First Day Ke Kursus

Katanya 7.30 pagi la tayar bas bergolek kan..kite pn dari rumah dok kelam kelibut coz byk benda lak nak buat pagi tu.  Hati ni takut ya amat coz x nak menyusahkan org tunggu kite kan…

Dari rumah pukul 7 ingatkan sume la dah dok berkumpul kt ofis tu ghupa2nya time aku sampai ofis ada la 5 – 6 org…eeeiii geram tau pasai kite la dok beria2 risau bagai kan…

Tot tet tot tet dekat pukul 8 kitorunk berkumpul kt depan bangunan.  Tengok2 enjin bas pn x idup lagi…xpe2 sume pakat sabar kan, x leh la nk tunjuk marah masing2…Tayar bas bergerak jam 8.45 pg.  Byk geram oooo tambah kitorunk sume x breakfast lagi, driver dok kata nk benti kt sg buluh tp teruih hingga ke tapah.  Fuh, lapar gilos teruih kitorang sapedek merangkap tengahari.

Dalam perjalanan, sekejap2 aku terjaga.  X leh nak tido sangat benti 2 kali gak kt perhentian maner ntah untuk melepaskan / membuang apa yang ada.  Dekat pukul 3 ptg barulah kami sampai ke destinasi.  Memang jauh beza waktu aku pergi induksi tahun 2001 dulu… Makin cantik INTURA ni.  Selepas sesi mukadimah dijalankan, kami diwajibkan menjalani UKJK (Ujian Kecergasan Jasmani Kebangsaan).  Ada tekan tubi, lari ulang alik, lari 2.4 km, lompat jauh dan menimbang ketinggian serta berat badan untuk menilai tahap kecergasan seseorang.  Punya la penat petang tu tp bila fikir secara positif, itu leh membuatkan segala urat2 yang ada leh regang dengan sendirinya coz kami akan masuk ke gua itik dan gua gendang di pengkalan hulu keesokan harinya…

Apa pn, layan pict ni dulu….(musykil la pasai pa besar gedebak lak gambo2 nie, jenuh dah dok adjust…huhu, layannn aje la)

 haaa…baik punya posing akak sorang nie…

picture-215.jpg

yang bawah ni lagi best…bawak beg serupa nak lari dari rumah…hahaha

picture-211.jpg

4 Responses so far »

  1. 1

    nCT said,

    amboi, bukan main lg p kursus. lenkali nak letak gambaq tu, biarlah boleh ditatap, kalau x boleh ditatap, baik toksah, pang mau?🙂 waraghakhakahka

  2. 2

    nanadanny said,

    cheh..jenuh dah aku adjust buat pening kapla ja. Susah2 sgt hg tekan je kt tengah2 gambor tu haaa waktu tu leh nampak gambar kami sume..hehehe

    dulu comei je gambar kecik bila kite post skrg gedabak serupa gajah..huhu

  3. 3

    jade2020 said,

    oiii tuan rumah, sbl aku bertukar menjadi robot transformers lebih baik hang ejas gambaq tu huhhhhhh

  4. 4

    nanadanny said,

    warghhhkakah….best apa jd robot…
    wei aku dh terer dh, p tgk entri baru, cantek molek je gambo tu..hehehe


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: