Puas Hati…

Sebenarnya hidup kite ni senang je, klu kite nak mintak tolong…cara bercakap tu biar la berhemah sket.  Org yang nak bantu ni mesti sedia menolong kan…ini klu dah mintak tolong tp marah2 sora lak tinggi, itu dah membuatkan org yang akan menolong tu berkata dlm hati, “u don’t make my blood go upstairs….”  haaa gitu….

Aku kena ni hari semalam, dh la posa, haihhh sabar je la, tp akhirnya….

aku:  hello, selamat petang…

org itu:  hello, cik ni bhgn penguatkuasa *** ke?  cik boleh x jangan nak susahkan rakyat, kerajaan dh buat sistem online, pastu kenapa jadi masalah mcm nie pulak????

aku diam jap, org ni x cakap masalah apa, terus main taram je…..

aku:  mintak maaf en….masalah en sebenarnya apa ye?????

org itu:  ok, saya ada saman di johor, skrg ni ORG SAYA (up sore) nak bayar kt slgr.  Masalahnya org selangor x nak terima bayaran, apa ni….bukan susah sangat kan…online je komputer tu….Saya nak bayar saman tu, road tax x leh keluar nie…

oooooooooo….ada saman ghupanya….chee hg x nk renew road tax tu, mesti hg x nak bayar saman lagi kan..huahuahua…

aku:  ok, sabar en…saya akan pass line unit kawalan ye, kami akan check saman en melalui sistem..

 org itu:  asyik pass line dari td, nak pass line kt perdana menteri pn saya x kisah……….

aku terdiam, rasa nak marah pn ada….terus pass je line tu….

x lama lepas tu…..

tutttttt…tuttttttttttt…

org itu:  hello cik….saya yang tadi tu….

aku:  siapa ye…(padahai aku tau org tu yg call cuma td mmg aku malas nak tanya siapa die kan)

org itu:  ali (bkn nama sebenar).  Yang problem nak bayar saman di selangor tu…

aku:  ok2, mcmn tadi???

org itu:  skrg ni unit kawalan kata boleh, tp selangor kata x boleh, mcmn nie????

aku:  xpe, saya akan pass line pada …..jap sebelum saya nak pass ni tlg jangan kata saya nak pass line pada perdana menteri ye….(haaa puas hati aku)

org itu:  ok cik, saya minta maaf ye..

aku:  ok, saya akan pass line pada en. abdul (bkn nama sebenar), saya pasti die dapat tolong en ali…

x lama pastu….

tuttttttttttt…tutttttttt

org itu:  hello cik, saya ali sekali lagi….saya dah call en abdul, die kata boleh bayar di selangor, masalahnya saya try call selangor dr td tp x berjawab…mcmn ye???

aku:  xpe, en call nombor pa selangor 03-00000034 nama pa bedah ye…

org itu:  ok terima kasih…cik apa ye td???

aku:  minah…(nama aku la wei)

org itu:  ok cik minah, terima kasih banyak2…

tutttttttttt…tuttttttttt

aku:  hello, selamat petang…

org itu: cik minah, saya sekali lagi, ali…., apa nombor phone selangor td 03-00000043 ye…

aku:  bukan….belakang tu 34 ye…

org itu:  ohhh iye ke, salah saya, terima kasih ye cik minah…

aku:  sama2….

tuttttttttttt….tutttttttttttttttt….

aku:  hello, selamat petang…

org itu:  hello cik minah, ali sekali lagi…ok terima kasih byk2, saya dah dapat cakap dgn pa selangor tadi, dh settle dh masalah saya nie…klu saya simpan nama cik minah ni xpe ye….

aku:  ok xpe…perkara yang boleh kite tolong, kite akan tolong….

org itu:  terima kasih byk ye….

aku:  sama2….

haaaaaaaaaaa tengok…bila bagi dush sekali, haa baru tau kot.  Pastu dok trimas byk2 kali lak.  Tau la marah, tp jangan la dok sabitkan ngan org lain kan, kite ni klu boleh nak bagi perkhidmatan yang baguih pada rakyat…echeeehhhh tp dh dapat respon lagu tu, nasib korang la klu aku bagi sedassss kan…heheheh

Bak kata tittle ari ni….puas hati….:)

10 Responses so far »

  1. 1

    miss k'chi said,

    waaaaa….pekerja yg baguih betul,hehehe…manaler bos xmau lepas,hihihihi…..

  2. 2

    nCT said,

    ya allah, sampai 5 6 kali dia call. ish ish ish.

    baguih nanadanny, sekali sekala kena gak dush dush public ni, kadang2 cakap ikut sedap mulut ja. bukan semua orang gomen mcm tu. segelintir ja, mcm swasta gaklah, sama gak layanan kat kita, kadang2 mcm malas ja nak bercakap kan kan kan…

  3. 3

    nanadanny said,

    miss k’chi,
    bos x nak lepas pasai die x leh nak marah2 mcm die wat kt akak…huhu

    nCT,
    tu la kan…mmg byk kali pong, rasa x nak angkat phone je bila no tu appear…
    tp best la org das kite sekali, kite bagi sedasss lak kt die, mcm best lak…aku x salah kan kan kan….hehehe

  4. 4

    acu.. said,

    kehkehekhe…wah pekerja baguih nih..ish2…har baguih akak jawab macmtu mmg pueh hati baru la dia sedaq skit….sptutnya akak kata” en.ALi ehem2…nih bulan posa en ALi,tak bebaik memarah nnti poser tak berkat en.ALi…penat ajer dapt tapi pahala kocong, har kan dah kena ceramah sebaik i tak jadi PA tau,msti lepas tuh dia takmo call dah nnti kena dgr ceramah percumer lagi kehhekehekheke….

  5. 5

    nanadanny said,

    weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…..gila la……..
    rasa nak terputuih nyawa nie………
    ada ka td aku x tutup page nie, aku p nak fotostat jap…
    tetiba, bos aku dok kt tempat aku nie……….
    habis sume die baca komen2 nie……….
    terutamanya komen dari miss k’chi……..
    x abis2 die sebut miss k’chi miss k’chi……..
    adoi la…………
    last2 aku cakap, “itu luahan hati ngan kawan2 tuan….”
    hahahaha
    adoi la………..takutnya haku……hahaha

  6. 6

    nanadanny said,

    acu,
    ha la wat lagu tu,
    satgi esok kuar komen pembaca dalam utusan malaysia,
    pa pengarah bla bla bla tidak sopan santun……..
    haa glamer akak satu kg wei….
    hehehe

  7. 7

    acu.. said,

    adohaiiii…awatla lagu tuh….abehla akak oi….huhuhuhu…..glemer ler miss’kchi tuh kahkahalha….abeh la semua rahsia2 akak weh adohaiiiiiiiiiiiii

  8. 8

    klynda said,

    makkkkkkkkkkkk..atuttttttt!!! klinda penah gak pasai luahan perasan org awam pasai sorang opiser kami..sampai nak berepot2 polis..gilaa..haku yg takut..!!

  9. 9

    miss k'chi said,

    huhuhu cian kt akak kannn..sebaikla xtulis yg bkn2 lagi kalu x lg teruk,hehehe….

  10. 10

    nanadanny said,

    klynda,
    org lain punya kes pn kite dah takut kan..
    apatah lagi kite nyer kes…….
    ohhhhhhhh tidakkkkkkkkkkkkkkk

    miss k’chi,
    ha kan, nasib baik x kutuk kaw2 pasai die, x pasai je akak dapat surat benti terus dari kerja x pn die p hantar akak keja kt ulu maner2…….:)


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: