Tagging Games

Aku dapat tag ni dari member aku rifqie… Jadi tengah dok xdak buat apa2 ni bleh la kite buat ye.

1. Kali pertama naik kapal terbang

Waktu ni aku keje ngan jabatan keretapi malaysia p johor n singapura tahun 2001.  Rasa syiok sangat pasai balik dari johor tu jabatan kitorang ada budget lebih jadi bleh la kami kerani2 ni naik kapal terbang dari johor ke kl.  Walaupun dekat, hati ni toksah nak cakap la kan, mmg teruja giler-giler nyer pasai x pernah naik sebelum ni jadi ada perasaan jakun di situ…hehehe

2. Kali pertama ke oversea

X pernah lagi.  Ada sapa-sapa nak sponsor aku adalah amat dialu-alukan….ngeh2

3. Kali pertama duduk berjauhan dengan keluarga

Tahun 1992 waktu ni form 1 aku dapat masuk asrama penuh kt Ipoh, sekolah bainun tu.  Malam tu mcm biasa la nangeh gak sbb ingat kt mak, bapak, atuk, adik badek sume…tp tu la malas belajar kan form 3 aku wat main2 jadi kena keluar pas dapat result PMR.  Padan muka aku, tp kesian kt mak bapak aku, start dari situ aku x main2 dah…dan result SPM aku pn x mengecewakan dapat la aku dok kt UiTM manjung lak….sekali lagi dok jauh ngan family tp waktu ni dah rasa ok sket pasai dah ada pengalaman, x nangeh dah cuma ingatan pada family tu mmg kuat sangat waktu tu…..

4. Ingin melancong ke

maner-maner tempat yang ada salji….boleh x?????  Bestnya klu banyak duit……

5. Favourite

Sebenarnya aku suka bersukan.  Dari zaman sekolah rendah lagi, acara apa yang aku x masuk, olahraga, bola tampar, netball, rounders sume aku masuk untuk wakil sekolah.  Bila sekolah menengah lak, aku p main plak tenis n badminton jugak.  Tp, sekarang nak main sume benda tu aku rasa mcm x cukup masa je, masa aku sangat limited….wooohoooo ayat x bleh blah….haha 

6. 4 perkataan yang selalu disebut

abang, nama anak2, hampeh n gateiiii….

7. Kalau ada duit banyakkkkk

nak buat modal untuk business, x kisah la kedai makan ke apa ke, pastu mak n sume adik badek aku je yg urus sume benda tu jd bila dapat untung sume adik badek merasa la kan….nak beli aset banyak2 dan nak bahagiakan sume org yg ada kt sekeliling aku……..(sbnrnya byk impian klu byk duit tu, x t’tekan aihhh keyboard nie….heheh)

ishhhh best jugak buat tagging2 ni yek tengah xde keja ni laju je tangan ni dok taip….jadi ada sape2 nak tagging aku, sila tag cpt2 jgn malu-malu….hehehe (siap mintak lagi tu…huh!!!!)

jadi, pada kawan2 yg rifqie dah tag tu sila buat dengan cepat, aku nak baca jugak….hehehe

7 Responses so far »

  1. 1

    nanadanny said,

    ish untuk no 5 tu rupanya faberet aksesori ye…aku p buat faberet je warghhhkaka…x kisah la labu….heheh

  2. 2

    jade2020 said,

    cehh….mengong dah nanadanny nih, aksesori jadik sukan. blasah jer you. ehhh pi singapore tu bukan obersi ke?

  3. 3

    nanadanny said,

    aku x nampak la perkataan aksesori tu jadi bukan salah aku la…heheh
    singapore tu mcm dkt je, kira x aci la tu…hehehe

    selagi x naik kapal terbang itu bukan negara obesi gitu….hahaha

  4. 4

    klynda said,

    rajin hampa noooooooooooooo….klinda akan umumkan bila dirasakan agak rajin nak buat tugasan nie

  5. 5

    nanadanny said,

    kami mmg rajin pong…
    bukan mcm klinda…….lariksssssssssss!!!!!
    buat umah baru la klinda senang update latest story…..hehe

  6. 6

    klynda said,

    nanadanny ni terror lah..ingat pun nak membina rumah baru..bukan apa, rumah lama tu terlalu byk kenangan pahit

  7. 7

    nanadanny said,

    ish…klinda puji aiii malu lah…huahuahua

    xyah ingat la klinda pahit2 tu sume, ingat p jenjalan ngan family, shopping baru beshhh….


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: