Komunikasi

Pg td aku nk tergelak pn ada, nk marah pn ada, sume la dok campur2.. Sumenya pasai komunikasi..  Org kata klu nak rapatkan hubungan suami dn isteri ni sentiasalah berkomunikasi dengan pasangan masing2 kerana itu lebih mengeratkan walaupn di mana kite berada..(fuh, luas maksudnya tu…korang faham x maksud aku hahaha).

 Sebenarnya asbenku ptg ni x balik umah coz ada aktiviti menembak kt ng9..So, aku tanya la soklan2 spt di bawah ni dn ini jwpnnya…

aku:  Abg menembak kt maner? 

jwpn:  Kt ng9 la…(Padahai aku dh tau kt ng9 cuma nk tau kt lapang sasar maner2 ke, kt kem ke, etc…) Bila aku tanya balik baru la jwp kt tempat yg betui…

aku:  rasanya esok balik kui baper?

jwpn:  abg pn x tau..ptg kot..apa2 hal nnt abg call (ish musykil aku xkan la depa ni xdak schedule!

ada la lagi beberapa soklan yg aku x ingat tp mmg apa yang aku tanya x bg jawapan untuk soklan tu.  Bila kite dok persoalkan balik kite punya soalan tu, asben aku dh renyeh siap2 pasai die tau jwp x ikut soalan…hahahaha

kekadang tu dok ingat balik zmn bercintan cintun dulu fuhhh jgn nk kata.. bergayut kt tepon tu berjam2 ada je benda nk cakap..skrg ni pasai apa kite cakap benda yg perlu je aaaa???

Xpe la..maner x betui kite perbetuikan.  Komunikasi mmg perlu kerana tanpa komunikasi itulah yang akan menjarakkan perhubungan 2 hala tu.  Haaa baru aku teringat kat anak aku yg sulung tu skrg ni bila die ckp apa2 aku mesti memberi respond kt die at least kena cakap dlm satu ayat…klu aku cakap aaaaa/yeee je alamatnya ini ayat die:-

“eiii ibu ni…. jwp aaa je” (terkelu aku bila die ckp mcm tu)hehehe…

                                                                                                      

3 Responses so far »

  1. 1

    jade2020 said,

    dulu zaman cintan cintun mana jupe hari2….byk la benda nak kabo…skg pagi petang siang malam pon buleh jupe, buleh sembang. kalo dah hari2 sembang lama2 tak tau dah apa nak sembang…dah abis heeheh

  2. 2

    klynda said,

    masa cintan cintun bukan bleh jumpa tiap2 ari..pastu masa tu nak kenal hati budi masing2..la ni dah jumpa selalu, tidoq pun sama2…paham aja lah. dah cukup kenai gamaknya..hehehe

  3. 3

    nanadanny said,

    jade2020 n klynda,
    ya betui…tidak syak lagi hehehe


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: