Surprise Menjadi…

Sonok kan klu org buat surprise2 ni…Hehe

Baru2 ni husband dapat rezeki lebih sket, alhamdulillah.  Jd, waktu die inform pasal perkara tu, aku juz ucap tahniah aje.  Tau apa en mat cakap???  Xkan tahniah je kot….Ewah demand plak die, tp aku sengih aje la.  Aku cakap kira ok la tu aku ucap tahniah, buatnya aku wat derk je lagi harukan!!! Tp, ada ke wife yg lagu tu….Mesti xde kan??? Hehehe

In mind, aku nak wat mcm2, nak beli present, nak beli kek, tp sumenya dalam perancangan.  Satu ari, aku nampak dalam paper pasai restoran berputar menara kl tu.  Terus ilham datang.  Apa salahnya lunch berdua kt sana kan….Lgpn dulu mat pernah cakap die x pernah sampai kl tower tu tp aku cakap nanti2 lah kite p…..Terus booking 29/3/2009…

Sabtu lepas, aku cakap kt mat, aku nak kuar lunch ngan die esoknya.  Aku wat citer kononnya aku nak celebrate besday member nyer pakwe kt kl.  Aku cakap present tu ada kt aku.  Mat kata no hal. 

Selesai hantar barang2 mat kt opis die….

Hubby:  Kl kt ner ni?

Aku:  Menara kl, xpe kan lagipn abg pn x pernah p situ…

Hubby:  Abg x kisah maner pn, janji kui baper?

Aku:  Kui 12…

Setelah jenuh cari lokasi, akhirnya kami sampai jugak.  Ish, signboard die buat aku keliru la.  Menara dh nampak, jalan plak x jumpa2…heheh

Bila sampai kt kaunter, aku suruh mat tunggu jap….Terus aku p wat confirmation.  En mat dh tersengih2.  Apa yg die sengih pn aku x tau.. Jenuh aku kontrol weh…

Last2 aku cakap…

Aku:  Xpe bang, kite makan dulu, si y tu x sampai lagi, die x p restoran tu, kite je pong, nnt jumpa kt pelantar……

Hubby:  Bila la sayang wat reservation ni, mesti mahal kan…

Aku:  Lor ish, jangan pk lain, kan abg x pernah sampai sini…

Bila pelayan dh tunjuk tempat kitorang, kami pn duduk.  Mat dh tersenyum2 kt aku….Muka die pn nampak lain sgt la.  Ish lawak btui, geli plak aku rasa….Wakaka iyalah kan, aku rasa mcm romantika d armour la plak….Hahaha

Sambil makan, sambil tengok pemandangan sekitar kl tu, mmg cantik.  Mula la sembang tu bangunan apa ni bangunan apa….hehehe

Dalam waktu yg sama adik aku ada sms pasai anak2 aku jd idea ting tong pn mai kat aku…

Aku:  Abg, si y ni cakap nak jumpa kt pelantar kui 1.30 nnt.  Abg ingatkan tau, takut x perasan…

Hubby:  Ok…

Tepat jam 1.30 ptg…

Hubby:  Sayang, dh kui 1.30 la…

Aku:  Ha’ah kan, abg nk tunggu sini ke nak pergi sekali??

Hubby:  Xpe la abg tunggu kt cni, sekejap je kan…

Aku:  Ermm, sekejap je pasai nak bagi barang je pong..

Hubby:  Ok

Aku pn wat2 bangun, amik barang kt kerusi aku…Tp, terus pass kt die.  Sekali lagi muka mat berubah….

Hubby:  Laaaaaaaa, apa ni sayang???? (Muka tu x bleh nak kata la kan, mmg lain la)

Aku:  Amik je la bang……….Tahniah!!!!

Mat senyum je….Seronok aku tengok die waktu tu.  Dan die cakap die x expect hadiah tu untuk die….

Kira terror jugak la aku wat surprise ye….Tp kena tipu sunat kt ctu…Ngeh2

15 Responses so far »

  1. 1

    m|era said,

    wah romantiknyaa julia.. tak sangkaa, hehhehe!! Tahniah en mat!!

  2. 2

    acu said,

    hehehhehe..akak nih mmg pandai berlakun…menjadi jer semua msti la prcya..kwn org pun ckp romantik btoi akak org erk:D..ops tercherita sudah kat dia..:P…bstnya dapt surprise cmtu…hhehehehe

  3. 3

    acu said,

    mai2,umai romantik cmtu tak??khekhehhkehkhke……

  4. 4

    nanadanny said,

    kmiera,

    Romantik??? eeiii xde lah……geli gue…hehehe

    acu,

    mai romantik aje, kite je x nampak….ngeh2

  5. 5

    nCT said,

    bestnya julia ada org tolong jaga anak dia, kalau ct yg p kan kmira, haruslah bergegaq menara kl tu, sbbnya nak hambat rifqy dr belakang, mesti semua org maki kan. huhuhuhuuuu bila lah boleh dpt surprise camtu.

    nak kawen ngan julia lah, boleh ka camtu?

  6. 6

    Along said,

    merapu hang ct…hehehehehe
    Julia mmg romantik, dah nampak dari dulu, cuma tak tunjuk sgt ja…elelehhh…malu2 kucing plak dia…

  7. 7

    yenz said,

    kihkihkih…
    hebatt, romantik gile, buat kt tempat yg best lakk tu…nanti leh buat dalam eye on malaysia plak..hehehe

  8. 8

    nanadanny said,

    nCT,

    hahaha lawak la hg nie…

    Along,

    Woit, aku romantik dr dulu??? Biar betui hg ni, bkn hg ke yg feeling memanjang dulu…wakaka

    Yenz,

    Eye on msia dh jauh kt melaka nun…hehe

  9. 9

    mai said,

    kehkehkeh lawaknyaaaa….mmg bleh jadi pelakon filem nie,kikiki….romantiknya wat kt restoran high class lg tuuuu….bleh tiru idea wat surprise mcm nie nih nnti2 ,kikikikiiki…

  10. 10

    nanadanny said,

    mai,

    haaa, buat surprise baru besh, tp otak kena berpikior lepas ni apa lepas ni apa nak cakap kehkeh

  11. 11

    Along said,

    aku feeling ja…hg tu yg romantiknya….romantika di pulau pangkor….waarrgkahakhakahakah

  12. 12

    azni said,

    sooo romantic! julia ni mmg jiwang kan..dari dulu lagi. bertuah en. mat.

  13. 13

    nanadanny said,

    along,

    hahaha, lawak betui kan, pangkor tu mat yg nak p…keh2

    azni,

    aku x jiwang la….
    kebetulan je sifat romantika tu mai dalam badan aku, selalunya aku garang….aummmmmm….hahaha

  14. 14

    yenz said,

    wuisshh..

    garang masa mana tu? dlm bilik tido pon garang ka? waakakkaaakahh…

    tp yg aku pasti tak bleh lupakan masa 1 april kt manjung dulu, yg kita pekenakan nanadanny, ingat tak koranggg???
    pastu dia amuk, kuang aja, kuang aja…ish, smpai skrg aku kalau tringat, gelak sorang2, tak pasal2 nanadanny kena april fool, dh laa baru boh bedak sejuk muka masa tu…kuikuikuiiiiiihhhh….

  15. 15

    nanadanny said,

    yenz…
    weh klu garang die mai, x kira tempat la…wakaka

    woit, hg jgn la mengingatkan haku pasai memori tuh!! sabor je la, dh la kaki tu satu hal, pastu rugi je aku nyer bedak sejuk, x baek membazir woooooo….:)


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: