Kata-Kata

Semalam aku tengok melodi…

Aku tersentuh dengan kata-kata pelakon kite, Kak Yan yg mengidap barah payudara tu.  Die cakap skrg ni barah die dah sampai stage 4.  Dh serang paru-paru x silap aku.  Dan paling aku tersentuh hati, die cakap waktu die jumpa sorang daripada doktor pakar tu, doktor pakar tu boleh cakap, dh sampai stage 4 dh ni, dh boleh buat surat wasiat.  Ermmmmmmmmm, dan jawapan kak yan la aku respect sekali….Die cakap, walaupun die sakit, x semestinya die yang mati dulu.  Mungkin org yg sihat pun boleh pergi dulu coz ajal maut ni di tangan Tuhan.  Yap, absolutely right!!! Apa la BANGANG SANGAT doktor pakar tu, boleh cakap mcm tu pada pesakit.  Gila la….

Terbukti kan, kenkadang kepandaian seseorang pada profesion tidak dipandang oleh org awam jika sikap yang diamalkan sebegini rupa.  Aku akan respect pada org kaya tp x tunjuk kaya, org pandai tp die tunjukkan bila masa perlu sahaja dan senang citer yang x nyusahkan org…..kan kan kan…

Yang penting, mcm kak yan cakap die nak hidup lebih lama lagi pasai banyak benda lagi die nak buat….Sama la mcm kite, x semestinya kite sihat, kite x pikirkan banyak benda kan….sama je yang penting kata2 tu kite kena jaga x kira kite cakap pada org sihat atau org sakit, klu benda yang dicakapkan tu menyakitkan, ada la hati yg terluka…..echehhhhhhh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: