2nd Day Kt School…

Echeeeh…

Mcm apa je nak citer citu kt cni pasai anak masuk tabika kan…tp entah, rasa syok sgt at least family kt kg pn leh tau xtvt cucunya ini kt cni…hehehe jenuh oooo nak citer satu2 kt tepon takut x teringat nnt kan…so, pada adikku yg tgh dok senang lenang kt umah tu ghajin2 la bukak ini web yaaa…hehehe

Smlm, berdebar2 gak bila nak amik nana kt sekolah.  Tiba kt sana, tgk anak aku xde lak main2 kt luar tu.  Ghupa2nya, tengah dok dalam bilik main ngan kengkawanz yang lain.  Tengok happy je…alhamdulillah.  Pastu aku dan nana pun amik la beg kt loker.  Datang sorang budak lelaki ni inform kat aku yang nana ni nangeh…Apa??? Nangeh??? Confirm ngan nana dan die pun mengiyakan…Ish2 sian anak aku bila tanya reasonnya kenapa, nana bagitau yang die rindu kt aku…echeeehhhh reason baeeeekkkk punya….Dan cikgu pn bagitau nana nangeh sekejap sementara die nak dapat kawan….OoOoOo itu mcm ka…

/.&)$^ huh!!! ada gangguan la plak..ilang feel teman wei…tp xpe2…sambung citer>)(&^%

Bila dah balik umah, nana terus terkam haziq siap bagitau lagi “kakak rindu kt haziq..haziq rindu kt kakak x?”  hehehe very the loving sister oooo my daughter…

Mlm tadi nana tanya kenapa kt sekolah x belajar apa2 lagi dan aku kena terangkan yang semalam baru hari pendaftaran…Pot pet pot pet die tanya itu ini dan aku kena terangkan kt die sampai die puas ati…Layannnnn….

Pagi tadi, berdebar gak nak hantar nana.  Siap pesan lagi jangan nangeh coz pergi sekolah enjoy la jgn nangeh2 gitu.  Bila time aku nak balik, aku nampak mata nana dah berkaca tapi die tahan.  Nasib baik die tak nangeh dan cikgu pn dah ada yang bawak die ke dalam bilik walaupn pada mulanya nana agak keberatan…tp pandai cikgu tu psiko nana…akhirnya nana masuk gak…

Bila time amik nana kt sekolah, sesi bertanya keadaan nana la kan…dan cikgu menyatakan nana ok dan x menangeh hari ni…Alhamdulillah, baguih anak ibu…hehehe

Dalam perjalanan nak ke ofis aku, sempat gak aku kata bagus kt nana coz tak menangeh ari nie…dan tau apa die kata????

                         “airmata kakak ada kt mata je…die tak keluar pun…”

hehehe….pengakuan yang ikhlas dari seorang kanak-kanak ribena

dan nana kata hari ni die seronok sket coz dah belajar sket2….ermmm lega hati ibu….

4 Responses so far »

  1. 1

    Along said,

    mak aaii…pandainya nana jawab! Aku pun dah bergenang ni ha. Apapun nana mmg bersemangat ‘WAJA’ (hampa ingat dak wei perkataan peberet Julia dolu2?) waarggakhakahah…
    Nana…good girl! Dah pandai berdikari. Dah buleh diharapkan.

  2. 2

    inoi said,

    ngeh ngeh ngeh..ooit kata senagn lenang no…cian kat nana waa very the loving sister maa…xsabo nak tau dia kat skolah rini cmner hehhe…. ..

    p/s:weh rindu bangat kat aziq ngn aikai ngn nana….wawawawawwawa

  3. 3

    nanadanny said,

    along – aikk!! sejak bila hg jd sentimental lak nie..hehehe
    lg satu kan, aku rasa yg selalu sebut ‘waja’ tu budak icheee la…bukan aku tu…warghhhkakah

    inoi – meh la cni temankan anak2 akak tu ajak mak sekali pastu temankan bibik tu jugak…huahuahua

  4. 4

    Along said,

    hampeh betoi! aku tetap perempuan berjiwa lembut la wei! yang tak buleh nak caya xiana buleh menangeh…yg tu mmg musykil..??


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: