Signal

Aku tengok masyarakat kite ni susah sgt nk bagi signal bila nk masuk maner2..

Susah sgt kot nk tekan benda tu.. Bukannya apa untuk 2 bln ni aku masuk anjal yg ke-2 so Ya AmPun keta punya la byk nk masuk kompleks aku nie.  Yang buat aku geleng kepala sorang2 dlm keta bukannya apa..bila tengok org cilok je masuk tanpa bagi apa2 signal.  Dh la cilok, x bagi signal lak tu.  Bukan ke bleh membahayakan kereta kt belakang tu.  Xde langsung rasa hormat kt kereta2 lain yg dok berbaris panjang tunggu giliran.  Aku rasa mcm nk turun je keta n p ke keta tu cakap “jd lah pemandu yg berhemah, ingat org yg tersayang” hehehe  Penat je kementerian aku wat iklan mcm2 tp sesetengah ni x pikir iklan tu sume mmg ada maksudnya…

Sebenarnya aku gerun…gerun bangat bila tengok keta byk2 ni.  Takut berdentum ngan kereta je.  Klu kite je berjaga2 org lain x akhirnya kite jugak yg jadi mangsa.  Wlpn insuran leh cover itu citer lain buatnya innalillah…saper nk jawab tu???  Sian anak, bini, suami yg kt umah tu. 

Jadi kepada sume rakyat malaysia jgn malu2 lah guna signal tu.  Pembuat kereta tu tau setiap aksesori dlm keta tu ada tujuan dan sebabnya kite kena guna.  Jadi…

                               Pergi ke kedai membeli madu, P beli sekali sabun cap busa,

                               Berhati2 apabila memandu,  Ikutkan hati nanti binasa….

perghhhhhh…buat pantun la plak hahaha nk tergelak pn ada…

p/s:  Nk tanya sket xde kena mengena pn ngan tajuk ni…Bleh ka PA gred N17 jaga KSU aaa???

8 Responses so far »

  1. 1

    jade2020 said,

    fuhyo..siap berpantun lagi tu. tabik springg toing…toing.
    amboih…N17 jaga KSU? patutnya KSU N32 kan? tapi tu lah…kalo dah bos tu nak juga N17, memang takleh nak buat apa la…ikot ajoler huhu

  2. 2

    K. Lynda said,

    adaaaaaaaaaaaaaaaaaa…..kes ini telah terjadi di opis klinda..warrrrrrkkkhhhh..

  3. 3

    azfaliza said,

    ha betoi tu..memang sesetengah drebar kat melesia ni cam babun..kedekut signal langsung..agaknya meletop kot lampu signal kalo dorang guna mende alah tu…..

    err jue..ko pon jarang guna signal..jangan tak ngaku..dah banyak kali aku pasan..insap laaa..ngeh ngeh ngeh😀

  4. 4

    jade2020 said,

    ahahahahah….aku mmg saja takmo pasang signal. nak bagi org berpantun wakghaahahah

  5. 5

    nanadanny said,

    jade,
    ye la…hg buat la dpn aku x bagi signal..esok hari hg tgk ataih meja surat saman mai ataih kesalahan membahayakan org awam…hahaha

  6. 6

    nanadanny said,

    az,
    tima kasih bg maklumat org selalu buat kesalahan ni..mmg nk kena tu!!
    Sebaiknya signal org yg malaih guna tu benda tu elok dipatahkan aje kan..

  7. 7

    jade2020 said,

    cehh….ugut aku plak. satgi aku pi bakaq pejabat jpj tu baru tau. by the way, betul ka si salim parlan tu jadi pengarah jpj selangor?

  8. 8

    nanadanny said,

    jade,
    andai kata la mmg tbakaq ofis aku ni sahih hg yg buat bdasarkan statement yg hg bg tu…lantak, x tau…hehehe
    uuuiii glamernya bos i…die skrg tgh tanggung kerja slgr. Buat 2 koje, tu yg die asyik fenin..fenin..


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: