Penat

Fuh, memang penat gilos skrg nie..Maner taknya, nak citer sket pasai schedule harian aku…

– bangun pagi, masak untuk pagi n tengahari

– kejut nana, mandikan die dan hasben lak mandikan haziq.  (kulit haziq elergi dan hasben aku memang particular bila mandikan anak, kulit haziq pn dh ok…)

– siap2kan nana, aku lak p mandi, semayang dan bersiap.

– antar nana sekolah, masuk keje..

– kui 12.15 amik nana kt sek, masuk ofis balik.  Kui 1 balik umah antar nana (pekerja berhemah oooo balik on time….warghkakah)

– balik ofis buat keja….kui 5.30 balik umah…

– sampai mandi n solat.  Siap2kan apa2 yang patut untuk makan malam…(klu makan la..)

– mlm tengok2 tv, tidokan haziq, sembang2 jap n teruih zzzzzzzz…serupa x hingat dunia…hahaha

Apa2 pn tima kasih pada en. mat coz sama2 buat apa yang patut…memang sepatutnya aku kena bersyukur di atas kurniaan seorg suami yang mithali ittew….

14 Responses so far »

  1. 1

    azfaliza said,

    adeh penatnyaaa…tak sempat ilang penat, dah kena mula buat keje untuk ari esoknya…dan begitulah seterusnyaaa…

  2. 2

    nanadanny said,

    betui apa yg hg kata az…klu la ada 8 ari dan hari ke-8 adalah hari untuk aku seorang, bestnya x tau nak kata tp benda tu xkan jadi lorrrr…huhu

  3. 3

    jade2020 said,

    huhuuu ni yg aku ngeri nak kawen ni

  4. 4

    miss k'chi said,

    bley ja… meh cni kami jaga bdk2 tu..xsmpi sehari dh tepon kg nangeh2 teringatkan depa,kakaka…

  5. 5

    nCT said,

    tahlah, mmg letih kan, x tau nak imagine mcm mana letih tu, tp yg boleh aku kata, bila rifqie lena ja, aku letak ja dia, pastu aku letak kepala aku lak, pastu aku dah x tau alam mana aku dah p, tau2 dah pukui 3 pg, time utk rifqie minum.

    pastu bg dia minum, dia lena balik, x rasa apa2 pun, tau2 dah kena kejut bgn pg, nak p keja plak, ya allah, letih sgtttttttttttttttttt

  6. 6

    yanz said,

    mmg penat, hari2 tu laa siaran ulangan yg kita kena buat..letihh..aku pon julia, byk handle sorang2 bab anak psl hubby aku hari2 balik mlm skrg ni, tgh bz…letihhh…
    mcm julia, ok la jgk ada maid, bleh laa dia tlg basuh baju, sapu smph, buat keja2 umah yg lain..ni kitorg yg takde maid ni, dari a to z sume kena buat mcm lipas kudung..kdg2 terjelepok jap, cari peluang time nk tdo kan anak, kita tdo skali..heheheh
    apa pon, itu laah tanggungjawab seorang isteri, ibu, PA, kakitangan awam dan rakyat Malaysia….hhehehehe

  7. 7

    nCT said,

    tp az, julia kira ok gak lah, sbb dia ada maid, kalau mcm aku ni, blk satgi, walaupun masak shaifull yg buat, tp dr bab hidang, kemas, sapu, semua aku, sama ja letihnya.

    dan waktu dia masak, aku bukannya duduk relax pun, byk lg keja dok tunggu. tahlah, kalau ada maid, rasa lega sket kot, x yah kelam kabut nak sapu sampah, benci tengok lantai tu, penuh ngan rambut, mcm org sakit leukimia ja, x nak sapu, nampak ketara sgt, sbb owner umah tu letak tiles putih.

    tahlah, sapu pun main2 camtu ja lah, asalkan hilang rambut2 tu. letih lahhhhhhhhh

  8. 8

    nCT said,

    aik apahal pulak aku punya komen boleh iras2 ngan yarn punya komen? ish kompius lah

    kengkawans, apa pendapatan hampa semua, ambik maid ke, nak jelajah kawasan umah cari org mengasuh anak aku ke, ataupun jelajah kl cari nursery yg dekat ngan ofis aku ni? tolongggggggggg peninggggggggggg

  9. 9

    nanadanny said,

    ish…penat aku balas korang nyer komen td sume, tetiba kondem lak internet nie…abis idea haku..huhu xpe aku recall balik memory tue…

    jade – kawen ni yang ngerinya sket aje…besh nyer yg byk wooo…warghkakah

    miss k’chi – nama pn anak kan mesti la tingatkan..hehehe

    nCT – ish, jgn dok sebut penyakit tu…takut aku pasai aku pn sama gak…mungkin rambut byk sgt kot jd sesuka ati je die nak luruh…klu tengok lantai bila sapu tu memang nampak rambut aje la…huhu

    waktu 3 bln dulu jenuh dah aku jadi tarzan kt umah tu…tengok baju bertimbun pun buat2 x nampak je wlpn mata ni sakit tengok…

    yanz – ishhh…semangat waja lak minah j** nie…termasuk sekali tu kakitangan awam ngan rakyat msia..ish2 kagum haku…

  10. 10

    azfaliza said,

    aku stuju segala apa yang korang cakap di ateh tuuu..huhu nanti nak buat satu entry le berkenaan ‘penat’ ni..bior kaum2 suami amik perhatian sket (ada masa dorang tak perasan atopon purak2 tak perasan)..huhu……….

  11. 11

    nCT said,

    nanadannyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

    p cbox cepattttttttttttttttttttttttttttttttttttt

    x puaih hati ni

  12. 12

    nanadanny said,

    x bleh masuk daaa…sakit hati gueeee
    sekejap je die bagi chance..huh

  13. 13

    nCT said,

    lor kesian kat julia, awatnya x leh masuk lak

    bodo punya internet, lepaih ni aku nak sembang ngan sapppppppppaaaaaaaaaaa

  14. 14

    yanz said,

    hhmm..aku ni pon geram laa, dok sekat2 intenet, nk sembang dgn hampa pon tak bleh dah…geram geram gerammm…


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: