Hilang

Semalam aku sefamily p ke alamanda pasai nak beli barang..  Semalam mmg ari mendebarkan dan menakutkan aku.  Dah beli semua2 benda ni, hubby aku p bayar dan aku ngan anak2 sume tunggu kt luar care4.  Tara dok aku jaga diorang ni, x sampai sesaat waktu aku nak letak haziq dalam stroller, aku tengok haikal dah xde………

Dalam otak aku, aku pikir…sahih haikal dah hilanggggg.   Melilau biji mata aku cari, last2 x jadi letak haziq kt stroller lepas aku nampak haikal dok mencari2 aku gak kt depan pizza tu.  Baru je aku nak p dekat die n start panggai haikal, aku tengok haikal dah start menangeh sambil berlari pecut…Ya Allah, makin aku laju keja die, makin laju die lari.  Aku jerit nama die tp die x dengar. 

Aku tengok org yg perasan aku dok kejar haikal, diorang memang try menahan haikal ni tp die menepis tangan org tu dan lari lagi………Penat oooo, tara dok dukung haziq lagi, dok lari lagi…last2 haikal stop dekat tempat mainan tu, dpn sket dari mcd.  Nampak je die benti tp still menangeh…aku teruih panggei nama die…Muka die mmg pucat.  Kesian sangat…dan aku mula teringatkan nana yang aku tinggalkan sorang2 kt dpn care4 tu plak.  Dari jauh aku nampak nana still kt ctu, klu die plak ilang, jenuh lak aku mencari sbb sume benda ni spontan dan aku x sempat nak pesan apa2 pada nana.  Cuma yang aku tau husband aku tau kitorunk diri kt dpn care4 tu.

Skrg aku tau perasaan ibu yin dan family nurin atas kehilangan anak2 diorang yang hilang.  Walaupn haikal hilang cuma dari genggaman aku dan aku bleh kejar die dpn mata, tp perasaan aku susah nak digambarkan.  Macamana perasaan family yang menunggu kepulangan anak2 yang hilang…hanya mereka je yang lebih merasainya….

Harapan aku jangan lah perkara ni jadi lagi…aku x nak sbb jantung aku berdegup kencang slps haikal hilang dari pandangan boleh lagi aku rasakan…nauzubillah…..

8 Responses so far »

  1. 1

    azfaliza said,

    memang mendebar dan menakutkan……

  2. 2

    nanadanny said,

    betui az…takut sgt rasa waktu tu, mcm nk tercabut nyawa je tengok anak dh xde depan mata…

  3. 3

    jade2020 said,

    sib baik mat tak ilang skali hehehehe

  4. 4

    nanadanny said,

    jap nak pikir…klu mat ilang x takut kot…pasai die tau balik sendiri huahuahua

  5. 5

    yanz said,

    mesti rasa mcm lawak pon ada kalau byg hang dok berlari2 dukung anak smpai terkejar2 haikal..hehhehe…
    apa pon mmg risau kalau p tmpt ramai2 terutama sogo tu…kena masuk sume anak2 masok dlm satu troli pastu tolak..heheeheh..mujur jgk laa dia nangis tu julia, kalau dia dok sengih tak takot kt org lain, tu lagi kita risau kann..

  6. 6

    yanz said,

    eh, bila aku anto komen dlm blog julia, masok je..kalau blog ziana dgn kk linda, tak leh anto komen..mesti dorang sabotaj aku nihh…hahahhaha..
    boring laa dh lama tak dpt chat dlm cbox…huhuhuwaaaa…

  7. 7

    nanadanny said,

    mmg lawak giler babaz bila dok pk tkejar2 mcm 2, tp lantak la asai anak aku dapat balik..hehehe. Bila fikir mmg baguih la haikal nangeh mcm tu, at least org tau yang die memang dh ilang mak bapak waktu tu..hahaha

    nama hg telah diblacklistedkan oleh ip antarabangsa kot…hahaha

  8. 8

    jade2020 said,

    blog aku org beriman dan soleh/solehah je bleh letak komen huahuahua… kalo tak bleh letak komen tu kenala byk2 berdoa kih kih kih


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: