Tolong Menolong

Malam tadi en mat keluar beli makanan yang aku mengidam…opsss, aku x mengandung tau, benda dah teringin nak wat lagu maner kan…Die p sorang2 je, satgi klu aku ngikut, dengan tiga org anak aku ikut berderet2…heheh

Bila mat balik, die cakap slang omputih.  Dalam ati aku, apa ke hei suami aku nie….

Ghupa2nya dengan selamba + sukati nya die citer yang die tolong hantar sorang mat salleh ni ke rumah die lepas mat isi minyak.  Aku??????  Terkejut + mcm2 dalam kepala otak ni pk yg bukan2….Mula la leteran demi letaran keluar dari mulut bini tersayang….huahuahua

Aku fikir, org lain xde nak tolong mat salleh tu ke???  Umah mat salleh tu kat ner??? Die buat apa kt stesen minyak tu??? Dah la dengan ujan lebat + guruh lak tu….

Last2 aku wat dialog yang ntah hape2 kt husband aku…

tet…tet….(bunyi tepon daaa)

aku:  hello…

org sana:  hello, ini puan j***a ke?? saya insp. kamal…

aku:  iye en, ada apa2 yg boleh saya bantu..

org sana:  harap puan sabar ye….suami puan mohamad ****** ada di hospital ye….tengah tergamam + terkedu pasai hantar mat salleh ni balik rumah….

wakakak….waktu ni mat dah gelak dah….hahaa.  Bukan la korang, sebenarnya aku x nak la buat dialog yang x elok kan, tp aku cakap kat mat lepas ni klu ada orang nak tumpang x kira la mat salleh ke sesape ke pastikan aku ada sama atau berteman, coz kite x tau org yang tumpang kite tu berniat jahat atau tak…takut satgi die rompak ke, tembak ke, x ke naya tu wei……

Pada kengkawan sume, berhati2 la ye, pesan kt suami masing2 jangan dok buat baik mcm ni la…. Ishhhh buat risau je kan, mmg la aku tau mat berniat baik nak tolong mat salleh tu, siap tanya lagi die muslim ke x, tp itu la macam aku cakap tadi buat baik berpada2…..risau org buat jahat pada kite….nauzubillah…..

4 Responses so far »

  1. 1

    acu.. said,

    ngehngehngeh rajin nyer ciap anto g umah lagi wah pandai gak asben akak ckap omputih hehehheheheh………aah bahaya ler akak kang tak pasai2 org tuh jahat ker ish2…….pasnih msti nnti omputih tuh citer kebaikan en mat kat org luar ngara..glemer ler satgi en mat tuh….hehhehehhe

    p/s: betuii ker bkan mengidam pasai tettttttttt?…kehekheehkehee weh tringat teh ais sedapppppppppppp tuh….nyummi………………

  2. 2

    nanadanny said,

    iyo la 2, setakat tanya muslim ke, budak tadika pn bleh tanya…wakaka

    mat salih tu keje kt cyberjaya, die sewa kt cni, dlm keta omputih tu cakap die sian kt bini die tinggai sorang2 kt umah coz waktu tu ujan lebat siap kilat sume tu…ish, ntah la akak pn x dapat bayang la waktu mat bawak mat salih tu naik keta….nasib baik x jadi apa2 kan…

    wei, apa tetttttttttttt tetttttttttttt tu??? dush karang….

    haaa, tingat teh ais, meh umah akak ptg ni, mlm kang kite p beli…haaa senang esok mai teruih la umah akak….penat lor hg dok ulang alik 2

  3. 3

    miss k'chi said,

    ish takutnya sebaik omputih tu org baik…mesti omputih tu terharu kalu akak ada sama kot2 boleh jadi kawan gi beraya umah akak terus. nana dgn aikal pn excited dpt ckp dgn omputih,kehkehkeh

  4. 4

    nanadanny said,

    depa nak cakap omputih???
    satgi terkebil2 kot…heheh


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: