Rancangan On The Spot…

hehehe…plan mcm-mcm la ujung jumaat lepas kan…tp lain lak yg jadinya…:)

Seperti biasa, ari sabtu otak ni mula la ligat nak berjalan..pk punya pk last2 kami decide p the mines kt sri kembangan je.  Nana nak potong rambut.  Ye la, rambut panjang rimaih dh aku tengok.  Lepas nana potong rambut, kami pn teruih ke food court untuk acara makan-makan lak.  Pas2 teruih ke giant untuk beli keperluan rumah. 

Dah sampai kt the mines tu, paham2 la budak2 kan..Nak naik mainan itu ini…Klu bleh sume mainan kt sana depa nak main.  Budak2 kan, depa ingat duit tu kite cop kt rumah ajeeee…huhu…  Entah la, klu x bagi macam kesian la plak, tp kena bgtau siap2 baper mainan yg dorunk leh main….huahuahua…baeeekkk punya ibu…!!!

Mlm tu, tara dok tengok majalah 3, ada la plak segmen main layang2.  Aku pn terbayang sorang member yg suka main benda ni, tanya lokasi sume pas2 kami pn decide esok petang p tengok main layang2 lak….

Ari ahad tu, lepas acara masak2, tetiba otak ni mula la pk nak jalan2 kan…. Entah maner idea datang, en. mat suggest p eye on msia tu…P jalan2 je, en mat kata klu sesat pn area kolumpo je…echehhhh aku pn layaaaannnn…

Sampai je kat istana budaya tu, en mat dh sonok sgt, coz akhirnya die x sesat.  Ye la kan, satgi klu sesat sure aku bebel sekejap kan…huahuahua.  Tp ari tu aku jd baik sekejap dh sound siap2 kt en mat klu sesat pn xpe coz aku mmg nak jalan2 jd sesat pn aku x heran….

Nak dekat sampai, nana dan haikal dh sonok.  Diorang ajak turun, katanya nak p jalan2 tepi tasik je.  Jejak je kt tepi tasik tu masing2 la bising kata nak naik menatang tu.  Klu x ikut, bising la pulak kan, last2 kami kami pn beli la tiket kt ctu.  Ermmm hati ni mmg berdebar2.  Aku bukan bleh dok tempat tinggi2 ni, tambah lak menatang tu bergoyang2 kan…sungguh menakutkan je… Sampai nana cakap, “ibu, jangan la takut, buat biasa je, kakak x takut pun…”  ish, die lak nasihat aku, mungkin die tengok muka aku dh lain kot…hehehe.  Lgpn mmg rasa berpeluh je tangan kaki aku nie…

Bila balik tu, anak2 dok demand nk tengok main layang2 lak.  Teruih kami pecut p picc.  Yang lawaknya en mat jalan ikut lain.  Kan nak jalan2 haaa sekali die p jalan ikut jauh, ikut belakang…jd kami teruih p basement pasai guard tu soh masuk situ.  Bila masuk ctu, bapak punya terkejut la kan, pasai punya la banyak keta.  Dok kata kt en mat ada shopping complex ka kt ctu pasai parking penuh…musykil2…hehehe  Last2 tepon sorang member ni…Dh die p kepong lak main layang2…haiya!!!  Last2 kami pun round sekitar picc tu…dan akhirnya kami pn jumpa lokasi org yg main layang2 ni cuma ada 2-3 org je main….sambil2 tu kami pn bawak anak2 p playground…

Ermmm, walaupn penat, rasa puas ati gak jalan camgitu, pasai rancangan on the spot ni selalu menjadi sket daripada rancang bagai nak rak, tp x p…sgt la kaciwa kan…hehehe

Apa2 pn, akhirnya aku sampai gak kt tasik titiwangsa ni dan akhirnya aku berjaya naik Eye On Malaysia nie…:)

p/s:  klu menatang ni aku dh takut, mcmn la aku nak main menatang2 lain yg menakutkan kt genting tu yeee….ermmmm???

2 Responses so far »

  1. 1

    jade2020 said,

    time aku gi main kat picc hang takmo pi. cessssss…

  2. 2

    nanadanny said,

    wak2 tu x teruja sgt bab2 layang2 nie..dh tengok layang2 kt majalah 3 tu mcm besh aje teruih tingat kat hang…hahaha
    nnt bila hg nk main sms aku tau…mesti aku mai…:)


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: