Ish2 Nana…

30 Januari 2008…genap nana 5 tahun..

Bila bangun pagi, kami x nak wish apa2 lagi kononnya buat2 x ingat tp tengok muka nana monyok je bangun pagi, terus aku dan en mat nyanyi hepi besday untuk die.  Teruih senyum meleret budak tu.  Aku peluk nana dan ucapkan “hepi besday dan kata dah besar anak ibu….”.  Bersemangat die masuk bilik air dan renyeh memanjang.

Yang x bestnya en. mat kena duty semalam.  Asal besday anak je duty, asal duty je besday anak….Rasa geram pun apa tp dah itu tuntutan kerja jadi kita abaikan je…

Bila nak dekat senja, baru la bebudak ni nak mandi.  Lepas nana mandi, die bagitau kat mak dan adik aku (sume dok ada kt umah aku dari selasa lepas tumpang abg aku yg sulung coz die ada course di bangi, hujung minggu ni balik la tepeng, huhu) yang “hari ni besday kakak, tp ibu x beli pun kakak kek”.  Bila aku dengar mak aku cakap mcm tu, rasa sedih sangat.  Terharu pn ada coz die boleh berfikir macam tu sekali.  Mungkin die ingat time abah nyer besday boleh plak belikan kek kan….

Bila dah malam, muka nana makin monyok.  Mondom je aku tengok.  Mungkin die terpikirkan kek tp die x suarakan pun isi hati die pada aku.  Lepas kami sume makan, aku pun suruh nana dan haikal masuk bilik ngan adik dan mak aku.  Tutup sume lampu, dan bermulalah acara yang dinantikan….Suruh nana kuar bilik dan aku telah siap nyalakan api lilin dari luar bilik ke ruang tamu dengan suasana gelap….Yang anak2 dah dok riuh seronok…

Hepi besday 2 u, hepi besday 2 u, hepi besday 2 nana, hepi besday 2 u…..

Besday Girl yang keriangan memotong kek…

picture-319.jpg

Nyum2….

picture-320.jpg

Sebelum mulanya acara makan2 ni, aku sms kt en mat:-

aku:  Abg, td nana ckp kt mak yang ari ni besday kakak, tp ibu x beli pun kakak kek.  Sedih x?

asben:  Laaa, kenapa petang tadi syg x beli??

Hahaha…sumenya sebab nak buat surprise la…Aku kan suka bab2 surprise ni.  Bila surprise baru la syiok…hehehe

5 Responses so far »

  1. 1

    miss k'chi said,

    fuyooo cantiknya kek…hehe, mesti hepi sgt2 nana tu mlm tadi celebrate ramai2…pasni leh la ajak kwn2 sekolah die celebrate sama2 plk mesti lg meriah die,hehehe

  2. 2

    nCT said,

    eee sian nana, apalah ibu ni.

    nanadanny – 30/1 nana dah cukup 5 thn kan, 31/1 lak, anniversary aku, means kalau aku dpt baby awal2 dulu, mesti dah besar gak kan anak2 aku. mmm

  3. 3

    nanadanny said,

    nCT – ibu nak wat surprise maaa..
    xpe ct, sume yg berlaku tu, kan ada hikmahnya. Skrg dh ada rifqie kan…

  4. 4

    nCT said,

    ha betoi🙂

    ish bestnya kalau anak dah pandai mintak kek kan.

  5. 5

    nanadanny said,

    bukan setakat kek je ct…tunggu la besaq sket si rifqie tu, mcm2 la permintaan die tu nanti…ada lak adik satgi lagi la permintaan adik badek berlawan2 nak itu ini…budak2 la katakan tau kot mak bapak keja dapat gaji, kenkadang tu siap tanya lagi ibu dan abah dah dapat gaji belum??? waktu tu klu kata dah gaji, permintaan lagi higher oooooo….huhu


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: