Ilmu Alam

Perkataan ni akan aku ingat sampai bila2.  Maner x nyer bos aku akan wat ceramah kt INTAN Wilayah Timur di Terengganu dan seperti biasa keje aku kena tengok masa flight die yg suitable.  Kononnya nk jd pekerja cemerlang, gemilang & terbilang la…tetapi malangnya perkataan ILMU ALAM yg aku dapat…huhuhu

Seperti biasa dh tgk tempat kt terengganu mesti la kite cari flight KLIA – T’ganu kan??? Tetiba bos aku cakap “j**** u kena belajar ilmu alam ni..maner p t’ganu plak!!!”  Aku ni yg nk menegakkan benang yg basah wlpn xde benang yg nk dibasahkan ttp ngan pendirian aku.  Sambil tunjuk surat jemputan ceramah tu aku pn cakap mmg ceramah ni buat kt T’ganu.  Dh bertengkar tut tet tut tet ngan bos ni dn nampaknya bos x nk mengalah (asyik2 aku je kena mengalah) aku pn dgn spontannya kata mmg la saya x biasa naik flight tuan…… Haa tersengih die oooo konon menang la tu.  Die pn ckp yg INTAN Wilayah Timur ni klu dr Airport Kuantan tu lagi dkt.  Maner la aku tau!!!  Aku x belajar/hafal pn tempat2 dlm peta M’sia tu.  Saper yg tau angkat tgn..?? Haa kan sume x tau …heheheh

Tp ari ni bila aku nk confirm balik ngan bos pasai flight die tu last2 die kata nk p naik kereta.  Ish ish ish nama pn bos yer senang je booking / cancel flight ticket tu.  Penat je kite bertengkar pasai tempat nk mendarat ari tu..huh!  Xpe la janji dh belajar satu perkataan baru…ilmu alam..chios chios chios

13 Responses so far »

  1. 1

    Along said,

    aku tau julia!!!! sbb aku penah induksi kt INTIM tu….mmg Kuantan lg dekat dr Kuala Teganu tu….waarggakhakahakah

  2. 2

    nanadanny said,

    along,
    huh!! bukannya hg nk backing aku..
    itu pn sbb hg induksi kt ctu klu x confirm hg pn x tau…wargggkhakahh

  3. 3

    Along said,

    haaa…tu laa…lenkali sblm bertengkaq ngan org….tanya dulu org yg mengetahui. pastu br buleh bertengkaq….pasti menang.
    kl mcm aku ni aku akan tanya wak dulu, sbb dia tu dh p merata ceruk tmp dah (w/pun ada jugak ceruk yg jarang dia smp iaitu ceruk dapoq)….heheheehhe.

  4. 4

    azfaliza said,

    ehem along..kita induksi kat INTIM skali kan aritu? taim tu tengah preknen kan? dpt bilik atas mintak tuka bilik bawah kan? hehehe🙂

    baidewei..mmg epot kuantan dgn INTIM dekat jer berbanding KT..takpe, ilmu ni..ilmu..😉

  5. 5

    nanadanny said,

    along,
    arggggghhhhhh x kira la aku nk menang gak. X sempat nk tanya die soh bg keputusan waktu tu jugak…Jd aku terpaksa mengalah la kan…(hahaha ayat nk menang jugak)

  6. 6

    nanadanny said,

    az,
    ilmu tu kan…
    saje je nk nyedapkan ati…hehehe

  7. 7

    klynda said,

    lorrrrrrrr siannya julia..ish ish ish…kalu klinda mau malu 10 thn

  8. 8

    nanadanny said,

    klynda,
    tu yg buat ayat cover x pernah naik kpl terbang tu…hahaha

  9. 9

    Along said,

    looor…az..hg tau dak, aku punya dok pulun nk ingat tang mana aku penah tgk hg. rupanya kt INTIM. dulu penah dah ziana habaq kt aku…jd ingat2 lupa la plak. hampa time tu syiok la, suma pakat dok bwk perut ja, kami ni la kena buat mcm2…hampeh…tp sonok kan.

    julia,
    udah2 la tu….ngaku ja lah. kalo bos nk keputusan la tu jugak pun, hg bleh apa kata, sat naa sy nk cek dulu….hehehehe

  10. 10

    nct said,

    lor kesian pulak kat julia, mmg kuantan tu dekat dgn intim, sbb aku pun kursus kat sana dulu, lor kesiannya kat hang, ish nak gelak ka nak kesian x tau, sat nak pikiaq😛 wargahakhakah…

    az, along bawak perut ka masa tu? abih tu yg lain2 tu tinggai perut kat mana😛 wargahakhakaha sorry saja ja buat lawak, tengah borink ni

  11. 11

    nanadanny said,

    ct,
    chios…ada ati nk gelak kt aku nooo…huh!!!

  12. 12

    nct said,

    tumpang buleh gelak, kenalah gelak, x pa lah, drpd tau, jadi bertambah tau, drpd x tau, jadi tau, x gitu.

    (dlm hati, ish yg tu pun x tau ka, harulah)😛 uweekkk

  13. 13

    azfaliza said,

    ct,
    kami bawak perut ori..along bawak perut spare..😀


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: