Nasib Baik

Klu diikutkan pemanduaan org2 di Malaysia ni sungguh menakutkan…

Dengan cara yang pelbagai aku tengok..Walaupun aku dah ada lesen penuh tp aku akan rasa takut gak setiap kali taim bawak keta.  Kenkadang kemalangan tu bukan disebabkan kecuaian diri sendiri tetapi akibat kelalaian org lain.

Macam2 cara pemanduan aku tengok, bwk laju speed siot, bwk slow lak pn ada tapi rupanya ada drama disebalik tue, ke kiri kanan x buat signal, nak exit maner2 terlalu slow, bila kuar dari simpang nak masuk jalan pn pakai masuk je x tgk ada keta ke xde, pakai nset tanpa guna nfree, merokok satu hal, ishhh mcm2 la dan kejadian semalam sungguh menakutkan aku…

Tengah aku follow satu keta ni untuk cari parking dan tempat tu agak berbukit sket, dan kebetulan ada satu parking di sebelah kanan nie..  Keta depan ni dh ke depan mungkin terlepas pandang parking ni dan die baru terperasan gamaknya, teruih die reverse tanpa tengok side mirror kiri dan kanan tau…sedap je die undur.  Undur punya undur dalam ati aku die ni die x perasan ke aku kt belakang ni, laju lak tu cara reverse tu.  Last2 saraf-saraf aku bertindak balas dan berlakulah tindakan refleks kt tangan ni lantas teruih menekan hon keta aku tu…Haaa kan dah tertekan hon.  Aku ni bukannya apa, cukup x suka nak hon2 org ni.  Tp dah terpaksa kan.  Orang depan ni baru la nk tengok side mirror tu dan teruih terberenti.  Baru die perasan kot ada keta kt belakang.  Haa nasib baik la klu x sohih la enjin keta aku tu berdentum ngan belakang keta tu.  Sungguh menakutkan je tp aku x rasa marah pasai org tu angkat tangan mungkin nk minta maaf la gamaknya sambil tersenyum…(Die tau salah kot…heheheh orang lelaki tau so kepada org2 lelaki di luar sana tidak sume kesalahan pemanduan ni hanya pompuan je buat salah kan..hahaha)

Bagi aku kejadian semalam memang aku bernasib baik…klu x mesti aku berurusan ngan banyak pihak lak lepas tu……Jadi, hati2 la ye bila bawak keta tu…

7 Responses so far »

  1. 1

    jade2020 said,

    leteran org jpj heheheheheehe

  2. 2

    nanadanny said,

    bukan leteran tp nasihat…echeehhhh

  3. 3

    azfaliza said,

    cukup tak suka kalo tak bagi signal..keta mahal2 tapi signal kedekut nak bagi..cam le luak..buwekkkk

    psst, meh le jenguk ‘tempat baru’ ku….hehehe😀

  4. 4

    nanadanny said,

    betui kan..nyusahkan org lain je…
    az, tempat baru tu dh jenguk tp dlm blogspot gue x leh masuk komen la.. sabau aje la!! huhu

  5. 5

    yanz said,

    mcm2 ragam org bwk keta…yg undur trus langgar org pon ada, pastu tak nak ngaku walaupon terang2 keta kita kemik..siot..

  6. 6

    yanz said,

    eh langgar org lak, langgar keta…
    eh aku bleh lak anto komen dlm nihh…
    apsal cbox tu bengong haa, geram…
    julia, esok dtg laa beraya kt umah teman..heeheeehhe

  7. 7

    azfaliza said,

    dah bleh komen dah..aritu lupa nak ejas setting..terai le nanti ek….


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: