas kan….hehe

Mlm tu tepon balik mak aku confirmkan resepi, esoknya pepagi aku masak….Konon sahut cabaran gitu….Hehehe

Dan, akhirnya aku berjaya jugak buat pasai anak2 aku cakap sama la mcm opah punya….Haaa kira ok la 2:)

Tima kasih mak….:)

12 Responses so far »

  1. 1

    m|era said,

    aiyooo, ibu tak gheti2, aiyooo!!

  2. 2

    nanadanny said,

    tu la budak2 skrg kmiera…ish3, berani wooooo

    rasanya dulu2 x berani kite nak cakap kt mak pak mcm tu kan….:(

  3. 3

    mai said,

    dh reti buat tu pasni akak bleh lar selalu buat dh;D…..kikikikiki

  4. 4

    Along said,

    budak2 skang petah sgt kan…kengkadang naik takut kita

  5. 5

    nanadanny said,

    mai,
    tu la kan, tp tunggu request dari diorang dlu, baru diorang makan byk….hehe

    along,
    tu la pasai, zaman it la katakan…huhu

  6. 6

    azni said,

    rajin betul hg update blog ni.. keep it up!

  7. 7

    nanadanny said,

    azni,

    kebetulan roh ghajin mai dalam badan aku nih…hehe
    ikut mood jugak + bos pun selalu xdak…:)
    hg pn selalu la update, bleh tau perkembangan hg n family….

  8. 8

    acu.. said,

    aduhai sedapnya ayam kacang…terliuqnya…..huhuhu

  9. 9

    yenz said,

    hehehe…budak2 ni, apa yg terlintas kt fikiran, dia main ckp je laa, biasa laa tu..

    ayam kacang tu camna haa? masak camna tu? ‘cee’ bg resepi sket..hahah.

  10. 10

    nanadanny said,

    acu,
    haaa, esok mesti mak buat nyer kt hg..hehe

    yenz,

    budak skrg n budak dulu lain sgt lor…

    tentang ayam kacang tu, hg kena rasa dulu, klu sedap baru mintak resepi….heheh
    satgi lain rasa die…
    ceee mai umah aku ke….:)

  11. 11

    yanz said,

    bab makan, ckp je bila hang nk masak ayam kacang tu, insyaAllah aku smpai dpn pintu umah hang…btol tak jade, time rehat jumaat tu pon bleh p makan kt umah hang…hehe..

  12. 12

    nanadanny said,

    yanz,

    bleh je….korang set je bila nak mai, aku akan bertungkus lumus masak pg2 tu…hehe


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: