Meh cni Teman jelaskan…

hehehe…mcm apa je tajuk entri kali nie…

sebenarnya, klu nk ikutkan, cuti adalah hak kite.  Hak ke??? hehehe tepuk dada tanya diri sendiri lah…bak kata jade:)

Aku bukannya apa…sebagai pekerja yang x nak bos dan org sekeliling susah klu kite xde, aku lebih suka bila aku nak cuti, bos pn cuti atau outstation kecuali ada kes2 yg x dapat aku elakkan.  Mungkin sebab ofis aku ni deal ngan public…x mcm ofis lain.  Kira hot line bilik aku ni.  Jd, disebabkan aku ni terlalu jujur, baik hati, x nak susahkan org, aku pn sms bos aku nak mintak permission untuk bercuti….(iye ke???) hahahah

teman:  akum tn…juz nk inform 10 dan 11/3 ni saya nk cuti…lgpn tn xde mesy di g****** *i*******.

bosku:  asyik cuti aje…bila bos xde lg penting PA kena ada…

teman:  cuti sek tn..nk balik kg, lagipn sepupu kawen…

hahaha…nak balas lagi tu, melawan sungguh la aku nie…ala saje la tu, tp bila kite dpt sms dari bos mcm tu x best la kan.  Aku sms pn bukannya apa, sebab die mmg x masuk ofis sepanjang minggu lepas.  Tp, tara die x masuk ofis pn, ada je benda yg die soh buat. 

Mmg byk komen di entri yg lepas mintak aku pekakkan telinga, jgn pk org lain klu nk cuti dan mcm2 lagi lah.  Tp, itu la, bagi aku klu nak senang, baik tunggu bos xde, waktu ni aku memang suka cuti.  At least, xde benda yang bertangguh.  Sebab asai aku cuti je, mesti ada mesy. yg terlepas dan xde org yg tengokkan…sakit ati tau bila tengok surat mesyuarat tu.  Tp, skrg ni klu aku tengok surat tu pn, senang je, aku pn nak buat deeerrkkk gak pasai bukan salah aku pn.  Jd, lantak p la cuma dalam ati ni rasa x seronok je kan…

Dapat bos yg straight tp baik ati…ish mcmn ye aku nk describe my boss ni.  Biar la aku sorang je yg tau, manis, pahit, suka, duka aku keja ngan die nie…echeeehhh iya2 iyo je… Rasanya nak bagi je kome try keje ngan die nie.  Nak tengok tahan ke idak…hehehe  coz pernah sekali tu PA Pengarah K******* ni kata, klu dapat bos lagu ni, die dah angkat bendera merah siap2.  Entah la, aku pn x tau sampai bila aku bleh bertahan dok kt cni, tunggu masa dan ketika sahaja surat transfer menyusul kali ke 2 ke meja bos aku pasai ari tu aku dh proceed dah surat tukar, die siap sms aku lagi tanya apa dah jadi dan die nak bincang ngan aku tp sampai la surat tukar aku masih kt die…Jd, tengok la mcmn kan, hanya masa dan keadaan yg menentukan………

sblm tu nk + sket….

mlm tu bos aku tepon aku tau pukui 11 lagi…

aku:  Akum tn..

bosku:  wslm…j**** mesy bajet baper hb…

aku:  bla bla blaa….kt bla bla bla..

bosku:  yg mesy kew tu bila plak?

aku:  bla bla bla….

bosku:  xpe la, esok sy masuk ofis jap..awak ada x??

aku:  ada la tn..esok sy x cuti lagi…

bosku:  maner la tau esok dah cuti…(jumaat)

aku:  amboi…perli nampak…

bosku:  hehehe akum….

blum sempat aku jwb die dah letak tepon…sabar je la.  Tau la nak menang pn…kecik ati aku tau…huhu

haaa…itu lagi membuatkan aku rasa lainnnn bangetttt tau….

ok…EnD….

11 Responses so far »

  1. 1

    yanz said,

    hhmmm….susah kan dpt bos camtu, dia main smash je, tp hati dia mungkin baik kan kan kan….
    tu psl aku vote yg kalu bos ada, pa cuti xpe,
    jgn bila bos takde, pa pon takde sbnrnya lagi bahaya,
    psl at least bila bos ada kt ofis, dia tau jgk nk tgk2 or monitor, so pa ganti tu bleh tgk2 kan…kalau apa2, pa ganti bleh tanya bos directly… kalau bos takde, pa takde, kalau laa ada urgent matters masuk kt tmpt kita, kebetulan pa ganti tu plk jenis dok main2 ganti, sat2 je mai tgk bilik kita, haa tu lagi bahaya….btol tak jadee…mana jadeee haa…
    apa pon semuanya bergantung pada ofis tu jgk, kalau sume masing-masing bleh tlg menolong, sume keja jadi mudah…

  2. 2

    nanadanny said,

    btui tu yanz…klu sume tlg, benda beso pn leh jd small matter…
    alaaa, klu bos n pa xde, sebenarnya benda tu leh proceed pada second bos kan…bukannya xde KPP kt cni, antara pikior dan x pikior aje, saje nak lepas tangan, at least bila bos ada, die x la soh pengganti ni wat kerja rutin yg aku buat…jd, kesimpulannya mmg senang klu bos n pa dua2 takdak kt opis..sume org x susah…

    hg jgn dok tanya jade la…pasai die dah soh pk diri sendiri je…warghkakah..

  3. 3

    yanz said,

    jade takpe laa, dia sorang2, takde laa nk pikir org lain..hehehe…tp sbnrnya jade tu tgh memikirkan seseorang dlm hidup dia tu, sapa tauu kan kan kannn…heheheh

  4. 4

    nanadanny said,

    ya betui….nasib baik aku dh x tumpang umah die lagi, klu x dah lama aku bg rangsangan soh kawen cpt2…hahahah

  5. 5

    nCT said,

    bos2 ni mmg camtu kan, bila kita nak mintak transfer, dan2 tu tanya pasai pa, tp dr cara kerja ngan depa, x penah pun aku rasa aku dihargai sepanjang aku bekerja.

    tahlah, allah ja yg maha mengetahui apa ada dlm hati aku…

  6. 6

    jade2020 said,

    betul gak, depends on workload office tu lah. dulu waktu aku kat admin, kalo nak cuti aku pikir pasal keje je, tak pikir pasal bos. so kalau time tu meeting yg mmg aku kena buat minit yg bagai nak rak tu, mmg aku tak cuti kecuali tersedak eh silap, terdesak.

    la ni aku bos aku ada ke, takda ke, aku cuti jela kalo aku rasa nak cuti sbb bak kata yanz aku takyah pikir apa2 dah. pikir diri sendiri je ehehehe. tapi bab pikir seseorang tu tak betullah…itu ayat nak kena penerajang namanya…

    oi nanadanny, ada hati hang nak meransang aku? erkkkk bahaya ni, kang ada pulak yg terangsang. lariiiiikkkkkkkk…

  7. 7

    Along said,

    ya betoi…aku setuju nanadanny kata tu. kl ada urgent matters sgt pun, bukannya tak dak bos/officer lain yg buleh buat kan. Saja ja nak cari pasai ngan PA sebenaqnya. Takkan selama ni kl bos cuti, suma keja tak bleh jalan….bos sendiri pun ada org take over keja bila dia cuti, kan kan kan. Mmm…patut la bos aku selalu soh staff dia blajaq suma keja dlm opis, tak semestinya expert keja kita ja, kena tau jugak keja org lain. Ada logiknya jugak tu.

  8. 8

    nanadanny said,

    warghkakah…hg ni betui la jade…
    aku nk tergelak sorang2 dah ni…hampeh betui ayat hg tu…hahaha

    tu la ct, kite keja ni ibarat biar allah je yg nilaikan, pasai nak soh bos puji pn ada kalanya diorang pn ada ego masing2, tp bila die puji mmg kite rasa best sgt wat kerja kan…hehe

    eleh along, sebenarnya sume tu alasan je…malaih nak tolong that’s the main thing…huhu

  9. 9

    yanz said,

    jenuh kan, kalau time kita kt umah pon bos dok tanya jadual meeting dia..aku kdg2 blur jgk kalau bos tanya jadual time aku kt umah, mana nk ingat semua psl kdg2 dlm seminggu tu, mcm2 perubahan tarikh jadual berlaku….isk isk..isk..mcm2

    bos lama aku dh 2-3 kali ckp nk tarik aku jd pa dia balik, tp aku tak nak psl x nak kecik kan ati kkk yg jadi pa kt tmpat tu skrg..mmg la gred sama. aku dh terangkan byk kali kt bos tu, aku kata kt dia takpe, lama2 mesti bos blh keja dgn pa tu..aku tak nak laa dia bandingkan aku dgn kkk tu, ye laah, aku dh lama keja dgn dia, phm perangai dia…kkk tu baru lagi dgn dia, mesti baru nk belajar balik dgn bos baru…aku skrg ni pon tgh nk blaja sesuaikan dgn bos baru, mujur dia pon baik..ggggrrrrrr…

  10. 10

    nanadanny said,

    aku dulu pn x nak yanz dok cni…x nk kecikkan ati kakak tu, sian kt dia, aku pn dah cakap kt bos yg lama2 nanti kakak ni akan tau gak cara mcmn yg bos aku ni suka, tp tu la, hg tau kan bos aku ni lagu maner, jd kite org bawah ni nak kata apa… Dh explain mcmn pn die gak nak menang, jd tercampak la aku kt cni…nasib baik bos hg paham so xde sapa ati yg akan terluka…huhu

  11. 11

    yanz said,

    hehehhe…bos lama aku tu mmg memahami laa, td dia bwk g mkn dua2 pa, pa n ex pa ni p mkn kt penang village, alamanda..siap driver anto uuuu..hehehehhe


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: