Aku Jawap Tagging Yooo….

Fuiyooo….lama nyer aku x terjah blog aku ni.  Ntah la, sbnrnya byk benda nak citer tp klu dah malaih tu paham2 je la kan….Tp, klu dh xde keja ni, roh ghajin pn dok mai dlm badan aku, jd aku nak buat tagging pasai benda ni….

Here we gooooooooooo….

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Tak plan langsung…coz waktu awal kawen mat kena belayar, jd hantam kromo je la…wakaka

2. WHAT was your 2nd choice name or your opposite gender name
Anak 1st x tau nk bagi nama apa coz x scan lg, juz panggil nur n muhammad aje bila baby dlm perut…

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Best giler…coz tiap2 bulan check non adooo, frust jugak pasai mat bukan selalu ada, bulan ke-4 akhirnya kami berjaya….hahaha (alhamdulillah)

4. HOW OLD WERE YOU?
23 taun….

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Rasa lain macam waktu tu, nak kata loya x loya, pastu mcm pening2 sket.  Mat soh check tapi aku malas takut frust lagi.  Last2 mat beli jugak benda alah tu, check2 nampak 2 line, sengih dah sorang2 mcm x percaya….
6. WHO DID YOU TELL FIRST?
en. mat lor…

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
x nak tp majoriti sume kata anak lelaki…aku x kisah, tp mat tetap nak anak pompuan.   Tp, betui la tekaan mat pada 3 orang anak aku…..hehehe


8. DUE DATE? –
x ingat la, yg pasti anak 1st, 2 minggu awal.  Anak 2nd, 3 hari awal n 3rd seminggu awal…

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Yap, yg herannya bila x confirm lagi, pandai plak die control.  Tp, bila check kt kinik n confirm preggy, dan2 tu terus loya n muntah2….haiyooo

10. WHAT DID YOU CRAVE?
xdak, sume makan…ambo x kesah…

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
biasa jugak…

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD’S SEX?
pompuan…

13. HOW MANY KG DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
mmg byk naik….klu x silap aku yg 2nd preggy tu naik mendadak, dekat 20kg gitu….aiyooo apa yg aku mentekedarah aaaa????

14. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
takpun…

15. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
x la…

16. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
tekanan darah tinggi, anak 1st coz waktu ni mat kena belayar, aku rasa lonely sgt, sedih coz org lain waktu pregnant bleh dimanjakan tp aku?????  Mmg berdikari habis lah, tp kena kuat gak takut effect kt baby….huhu

17. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
1st kt hospital tepeng, 2nd n 3rd kt hospital ipoh…

18. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
anak 1st 6 jam, 2nd 5 jam n 3rd 2 jam lebih…

19. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
ni sedih sket nk citer, anak 1st jiran mak aku kt kg yg antar spital tepeng coz mat belayar kt lumut je pong, tp bila aku call tmpt emergency kt sana, dorang leh cakap aku bukan bersalin lagi pong, cuma sakit je, aku jawab balik, in case jd apa2 baru nak balik ke????  Sakit ati aku waktu ni, jd guna kabel jugak la, nasib baik pak sedara tiri mat pegawai kt base lumut tu, ngadu kt die, dan2 tu org sana call balik kata mat akan balik segera….Pang sekali baru berakai kot!!!!
2nd, kakak ofis yg antar pasai aku cirit birit, depa kata muka aku dh pucat, takut baby lemas gak, naik la pajero ofis….hehehe
3rd, laki aku yg antor….

20. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
dr n nurse coz mat xdak di tempat kejadian, 1st belayar, 2nd aku bersalin 2 pg, nurse tepon umah n nset mat tp die bleh lena diulit mimpi ngan nana kt umah, 3rd, mat amik mak aku kt stesen bas ipoh….

21. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
sume normal….alhamdulillah….

22. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
tak…

23. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
2.67, 3.3 dan 3.1kg

24. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
30.1.03 jam 5.45 pg, 18.9.04 jam 2.05 pg, 9.2.07 jam 7.30 mlm

25. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Nur Iylia Diyana, Muhammad Danial Haikal & Muhammad Haziq Syazwan

26. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
6 tahun 1 bulan 19 hari…
Haaa…habis dah soklan, legaaaaaaaaa tp syiok jugak buat tagging2 ni kan, pada kawan2ku sila tagging lagi….hahaha

7 Responses so far »

  1. 1

    mai said,

    kuat betul memori akak nie dh bertahun2 dh pengalaman mendebarkan tu,hehehe…..wahhh beshnya dgr citer tu,kuikuikui….skrg dh beranak tiga dh happy dh lar;D

  2. 2

    nanadanny said,

    alhamdulillah…

    hang bila lagi…teruskan usaha anda berdua….hehehe

  3. 3

    jade2020 said,

    gataiiiiiii

  4. 4

    acu said,

    yargh chaiyo2 umai…pi baca kat internet bila masa sesuai nak ehem2…hg kan taktau menda2 cmtu..kehhekhehhkehkhkehkehkhkeehhe…tak cabaq nih nak cunbit anak ang plak…hehhehhe

  5. 5

    acu said,

    akak mmg ingat semua umai…ingat jer yg berlaku dulu,klu ang mesti confirmnyalah tak ingat kan..kehehkhkeke…aku pong sama lor ;P hahhaha..

  6. 6

    nanadanny said,

    jade,
    aku x paham la maksud hg tu….warghhhhhhhhkakahhhh

    acu,
    weh, sensored la benda2 mcm tu……..tettttttttttttttttttttt!!!!!!! heheh
    ada ati tu nak cubit anak org!!!
    hg pernah cubit x anak akak????? heheh

    weh korang pn sama la, klu benda tu bleh menusuk dlm jantung, sure ingat nyer…ngeh2

  7. 7

    mai said,

    inoi, tggu anak ang jgk lar nk cubit jgk sama2….anak akak noi gomol lg ada,hihihihi…..


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: