Birthday..

Ari ni birthday my hubby…So, mlm td member hasben hantar sms nak mintak tolong sub duty ari ni tp asben aku x nak katanya nak raikan besday sesama family…echeehh!!

Aku pn sound direct la kat nana yang birthday abah die esok…Dan aku kata kt nana esok kite nyanyi sama2 kt abah hepi birthday 2 u…tetiba aku tengok si nana tu dh tutup muka sambil duduk…Aik?? Apsal la plak anak aku nih???  Aku suruh asben aku tengok…ghupa2nya nana nangeh korang…sedih la plak aku tengok…ini antara perbualannya kitorunk malam tadi..

aku:  nana, esok birthday abah tau..nnt kite nyanyi hepi birthday 2 u…hepi birthday …

belum apa2 lagi nana dh tekup muka…

abah:  la, kakak ni naper…

teruih nangeh si nana nie..

nana:  sume org x nyanyi pn hepi birthday kt kakak, kat haikal dh, kat abah pn dah…ibu pn x nyanyi untuk kakak…

aku:(tersenyum sorang2) la…ok xpe.. nnt ibu nyanyi kat kakak tau…

nana:  kakak nak tiup lilin dengan potong kek sorang-sorang tau ibu…

Kesian nana kan…sebenarnya baru tahun ni la sume dok nyanyi2 besday nie.  Dulu kitorunk x la beriya sgt bab2 ni tp semenjak anak2 dah besar ni seronok pulak rasanya nyanyi2 cam gitu.  Nana punya besday bulan 1 tp die nak gak org nyanyi kat die.  Ye la kan…budak2 apa yang die nak, klu bleh sume die nak dapatkan. 

Sekarang aku lebih prihatin yang si nana ni lebih sensitip dari dulu coz die dah besar…bleh fikir kenkadang tu jauh dari apa yang aku fikirkan….alahai nana….

6 Responses so far »

  1. 1

    jade2020 said,

    hepi besday mat! errrr kek besday tu takde ke yg lebih2 utk kengkawan huahuahua. nana tu dah pandai sensitip…mcm ibu dia gak kih kih kih

  2. 2

    nanadanny said,

    kek besday en mat dah jadi bahan buangan kami..warghkakah..
    betui la nana tu…she act it like me wokey..!!hehehe anak mak….

  3. 3

    Along said,

    a’ah lah…nana sejibik cam ibu dia…muka dia pun dah potostat dah…hahahahaha

  4. 4

    miss k'chi said,

    kikiki..lawak betulla nana tu mmg mcm org tua,hehe…

  5. 5

    K. Lynda said,

    julia, pasni jgn lupa besday anak2 tau..kita kena celebrate. bukan apa, dengan cara mcm tu, mudah2an dia tau yg kita sygkan dia, sentiasa ingat dia.

  6. 6

    nanadanny said,

    besday anak mmg ingat tp x celebrate camgini..lepas ni nak buat cam klinda gak buat untuk kawan2 anak n bagi goodies kt bebudak…mesti dorang suka kan…


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: