Family Day

Family Day Jabatan aku telah diadakan pada hari sabtu yang lepas di kompleks kejiranan presint 16 ni… Walaupun dibuat di putrajaya sahaja, tp bagi aku yang first time join family day kt cni mesti aku excited gilos kan!! Hehehe

Sesampai je aku kt tempat yang ditetapkan terus la aku mendaftarkan diri dan mengambil cabutan bertuah. Ermmm ok gak coz aku dapat kipas angin…wlpn kt umah dah byk kipas at least kipas tu leh la dihadiahkan pada orang2 yang nak berkawen dalam masa terdekat ni kan..hehehe (hadiah bonanza x dapat daaa…tp hadiah nyer leh tahan tv 29 inci lagi…bestnya org itu…huhuhu)

Banyak juga la permainan yang dipertandingkan dan nama aku telah dicalonkan untuk main boling padang. Echeh… Tiba time aku nak main, anak2 lak buat hal nak dok dekat aku, maner la bleh kan pasai satgi takut buah kelapa tu kena budak2 nie. Aku jd peserta last sekali, punya la org bagi semangat kt aku. Elok je depa suruh aku concentrate, bila nak baling kelapa tu memang elok je p ke tengah2 tp balingan tu x sampai ke hujung, sampai kt tengah je….warghhhhkakah x sampai pn kt botol2 tu…huh malu gilos waktu tu, diorang siap gelak lg tp dah x kena aku nak buat camner kan..hehehe

Time acara last sekali lak, giliran budak2 bawah 6 tahun untuk acara kutip gula2. Aku expect mcm cara yang selalu aku tengok la kan. Dah citer kt nana dan haikal tu bila diorang tiup wisel terus lari n kutip la gula2 yang ada kt depan nun… Dan siap bagitau awal2 klu x dapat gula2 tu jangan dok tiyak satgi kite leh beli gula2 kt kedai banyak2 pn xpe… Tetiba aku nampak urusetia dok bentang tikar kecil kt tengah2 padang tu. Yang budak2 lak p kerumun keliling tikar tu. Lepas dah tabur ngan gula2, wisel pn dibunyikan dan budak2 pun dok kutip la sampai bertindih2. Ya allah sampai ada budak yang nangeh kena tindih la kan…Apa la diorang ni buat macam tu. Nasib baik la aku dh pegang siap2 anak2 aku tu. Tak kuasa la kan nak bagi anak2 ditindihkan oleh budak2 yang lain semata2 nak dapatkan gula2 tu. Serupa macam bagi ayam makan lak aku tengok…ramai gak yang tak puas ati waktu tu tp rupa2nya dari tahun lepas dah diorang wat camtu…. Eiii tahun depan mahu aku suggestkan cara terbaik untuk acara budak2 ni….echeeeh…hehehe Dan nana n haikal dapat la gula2 sket ihsan dari urusetia2 kt ctu..coz ramai budak2 x dapat pn…Dan seperti biasa nana buat muncung sedepa coz apa yang die harapkan dari apa yang aku citerkan x jadi kenyataan, so marah banget la minah nie..hahaha

Senang2 buat acara sama kawan2 aku rasa lagi best…tp nak kumpuikan kawan2 sekolah, seitm pn susah skrg ni coz sumenya dah dok jauh belaka masing2…Apa2 pn harap2 family day tempat koje asben teman meriah la hendaknya…So, N9 tunggu kami naaa….

5 Responses so far »

  1. 1

    K. Lynda said,

    julia, nanti klinda balik kita buat family day..kita buat acara untuk anak2 kita..semua dpt hadiah..hehehe

  2. 2

    jade2020 said,

    hoh? jpj buat femeli dei kat presint 16 je? wakgahahaahha koman gilakkk..hahahahahaha ….gelakkkk gelakkk…. opis aku lagi best. terus takdok femeli dei tahun ni….sungguh hampehhhh… huhhhhhuuu….ERT%^$%$%%@#%@#%^#$!

  3. 3

    nanadanny said,

    klynda,
    betui tu, xpe x lama lagi je..kitorunk tunggu klinda…tinggai 2 tahun lebih je kt sana, mesti sonok kan budak2 + mak n bapak budak…hehehe

    jade,
    chios…mati2 la haku ingat grand gilos tempat hg..ghupanya2 langsung xdak family day….warghkakah meh kite gelak berjemaah untuk jade…hahaha

  4. 4

    azfaliza said,

    oit..opis jade, opis aku jugak…huwaaaaa apsal dorang lupa nak buh agenda family day dalam kalender tahun ni??? huhu…..

  5. 5

    nanadanny said,

    az,
    kome lupa letak agenda tu pasai duit tu p beli barang2 serupa dok dalam restoran…warghkakah


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: