Sunway Piramid

Sabtu lepas kami sefamily memboloskan diri ke Sunway Piramid.  Bayangkan la dekat 8 tahun aku x jejak kt sini selepas aku tukar ke Perak.  Yang aku ingat sebelum aku kawin ngan mat, kami selalu p sunway ni.  Siap naik bas lagi depan kota raya….hahaha lawak tul la. 

Bila sampai kt sana, first impression aku bila masuk parking, aku rasa dah rasa canggih gilos.  Siap ada lampu sensor pada setiap parking.  Yang aku nampak ada tiga warna, biru, hijau dan merah.  Kalau merah maknanya parking tu dh penuh, klu hijau….tengah kosong la parking tu.  Tp untuk warna biru, aku still confius…aku x tau biru tu untuk apa??? Untuk parking orang kurang upayakah??? Untuk VIP kah???  Ada sapa2 yg tau?????  Tlg bagitau kt aku…hehehe

Ok…sambung balik.  Lepas parking je, kami masuk ke lif.  Sampai nana pn cakap, cantiknya lif, besar, siap ada cermin cantik lagi…Keluar lif, mat dah pesan kt aku yg ingat keta tu parking kt maner, pasai die x ingat dah…Yang aku ni pn buat belagak, haaaa ingat je, kt CP2.  Terus kami jalan2, kagum2, wah kedai itu ada, wah kedai ini ada, memang makin besar la.  X macam 8 tahun yg lepas, waktu kami p lepas pintu masuk je, sume kedai2 belah kiri je, sekarang dh memanjang belah kanan lak….Kami pn bawak la bebudak tu tengok org main ice skating…Nak main takut jatuh lak, satgi ada lak yg jatuh macam nangka busuk…:)

Nak dekat lunch hour, kami pn cari food court.  Memang x jumpa.  Rasanya dh tutup kot ataupn tukar tempat lain coz seingat aku food court lama kite leh nampak sunway lagoon lagi bila makan.  Jalan punya jalan last2 kami decide tanya je guard kt ctu.  Die cakap klu nak senang makan kt food court jj je.  Kami orait je terus la cari.  Bila dah jumpa, food court tu mcm dh penuh.  Jenuh cari tempat kosong.  Dan2 tu la nana ngan haikal ni merengek2 kata dh lapar, dengan buat muka letih la…eeiii geram je rasa, macam x makan aihhh pagi tu…huhu

Dh settle makan, kami terjah jap kt jj tu.  Tengah sale.  Mat lak bawak budak2 tu tempat mainan.  Eiii mat ni memang suka memanjakan budak2 tau.  Tension aku.  Klu boleh beli sume mainan kt ctu.  Yang aku lak, p tempat baju budak2, rembat la maner yg perlu coz sale sampai 70%.  Eiii mmg mencabar minda tau….On the way balik, sempat lak singgah kt jco donut tu.  Beli sampai sedozen, mmg tamak habis la waktu tu….tp makan x abis pn.  Aku rasa jco donut kt pavilion lagi sedap la, kt sunway ni bau / rasa die mcm kuat sket, x beshhhhh…..

Bila nak balik….ini laaaaa kemuncak nyer, kami x jumpa keta wei…senang citer kami lupa maner kami parking……Huaaaaaa rasa nak putus nyawa pn iye jugak.  Yang mat siap bagitau aku, yg die mmg x ingat lepas kuar dari lif masuk tadi.   Aku tau mmg die nak salahkan aku kan, cuma die x bgtau je….die buat cool sajork, tp aku la buat selamba, yang aku ingat aku parking kt CP2, warna parking langsung aku x ingat.  Bila tanya kaunter pertanyaan kt ctu, die kata kalau boleh ingat keluar lif, nampak kedai apa….Huaaaa x ingat jugak…Muka dh pucat lesi dah, ish x tau nak cakap mcmn dah…Last2 mat cari kt luar tu keliling die cari, pas2 aku nampak die naik motor ngan guard kt ctu…Warghhhhkakah punya nak cari keta kan…Tak lama lepas tu baru la aku nampak mat bersama kereta.  Fuh legaaaaaaa siot!! Lepas mat salam ngan guard tu, ucap terima kasih bagai…aku pn intebiu mat mcmn leh jumpa.  Guard tu cakap ingat x warna apa waktu parking tu…bila mat cakap parking warna hijau, guard tu kata warna hijau xde, yg ada oren, merah dan satu kaler lagi..(rasanya warna tu kot…x ingat la plak)  Last2 guard tu carry mat cari seluruh parking kt CP2 tu. 

Nasib kami baik coz still ingat CP2 buatnya x ingat langsung parking kt maner lagi haru.  Coz parking kt ctu x silap aku ada sampai CP7….Haaa mempuyuh la nak cari setiap CP kan klu x ingat. 

Morale of the story, kuar lif ingat la kedai apo….:)

8 Responses so far »

  1. 1

    acu.. said,

    kehkehekhe..lawaknyor angpa neh!! tauler excited sgt tgk sunway versi baru n nak mgimbau kenangan watku muda mudi dulu, smpai luper letak mana keta..kahkahakhakhahaha………kehkehehhekeh…kahkahakkahha(gelak pueh2)

  2. 2

    nanadanny said,

    acu,

    wei, hg gelak byk noooo….piiiiaaaaannnnggggggg!!!!
    best wooo, rugi hg x ikut, tp bila x jumpa keta tu rasa mcm keta kena curi lak…huhu

  3. 3

    mama_arissa said,

    kahkuhkehkoh!! ;))~~

    wei, kes yg sama gak dengan kmiera hari tu p sunway pyramid, parking mana tak ingat, kan skrg ni sunway pyramid dah besaq, wing baru dia ada macam2 kedai… pusing2 punya pusing baru jumpa ketaa, dah la masa tu arissa takmau dok dlm stroller, jenuh la gilir2 dukung dia..

  4. 4

    nanadanny said,

    mama_arissa,

    at least kmiera jumpa gak keta tu..mcm kami ni kena mintak bantuan lagik…tp xpe guard tu kata ramai org yang x jumpa maner parking…kirenya x malu la sgt kan…:)

    cheh..serupa mcm nak cover gitu…tp betui guard tu yg kata…heheh

  5. 5

    jade2020 said,

    wargkhhhhhh siap bantuan gad lagik. kalo haku jadi gad tu, haku mintak upah lapan ploh hengget pusing naik moto

  6. 6

    nanadanny said,

    jade2020,

    chait!!! hg mmg mata duitan tau…tolong orang mau ikhlas maaaa:)

  7. 7

    Along said,

    memula aku p sunway pyramid tu pun mmg penuh kekaguman lah! ye lah, zaman cintan cintun dulu, tak dak la sebesaq ni. sib baik aku p hari keja, so weekend p ngan wak, aku mcm berlagak la sket kan. tp dlm ati takut gak tak jumpa parking. anyway..skang tak yah lg p terjah pavilion cari jco…ari2 pun aku bleh menikmati kt sini. kejap lg pun akan ku terjah jugak jco tu.
    maybe hg beli byk kot donut tu, tu yg ilang nikmat tu. bg aku jco tatap menyentap!!

  8. 8

    nanadanny said,

    along,

    haaa nasib baik x kena cam aku…hehehe
    tp betui la along, hg pernah rasa x jco kt pavilion tu, lembut die…rasa die…lain la. X tau la waktu aku mkn tu aku tgh kenyang ka, atau mungkin aku beli perasa kali ni x sedap kot…entah la, atau ada sapa2 yg setuju ngan aku??? sila angkat kening:)


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: