Shortform

Selalu sgt bila kite tulis mesej kt nset, perkataan tu di’shortform’kan wlpn perkataan tu mmg dh pendek.  Kenkadang tu bleh mendatangkan dua maksud yg berbeza. Mula la nk bertikam lidah hahaha padahai benda tu kecik je…X kira la janji nk menang gak..hehehe (abg jgn mareee aaaa)

Ini aku nk tanya korang la kan klu ayat kt bwh ni perkataan yg aku bold tu korang rasa apa???…Ini kira mcm nk tgk saper yg betui bila perkataan tu di’shortform’kan…

                                 “aku kt ktn ni…ari ahad aku off”

p/s:  aku akan sambung citer ni bila dh dpt keputusan dari korang sume…

12 Responses so far »

  1. 1

    azfaliza said,

    meh nak teka…hmm…kuantan ke?😛

  2. 2

    klynda said,

    ktn tu kuantan kot..haaa lagi satu,kelantan

  3. 3

    nanadanny said,

    az n klynda,
    2 org dh kata kuantan..
    sambungan citer nnt aaa…hehehe

  4. 4

    Along said,

    aku rasapun kuantan la…sbb kalo kelantan org akan tulih penuh atau shortform yg lebih jelas…mcm kltn or k’tan or kelate
    haa…jgn dok biaq lama sgt…cepat smbg cerita!!

  5. 5

    m|era said,

    haa ktn = kelantan atau ktn = kantin

  6. 6

    nanadanny said,

    keputusan:-

    Kuantan – 3
    Kelantan – 2
    Kantin – 1

    x best la citer ari ni…satu ari satu post je, minggu dpn la aku citer maner la tau ada org nk teka lagi…

  7. 7

    nylea86 said,

    ar……….ktn =kuala terengganu….kahkahakahakkah😛

  8. 8

    nanadanny said,

    nylea
    ooooo…perli nampak!!!!! huh!!!

  9. 9

    klynda said,

    mana jawapan nie????

  10. 10

    nct said,

    kuantan julia, kalau kelantan, mesti kltn, betoi dak?

  11. 11

    nanadanny said,

    ct,
    kuantan – 4
    kelantan – 2
    kantin – 1

  12. 12

    azfaliza said,

    bila nak bagi jawapan? debor bagai nak rak dah ni..dag dig dug……


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: