Tabika

Hari ni aku menjejakkan kaki ke Tabika Kemas kt cni untuk mendapatkan borang pendaftaran bagi anak aku…nana.  Turun2 je tangga ofis kt kementerian tu aku rasa seronok sangat perasaan ni. 

Setelah memberi salam kepada cikgu kt dalam tu (echeh..wlpn cuti sekolah), aku pun beritahu yang aku nak daftarkan anak aku untuk tabika 5 tahun nyer.  Wah…dah besar anak aku rupanya.  Chait! Baru 5 tahun pn nak bising ka…wakaka…

Setelah mendapatkan borang, sesampai je kt ofis terus tangan ni rajin mengisi maklumat yang dikehendaki.  Tak tau la nak bagitau perasaan aku ni tp rasa seronok ada, sebak pun ada…semuanya bercampur2.   Sebenarnya excited nak tengok nana tu pergi sekolah macam budak-budak yang lain.

Teringat pulak waktu zaman kecik-kecik waktu aku pergi sekolah…mesti mcm ni la jugak perasaan mak bapak antar kita kan…cuma kite je xde rasa apa2, pergi sekolah mcm tu je…hehehe.  Tp budak sekarang dah lain dan x sabar lak nak tunggu budak mula sekolah ni…Nak tengok nana pakai baju tabika tu…heheheh

Malam nanti harus aku menjejakkan kaki ke alamanda tu untuk sesi tangkap gambar nana berukuran pasport nih…Esok gak aku proceed borang ni pada cikgu… Fuh! Mmg excited gilos aku rasa…  Yang pertamanya aku rasa kt cni nana akan lebih ramai kawan coz murid2 5 dan 6 tahun diasingkan.  Klu tabika kt bwh rumah aku tu cuma baper kerat je…x sampai pn 10 org rasa sket la plak orangnya…Byk songeh btui la aku ni…

Aku harap sangat nana seronok sekolah kt cni…bila anak seronok, mak bapak lagi la seronok kan!! Tak gitu..heheheh

2 Responses so far »

  1. 1

    K. Lynda said,

    faris maybe masuk international school awal thn dpn..x tahu lah mcm mana gamaknya dia masuk sekolah. Dengan anak negro, cina, omputih semua ada. tapi dia excited sgt nak gi sekolah sbb klinda kata kat sana byk mainan..hehehe…dah besarkan anak kita julia

  2. 2

    nanadanny said,

    mesti lagi terbuka luas minda ayiesh tu…fuh balik umah satgi die speaking je ngan klinda…hehehe


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: