Jatuh

Pagi2 biasa la kelam kelibut nk uruskan anak3 tu…Bangun2 je pepagi:-

1)  Basuh muka

2)  Sapu sampah

3)  Kemaih baju anak3

4)  Mandi / Semayang

5)  Kejut anak2 bangun – (haziq x payah kejut dh pepg buta die bangun dulu)

6)  Bagi susu kt dorang

7)  Tukar pampers haziq..

Tung tang tung tang dh dkt kui 8 pg…

Baru nk amik handbag kt dpn nk letak dlm raga tu tetiba…gedebuk…huargghhhh  (haziq tiyak)…Teruih berlari mcm ribut ke bilik..sahih jatuh…Nasib baik bilik nana tu letak tilam je tp tilam berlapis2…rendah sket dri katil. Pujuk2 die sambil tuam ngan towel kt kepala die tu… Still nangeh sampei aku kata “ibu minta maaf ye” teruih die diam pastu siap senyum lagi…Ish ish ish syahdunya aku waktu tu.  Menyesal aku tinggalkan die td.  Bukannya sengaja tp tu la haziq skrg ni dh pandai angkat punggung dn menuju ke depan.  Rupa2nya bantal yg aku buat benteng kt die abis die tolak…..

X sabar nya nk balik nih…nk tau perkembangan haziq ari ni…Risonya haku!!  Tp klu apa2 mesti kakak pengasuh tu call aku kan!! Xpe…sejam lagi….  Ibu minta maaf ye haziq…

p/s:  Inoi…hg jgn bgtau kt mak tau…satgi riso la plak!!

1 Response so far »

  1. 1

    nylea86 said,

    lor huhu….cian kat haziq..dak aih org tak gitau….weh cian haziq…


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: