Nset

Siapa la x suka nset baru kan!! Tp aku x tau la kenapa aku dok setia sangat pakai nset aku ni dari tahun 2004 lagi.  Klu x waktu tu aku nk beli nset mcm erra pakai dlm citer Soal Hati tu..x silap aku model Motorola jenis lipat tp bila pikir blk baik aku guna duit tu untuk benda yg lebih berfaedah.  Last2 aku beli la nset Model Nokia 3315 ni.  Nset ni mmg aku syg sgt pasai jatuh la nset ni byk kali pong tp still ok wlpn pecah / terbukak cover nset.  Anak2 aku pn kekadang tu main baling je nset aku ni seolah2 nset aku ni barang mainan kot!! huhuhu…x kesian kt ibu ke kena bli baru nnt…

Tau dak dr dulu sampei la ni org dok soh aku tukaqqqq je nset ni??  Apa masalah dorang aaa??  Pada aku selagi aku leh terima/call org n sms leh digunakan there’s no point klu aku nk p tukaqqqq…

Ni aku nk bagi antara kata2 dema yg jeles kot aku pakai nset nih!!!

Kes 1

Ada cina lelaki ni mai ofis aku kata nset ni dh xde org pakai..P kedai die leh dpt offer lagi.  Siap bagi kad kedai die lagi tu..Huh!!!

Kes 2

Ada org nk pinjam nset aku so kena bukak simkad ni pasai bateri die dh kong tp aku x tau last2 die kata “tu la nset canggih sgt”.  Huh!!! (ala..setakat ada nset mahai tp bateri kong xde maknanya…warghhhhkakah)

Kes 3

Bila aku tanya kt org terdekat aku model nset aku ni apa??? Depa leh kata “model cap cokia“. Huh!!! (mmg nk kena sungguh la..tunggu la satni p bli yg canggih manggih bru korang tau!!)

Kes 4

Baru2 ni lak ada yg x syg mulut p kata nset ni haruihhh dihantar ke ARKIB NEGARA.  Huh!!! (Penghinaan..penghinaan tu!! Saper yg ckp tu aaa???)hehehe

Kes 5

Ada sorang mamat kt ofis ni die masuk bilik aku coz nk jumpa bos.  Bila aku abis ckp kt nset ni die leh kata…”ooo j**** tgh ckp tepon ka?? Lor guna lagi nset mcm batu bata nih” (ish..ish..ish mmg x insuran mulut tui la…)

Tp korang jgn risooo coz setiap tu ada jwpn2 yg bernas dari aku…Maner leh aku dok diam je dengaq depa dok ngutuk nset gueee kan!!!  Argghhh x kisah la janji aku suka nset ni..aku punya suka la!!! Hahaha..

8 Responses so far »

  1. 1

    nCT said,

    tahlah julia, sesetengah orang tu suka sgt tukar2 hp, tp bg ct lak, selagi x jahanam, selagi boleh dengaq org sana kata hello, dan org sana blh dengaq kita kata hello, mmg ct x akan tukaq.

    thn lps ct tertukaq hp sbb dok asyik kena marah ngan mak ngan ayah, bila ct cakap, depa x dengaq, last2 terpaksa gak tukaq, sbb rimaih kena marah, kalau dak, mmg pakai yg lama ja lah…

    bg ct, selagi boleh guna, guna. lainlah org yg berduit, mmg x kisah, tp mcm ct duit tu sgt berharga, so mmg guna betoi2lah😛

  2. 2

    klynda said,

    klinda x suka tukaq nset…dok beli nset mahei2 setakat nak boh lagu byk2, main game, nak up to date..baik x yah..byk benda lagi bleh buat dgn duit tu. Lagi pun kita ni dah beranak pinak, dari beli enpon sampai harga riban2 baik kita bawak anak gi jenjalan, main2, beli baju..takpun simpan untuk masa depan depa.

    Klinda punya nset butterfly tu sampai rosak teruk. Jadi mcm ct gak lah, tepon x leh dengaq apa semua baru tukaq. Tu pun klinda pilih yg rega dlm 300++ ja wpun abg zaiful offer beli nset N70 yg reganya sampai riban gak. Ya lah duit dia, duit kita gak.. kenalah beringat sentiasa.

    Pendek kata, jgn peduli apa org nak kata. Duit kita, kita punya pasailah nak buat apa pun.

  3. 3

    azfaliza said,

    N70 ku ini amat penting untuk amik2 gambo..tu yg dalam blog & fotopages wawa tu sume jasa N70..lagi satu, ada 3G senang sket nak ngadap muka mak, pak, adik2 kat kampong..

    eniwei julia, masing2 punye citarasa masing2..toksah le nak terhikut dengan kata2 orang, ok..lain le kalo orang tu nak offer henset pree..rembat jerrr..

  4. 4

    nanadanny said,

    ct n klynda,

    klu rosak baru la tukaqkan pasai aku pn duit tu mmg sayang sgt! Kena berINGAT selalu pasai keperluan anak3 lebih penting..

    az,
    fuh klu dpt pree mmg rembat nyer!!! Tp klu asben bg free x nk la jugak pasai bak kata klynda duit asben pn duit kite gak…hehehe

  5. 5

    azfaliza said,

    taim takde wawa dulu kalo hasben nak kasi pree, takyah pikir2 amik jer..tapi kalo skang, kena pikir ratus kali le..baik beli baju atau menan wawa..kita pun senang ati tgk anak hepi…….

  6. 6

    nCT said,

    ha betoi kata klinda tu, duit laki duit kita gak, bukannya mcm mana, kalau kita dok perabih yg bukan2, nnt susah sama2 gak, baik simpan buat makan ja, makan sama2 gak kan, guna nset sorang2 ja…

    alah julia, lenkali kalau org kata bukan2 pasai nset tu, kata ja, nnt mati x leh bawak, tu yg malaih nak tukaq baru tu….

  7. 7

    klynda said,

    haaa az pakai n70 utk amik gambaq apa semua mmg berbaloi..kamdar mmg berbaloi..heheheh

  8. 8

    nanadanny said,

    az,
    ya betui!! suka tgk anak nyer keperluan dlu…

    ct,
    bagi ayat camgitu bru depa tau kan!!! mesti terdiam nyer…hahahah


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: