Geram + Marah

Ish, aku pn x tau la manusia ni.  Kenapa senang sangat inform sesuatu benda yg x tau kesasihan  benda tu betui ke tak… Main passing je tanpa check dulu.  Depa x rasa bersalah ke buat mcm tu???  Atau depa xdak perasaan ke???  Situasi aku ni sama kes mcm member aku, mommyrifqy…ibaratnya mcm org senang sangat buat kt kita, bukan x leh nak menjawab tp kt situ ada perasaan hormat lagi, coz die lagi tua daripada aku dan N / pangkat die tu tinggi lagi daripada aku.  Tp klu N tu tinggi tp langsung x melambangkan N tu bleh ke kite terus berdiam diri??????????  No, no, nooooo……

Sebelum ni byk benda dah jd kat aku, tp dok pendam, sket2 klu ada surat dri kementerian mesti ckp proceed kt bhgn aku, tp aku safe byk kt cni coz sume benda aku rekod, tp org yg dok kt atas ni, ada rekod ada yg x….Jd masalah byk kt situ.  Kenkadang aku tanya, proceed bila, die x leh jawab, ckp dh hantar tup2 terus letak tepon.  What the ****, ingat aku tunggui kt cni ka???  Aku la terkedek2 p tepon kementerian mintak fax balik surat tu, pastu bila tengok surat tu xdak kaitan ngan aku.  Aku lak p ghajin tepon bhgn yg berkenaan plak, tup2 PA sana kata mmg surat tu dh proceed kt die.   Eeeiiiii klu mcm tu baik aku je keje kt atas nun…….

Baru2 ni org atasan nk buat kata2 aluan untuk satu persatuan.  Bhgn aku incharge benda tu.  Tp K* x suka ngan format tu, die mintak ubah sket.  Bila tanya pa die nk buat cmner, die kata buat la mcmn pong.  Last2 aku ngan officer kt cni decide bagi disket kt die ubah la mcmn yg K* nak….Tau x die buat apa???? Die pulang balik disket kt aku, die cakap die xdak masa nak buat sume tu pastu letak phone terus plak tu eventhough aku cakap bleh kak *** bincang ngan K* die nak mcmn, bleh print terus je…..HaMpEh KAN!!!!

Baru2 ni jadi lagi kes surat kata proceed kt aku.  Org kementerian pn phone la aku.  Tp kali ni aku BIJAK banyak dah…Wahhhhh bijak katanya, paaaangg kt diri sendiri….hahaha  ok sambung balik…Aku mintak extension org tu pastu aku tepon atas tanya pasai surat tu.  Mesti la die iya2 kan ckp dh proceed kt aku.  Check sekian2 tarikh mmg xdak, jd aku ckp kt die tlg fax muka depan yg proceed kt aku tu…tp die cakp tepon org tu senang la mintak fax….Aku ckp xpe, nak tengok jugak surat tu senang saya ingat balik….Lama aku tunggu xdak, oooo nk mainkan aku apa, aku mintak PAR sini amik salinan surat tu, coz org atas akan fotostat muka dpn yg depa antar kt kite.  Nk tgk la surat tu kan, mesti kite baca dulu, dn mesti la kite ingat sket2 wlpn x keseluruhan isu surat tu kite tau….Last2 korang tau apa jadi????  Tepon ku berbunyi…….ello *****, surat tu sbnrnya proceed kt bhgn * la….Kan aku dh cakap!!!!! EEEEiiiii geramnya rasa, klu sekali sekala xpe la kan, klu selalu x ke geram namanya tu…..Kite la tepon org kementerian balik bagitau surat tu p bhgn maner…….

Aku tau mesti sume PA ada situasi sama cam aku ni….Dan aku harap kawan2 aku yg N nyer tinggi kt J** n S** tu, korang jangan la buat pangai camtu, nyusahkan org tau tak, satgi aku pang sorang2 kot….Woohooo ada ati nak pang org tu….larikkkkkkkkssssssssssssssssssssss!!!!!!! hehehe

10 Responses so far »

  1. 1

    acu said,

    har ngengada la kan kunun dah bagi tapi rupanya dia simpan kat celah tiak dia!!!…pstu nak marah kita lak mcm kita pelupa la kirenya…eee geramnya…erk emo lak org tapi mmg toi pun b*d** betoi ,check la dulu pun kok yer pong dah bagi ke blom…nih kat tmpat org,(k.miera simpan rahcie tau kehkehhe)aderla ppt nih,:P,waktu tgh check surt2 yang dah diproceed kat bos diorg check balik sbb esoknya ader n…….. dari JPA,pastu tetiba ader kesalahan nama kat boz yg tandtgn tuh,so kenala betoikan balik kan,yg ppt nih pun trus tanpa nak ingat kot2 la dia yg wat trus ke tmpat kitaorg tnya sorg dak nih(bkn cheq na) sushi2,awak ader buat surat nih tak nama boz nih salah..pastu sushi nih pun jawb,takderla PPT sy tak buat pong…pastu c ppt nih pun bwak c sushi p biilik boz untuk confrmkan..dah mmg sah2 c sushi nih tk buat,buat apa nak nagku kan…nak tau apa jadi strusnya,pas ppt nih kuar dari bilik boz tak lama pastu dia pun baru nak chek kat pc dia,tup2 hahhhahah mengong betoi !!!DIA la yg taip!!!…panggg sklai kot….aparaaaaa…check ar dulu dlam pc dia dulu kan tak rugi apapun,nih tak trus tya melulu jer…pastu dahla tak ckp sory apa…dgn selambanya kat dpn pc tuh kata alamak sushi sya la yg wat tuh…..hehhehhe(gelak dia mengilai)…huehueehueuhe..(taknak ngaku dpn boz ler tuh:P uwekkkk)pastu ci sushi nih pun dengn sora pelan nya ckp ye ker ppt..(dlam hati dia kata malangnya nasib aku dpt ppt mcm nih)..neghengehengehn…
    sekian tuk ari ni…mekaceh,..sila komen yer kawan2 akak sekalian bengang kar tak!!!eeeeeeeeeeeeeeeee….

  2. 2

    nCT said,

    acu, tu bukannya bengang, tu rasa nak terajang ja ppt tu, mengongssss.

    kalau kak ct lah kan, dah lama aku heret ppt tu masuk bilik bos lg sekali, bgtau sapa yg buat benda tu sebenarnya. mentang2lah kita ni rendah dr dia, sukati mak bapak dia ja nak buat orang camtu. boleh blahhhhh

  3. 3

    acu said,

    aahh…tu ler masalahnya kak ct,kiter ni pangkat pun takdok,maklumler PKS jer…kihkhihkih..jadi klu salah tuh carik jerlah pks…:/…oohohoho….:D.

  4. 4

    nanadanny said,

    woit korang berdua,

    aku kt cni dh gelak tekan perut dah, lawak la korang punya ayat….adoiiiiiiiiiiiiii laaaaa senak perut aku weiiiiiiiiiiiii…..

  5. 5

    yenz said,

    kahkahkah..inilah nasib p.a, kdg2 bukan slh kita, kita jgk dipersalahkan, telan je laa… aku penah gak kena mcm hang tu nanadanny, pa tu kata dh proceed kt aku, aku kata tak dpt pon, dia marah kata aku ni tak rekod ke apa2 surat yg terima, aku kata tak terima, dia tak caya…
    last2 aku cari par dia, aku tanya balik, dia kata dia bagi kt C.C dpn pintu tu psl time ptg tu aku dh balik, yg cc tu plk peram dlm kabinet dia dkt 2 hari, dia lupa, pastu bila aku tanya, ckp sorry je, aku punya laa amuk kt dpn tu, aku kata, ye laa, sy yg kena maki dgn pa tua tu, bukan cc, dia ckp sy mcm2 tau tak, padahal bukan salah saya. mmg hr tu mmg aku ngamuk sakan laa, kita tak salah, tp dituduh mcm2…bila aku kol pa tua tu, bgtau citer sebenar, dia kata ha, takpe lah, salah cc tu laa tak bg kt ko..dia buat selamba nohen je, langsung tak rasa bersalah lps dia maki2 aku td..siot btolll… skrg ni, aku kena buat garang2 sket, kt dept aku ni ada lebih dr 10 org p.a aku nk kena jaga, mcm2…kalau benda tak btol je, aku bising…aku emel remindkan kt dorang…hahhahah..sabor je lahhh..kt sini dorang panggil aku ketua p.a…wakkaakahh..letihhhh akakkk..jade, apa kata kita tukar tempat nk? hehehehhe…bg can aku relak plak…hahhah

  6. 6

    nanadanny said,

    yenz,

    tu la kan, jenuh dh kite ni kena marah ngan org, seropa kite x gheti wat keja, padahal salah org lain pong….huh!!

  7. 7

    jade2020 said,

    huyooooo hebatnye yan jadi ketua p.a. ada gaya mcm ketua samseng dak? aku nak dok kat sini sampai pencen..jgn kacau aku hehehehe….nak kangkang sampai masok angin

  8. 8

    nanadanny said,

    jade,
    kangkang???? aiyoooooooooo….:)

  9. 9

    yenz said,

    kangkang jgn, kengkang takpe….wakkakakakahhh…
    ketua samseng kg dusun kena naik beskal, aku takde beskal, x bleh laa..

  10. 10

    nCT said,

    bestnya, nak p join yarnlah


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: