Perbualan Budak2…

Hii sume…ermm lamanya aku x menghepdet blog ni kan, bukannya apa semenjak dua menjak ni dengan sibuk kt ofis, pasai tiga org anak2 aku yg demam on off nya, sakit perutnya, muntahnya, ish x tau nak cakap la…tapi aku kena redha sume ni coz yg berlaku sumenya atas kehendakNya…ermmm sedih la plak..

Ok2, x mau sedih2, nak gembira2 je sekarang ni.  Aku nak citer sket perbualan anak2 aku ni.  Nana dan haikal la nie, haziq maner leh bicara lagi dongggg hehehe… Cara diorang cakap ni buat aku nak tergelak ada, terharu pn ada coz budak2 pun ada feeling masing2 kan…ermm, layannnn…

Kisah ni berlaku on the way aku balik dari klinik az zahra bangi baru2 ni coz haikal demam.  Asai malam je die nangeh sakit perut, muka pn dh kecik, cengkung gitu, x lalu makan, tp bila main ok je…ermmm

Bila kat klinik tu biasa la, haikal tengah sakit ni hanya perati je kakak die ni main.  Suasana dalam klinik tu x yah cakap la, mmg bising ngan budak2 kan….Nana main dengan sorang budak pompuan.  Baya haikal rasanya…mcm depa lak adik beradik, budak ni pn ada kakak gak tp die lebih suka main dengan nana.  Ini kisahnya…Dlm kereta, haikal ok sket setelah dimasukkan ubat bontot, kira leh la senyum ngan cakap, klu x, muka tu sian tengok, ini kisahnya….

haikal:  Abah, bising la tadi kt klinik tu…

abah:  Ye la, kan budak2 tu tengah main, bising la sket, kalau haikal main pn mesti bising jugak…

haikal:  Haikal kan demam, haikal pening la tadi, eeeiii GERAM tau abah, haikal rasa nak DUSH DUSH je sorang2….

hahahah waktu ni aku dah nak tergelak dah pasai die sorakan isi hati die tu…(DUSH2 lagi…)

abah:  Ye ke, haikal nak dush….Mcm x caya je..

haikal:  betul la, geram betul la….(sambil menunjukkan muka x puas hati)

end…

tetiba haikal bersuara lagi…

haikal:  kakak, kenapa budak perempuan tu main dengan kakak?  Die suka kakak ke?

nana:  x la haikal, die bukan suka kakak, die main dengan kakak je.  Kan die pun ada kakak.

aku:  kenapa, haikal takut die amik kakak ke?  Sayang kakak ke?

haikal:  Sayang je…

ermmmm bila aku dengar ni plak, aku rasa sejuk je ati ni dengar explanation dri nana…

iyee aku tau anak2 aku dh membesar dan byk lagi benda yg aku x sangka akan berlaku masa akan datang…dan aku harap sangat apa yg berlaku nanti menggembirakan kami sekeluarga…insyaallah…

p/s:  assignment tagging menangging tu lain kali la ek!  Aku kaciwa wallet ku ilang tau…purse australia lagi tu, dh la bos perak yg bagi, cissss pada pencurikkk itu!!!

13 Responses so far »

  1. 1

    miss k'chi said,

    haikal lapo kot tu yg sakit perut jer perut kosong …lain kali sebelum bg susu nk tdo bg die mkn buah2an segar dulu,nuget ke, sosej ke, biskut ke,hihi….br ler die gemuk blk & tdo lena xmerengek tgh mlm lg….kena rajin sikit jer pn, kikiiki…..ikut petua mak nenek ni kalu x caya,hihihi..

  2. 2

    nanadanny said,

    amboi, pandai lak mak nenek ni cakap…haa cpt sket kawen tu, senang sket, budak2 tu dulu xde apa pong, sejak 2 menjak ni je…huhu

  3. 3

    miss k'chi said,

    betuiiiii…tp bila kami mai plk smpi penuh perut ni akak sumbat mcm2 nooooo…..huhuhu…lg satu maybe aikal kan makin membesar, dulu nana 4 thn minum botol susu pjg…aikal botol kecik lg….cpt jer aikal abiskan botol susu pendek tu….pasni tuko botol susu aikal tu kasi yg pjg plk….kt tepeng mcm2 botoi susu ada yg xguna lg nnti kami bwk blk naaaaaa,hehehe….kikiki, cian akak corry la nooooooo bg idea ajer,hihihi…..

  4. 4

    nanadanny said,

    lupakan aje niat hg tu..asai buat byk sket je die membazir, jadi pakai je botoi susu yg kecik tu. Nak lagi, buat lagi….abis citer…hg mcm x kenai haikal klu die x nak dah, kite pujuk mcmn pn x nak gak…jd, kesimpulannya die nak membesor ni byk lak ragam die ok…huhu

  5. 5

    yanz said,

    haa tgk tu, nanadanny sudah marah…mcm ni agaknya dia potpet kt anak2 dia…hehehhe..hahhahah

  6. 6

    nanadanny said,

    yanz…sadap u!!! hg anak sorang boleh la lemah lembut lagi…satgi tambah 2 3 hg tau la lagu maner…percayo la cakap dennnnn…:)

  7. 7

    miss k'chi said,

    huhuhu, sama2ler kena marah….

  8. 8

    mama_arissa said,

    laa purse hilang kaaa.. tapi henbeg tak hilang kan.. apa kata purse tu ganti dengan tabung masuk dlm henbeg,hahahaha!!

  9. 9

    yanz said,

    kehkehkeh….sapa kata anak sorang bleh lemah lembut, along pun sure jerit satu umah gak laa mcm aku.
    apa pon, kk linda lagi best, dia jadi seropa tarzan moden, tp tarzan tu di upgrade sket psl dok kt obesi…hehheheh..
    cuba tgk blog aku yg hampeh tu, yanz1011.wordpress.com…hahaha..ntah bila laa aku nk hapdet plk…

  10. 10

    acu... said,

    cian mak nenek kena marah ngeh ngeh ngeh…..(gelak pueh ati)

  11. 11

    nanadanny said,

    mama arissa – huh! x nak saya ikut jejak langkah kmiera, p masuk sume khazanah dlm tue…yg saya musykil tu, akuarium tu pn leh sekali p sumbat dlm nbeg tu..ish2…:)

    yanz – betui wei, anak sorang sora tarzan die lain sket, bila anak ramai volume tu lagi power, senang2 cepat la tambah lagi sorang…anak hg pn dh beso kan:)

    acu – biorkan, marahkan aje. Pandai lak die nasihatkan akak die nie..huhu

  12. 12

    jade2020 said,

    pasni hampa buleh masok AF la….sume pakat menjerit kuar suara angsa wakgahahah

  13. 13

    Klynda said,

    huhhhhhh baru baca komen yanz…sesedap hati je noo..apa pun memang tarzan ini telah diupgrade kepada tarzan omputehh..hahahah…


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: