Citer Ari Sabtu

jumaat 5hb – sabtu 6hb… SALE DI SOGO

aku ngan en mat pergi sogo sabtu lepas.  Klu x, nak bawak anak2 p the mines ari tu, tp cancel.  Pukul 8.30 pg aku dh turun dulu.  Anak2 x bising coz aku dh cakap, ibu ngan abah nak p koje.  Haaa, p koje korang punya x nak bawak anak kan.  Bukan apa, satgi diorang penat la, nak makan lg, mesti ramai org nyer.  En. Mat pn punya nk cover p keje, sanggup pakai sweater ngan bawak topi keledar lagi…hahaha

Kui 9 pg – Kitorang ingatkan kami la manusia paling awai sampai kt sogo tu.  Tp, nehi2.  Kt depan sogo je dah penuh lautan manusia, ngan berbaris panjang lagi…Kitorang dah takut dlm tu parking dh penuh, satgi nak parking kt ner kan…huhu tp alhamdulillah parking masih ada…

Tempat first yg kitorang pergi mesti la tempat baju budak2.  Kt cni je, org dh penuh, sana sini org dok lambung baju punya nak pilih….less gilos.  Pilih punya pilih tp biasa la kan, dh ramai2 tu susah sket nak masuk.  Soh en mat pilih, die soh aku je, gamaknya die pn nak muntah tgk org pompuan dok pilih sakan…hahaha

Tengok baju pompuan lagi la, geram tengok gaun2 kiki lala, soda ngan kiko.  Mmg cantek sgt2 la.  Mcm nak amik sume je tp kena budget beb, dah la untuk 3 org anak kan, mak pak die lagi..hehehe lagi pn tahun ni mmg cadang sangat nak pakai baju kaler serupa anak beranak….Betui korang, dah lapan tahun kami kawen, tp bila time nak raya je, kaler pn cuma sipi2 je nak sama, tahun ni bila pk haziq pn dah besar, boleh la pakat sume kaler sama…

Habis sopping kt sogo, lepas letak barang dlm keta, kami p lak jalan tar dan sekitar masjid jamek tu…beli apa yang patut pastu patah balik ke sogo.  Hujan dah turun waktu ni, nasib baik q nak masuk sogo dh pendek.  Rasa letih sgt jalan jauh tau…heheh soping x letih, pang bagi sekali,🙂

Bila dok dalam keta je, rasa lega sangat2.  Tgk org beratur panjang kt jejantas atas nk masuk sogo tu.  Eiii x tau nak cakap la sogo ni dah untung bape juta la gamaknya dalam 2 hari ye….Dah x larat, jalan pn jem, kami amik highway putrajaya terus.  Lengang je…jam pn nk dkt kui 3 dan aku bgtau kt en mat, aku x larat nk masak lor, en mat no hal terus p PARAM kt cni…kedai pn x banyak bkk lagi…Tgh dok membeli ikan patin masak tempoyak ni, tetiba makcik yang menjuai ni sapa pembeli sorang ni dgn panggilan dato’, tgk2 kt sblh ghupa2nya dato ahmad zahid hamidi lor….ish, aku pn sempat senyum kt die lg, muka bersih betui la dgn baju melayu dan kain pelekat lagi, die bawak 2 org lelaki dewasa, ingatkan anak die ghupa2nya die cakap menantu lor……..baik punya menantu p sama pak mentua beli lauk pauk…hehehe

Balik umah, tgk2 3 org anak kami tengah zzzzzzzzzzz…….haaa lagi senang bawak barang masuk kan, satgi banyak lak soal jawab ngan budak2 ni…siap settle sume, kami pn landing sblh anak sambil tengok tv…sekian citer untuk hari sabtu yg penuh kepenatan….:)

13 Responses so far »

  1. 1

    Anonymous said,

    wah shopping tak hengat donia…bestnyaa……msti baju cantek2 bukn nak bagi tgk…..:P…….

  2. 2

    nCT said,

    la cik nanadanny ni p sogo rupanya, tp x jumpa pun, ct pun p sogo gak ari sabtu. tp tu lah, punya penuh manusia kan, rasa nak muntah pun ada, last2 beli sket ja, tu pun barang rifqie.

    lepas ni lah p lg sekali, sbb x puaih beli lg, benci nak q panjang2 nak bayaq kan?

  3. 3

    nanadanny said,

    weh acu, pasai pa xdak nama…tau la posa pn..hehe
    eleh, baju biasa2 je…
    satgi bagi hg tgk x serprise lor…..

    nCT – lor ish, hg pn p ka ari tu…aku p sana x tgk org dh ct, jln terus cari barang je…hehe

  4. 4

    acu.. said,

    aah lor nama i xkuar cmna lak bleh cmtu… ish2…sebaik teka btoi😛..kehkekhekeh.

  5. 5

    miss k'chi said,

    wah bestnyaaaa…mesti hensem2 cantik2 bdk2 tu dgn baju raya depa….weh byk jar parking seberang sogo tu kt traffic light tu …parking ctu lg murah nk park seharian pn xpar byr per entry masuk…..tp kena lintas jln la,hehe

  6. 6

    @z said,

    tak sanggup lagi nak meredah lautan manusia kat sogo tu…rasa2nya cam tak pi terus jer…tak sanggup berpitam mata plak kat situ…huhu

  7. 7

    nanadanny said,

    acu – tau dh ayat hg tu lagu maner..hehe

    miss k’chi – ya ka??? akak maner tau, nasib baik p awai, parking pn byk lagi..hehe

    @z – hg kan pregnant az, mesti lagi nak termuntah masuk ctu kan, eei x tau la sogo tu mcm semut harung gula tau bila tengok org cari barang:)

  8. 8

    nCT said,

    ari tu terdengaq SA kat sogo sembang, kutipan utk hari apa tah, utk mens dept sahaja RM450k sehari. belum masuk dept lain lg kan. ish untung gila lah sogo tu

  9. 9

    nanadanny said,

    uishhhhhhhhhhhh, byk gilossssssssss…sehari tu, baru satu dept je, untung million gamaknya….

  10. 10

    mama_arissa said,

    ait, kmiera pun p sogo dengan jalan TAR gak 6hb tu tapi awat tak jumpa julia pon, heran laah!! dlm pukoi 3 pun kmiera sampai putrajaya gak, ikut hiway putrajaya, ahaks!! mungkin kita tiada jodoh, ahahhaha!! tapi betoi la kat department budak2 tu nak termuntah tengok org punya lah ramai kan, nak bayaq pun q punya lah panjanggg!! last2 tak beli apa, hahahha!

  11. 11

    nanadanny said,

    ish kmiera nie, penat p jauh2 xkan x beli apa pong…..
    kitorang dh beli baju budak, dok kendong la bakul tu p lak tempat mainan, last2 tengok kt cashier ctu xdak org pn bayar, kami bayar la kt ctu…pandai x kami hehehe

  12. 12

    klynda said,

    RINDUNYA KAT SOGOOOOOOOOOOOOOO

  13. 13

    nanadanny said,

    klynda…
    lai ya…lai ya…manyak mulah oooo balang sogo…hahaha


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: