Pasar Ramadhan

Tahun ni aku pn x tau kenapa aku xde ati nk p pasar ramadhan..  Sepatutnya aku mesti teruja coz ini first time aku berpuasa di Putrajaya ni.  Klu nk ikut waktu aku kt Ipoh leh katakan dalam seminggu tu, 2 3 kali gak la p pasar ramadhan nie…

Entah la..mungkin disebabkan anak2 aku yg 2 org tu dah mula makan so klu nk bli kenkadang tu x menepati cita rasa diorang.  Makan sket je.  Contohnya nasi ayam.  Kenkadang tu bila beli, dh la sket je nasi n ayam yg die letak tu…mcm takut2 nk letak je.  Elllooo brother klu kome letak byk pn aku rasa x rugi la tp lebih byk rezeki yg korang dpt coz pembeli ni akan memuji dn tidak terasa menyesal beli okeeeyyyy… dan lagi satu mak oiii harga punya la mahaiiii.  Aku klu sedap n harga mahai aku x kisah la sgt tetambah nk bagi anak2 makan kan!!

Bila dipikirkan balik aku lebih rela masak.  X kisah la kelam kelibut bila balik tu nk capai itu ini… Janji aku rasa puas sgt bila kami anak beranak makan beramai2.  Rasa best sgt waktu tu.  Nk tau best kenapa?  Kenkadang anak2 pn dok puji la sedap masakan yg den masak tu…X ke kembang kuncup waktu tu.  Oyeehhh….Oyeehhh….Ye la anak dh besar dh boleh makan sendiri kan so waktu tu la bleh nk bersembang2 pong.  Masa tu kan terhad…

Dalam 6 hari puasa ni baru sekali aku p pasar ramadhan kt cni.  Itu pn sbb tingin nk makan murtabak n anak2 aku nk makan roti john.  Tp leh x aku x turun n juz duduk dlm kereta ngan si kecik tu, haziq…..  Bleh mendatangkan kemarahan hasben aku tu, tp die leh senyum gak…hehehe.  Ye la kan satgi buatnya aku turun sume benda aku nk nnt.  Penuh kot satgi jari jemari kite ni mcm kt ipoh dulu.  Heheheh…

Xpe la selagi aku x boring masak, aku akan capai senduk2 kt umah tu.  Tp ari ni hasben aku duty so untuk tidak memenatkan diri baik aku beli je kt cafe bawah tu untuk anak2 aku makan…Aikk, bleh camgitu??  Penat wooo hasben xde, nk jaga bebudak ni.  Si haziq lak dh suka nk kobek barang sana cni.  Penat kejar die je la…

Ok..time untuk turun bawah jamu mata apa2 yg patut dibeli…Harap2 aku x beli berlandaskan nafsu!!!  Chiow…..

2 Responses so far »

  1. 1

    jade2020 said,

    haku pon tak bernapsu nak pi param thn ni. entahla ngape…langsung tak mengghairahkan

  2. 2

    azfaliza said,

    aku sempat pegi sekali..tapi taim tu rasa nak pitam ya amat..orang ramai nak mamposss..cam ulat taik!!!!


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: