Asam Garam Kehidupan

Life skrg?  Seronok vs sedih..  Memanglah semua org nk seronok kan.  Tanya la maner2 org kt dunia ni sape yg nk sedih walaupn org giler tp dh ditakdirkan jadi camtu mesti ada sebab musababnyakan!!

Kekadang terpikir kenapa kite mesti berselisih pendapat?  Org kata mcm tu baru best kan idup ni satgi klu ikut je mcm xde pendirian tp kenkadang tu pendirian kite tu disalahertikan.  Mcm aku la kt ofis ni org selalu kata “bos is alwiz right” tp kenkadang tu klu die salah xkan kite nk kata die betui jugakkan.  Cuma skrg ni aku ada cara psikologi yg aku rasa sgt praktikal untuk digunakan sblm bos nk marah aku..hehehe org laki besa la kan klu kite mulakan ngan ayat2 minta maaf tuan @ sori tuan sy nk tanya, mesti die rasa cool sket..tp kalau kite main tanya je mesti kite yg kena balik.  Huh kes naya sungguh la! Nasib baik die bos..hehehe

Mcm ngan asben aku rasa gurau2 tu memang penting dalam perhubungan tu untuk eratkan lagi hubungan yg sedia ada tp kalau dh penat kite nk gurau pn xde moodkan.  Kekadang sian lak my hubby  sesungguhnya memang la kite x berniat langsung nk wat cam2 tp kenapa ek jd cam gitu?? hehehe jwpnnya slps iklan memang penat xde mood la..haiya!

Cuma skrg ni kena pikir sedalam2nya tentang perhubungan somi isteri ni mcmn nk lebih mesra rakyat.  Hgpa paham2 la anak dh 3 org berderet2, kecik2 lak tu nk perhatian..kira sume la nk perhatian dari aku seorg insan yg lemah ni.  Jadi pikiaq la betui2 untuk keluarga tersayang… Juz be the way u are n be much more better than yesterday…huahuahua

6 Responses so far »

  1. 1

    Along said,

    betoi tu julia..kenkdg kita tak dak mood nak melawak kl dah letih ka atau mmg tak dak mood lah. Mcm tu jugak ngan asben kita…kena sama2 paham dan peka lah dgn mood msg2. Kalau rasa eratkan rapatkan mesra mesri tu…senang jaaa…ziana pun tau w/pun dia tak dak pengalaman…hahahahaha

  2. 2

    jade2020 said,

    haaa…dah ada 3 orang anak yg kecik…jgn lupa ‘anak’ yang paling besaq dah ler kih kih kih

  3. 3

    klynda said,

    besalah umah tangga…takkan nak elok selalu..ada gak pasang surutnya but u should appreciate every single thing happen as experience. whether happy or not, we have to face it.

  4. 4

    nanadanny said,

    along,
    xiana mmg tau sume benda pn..hahaha

    jade2020,
    ‘anak’ ‘plg besaq’ la yg paling manja pong..

    klynda,
    thanx 4 your advice..fuh speaking london dh. Standby nk g geneva ye..hehehe

  5. 5

    nanadanny said,

    along,
    hg nyer multiply x leh bukak kt cni la..apa kata hg create wordpress lak..

  6. 6

    klynda said,

    kita kena bersedia dari awal..sediakan payung sblom hujan..warkkhhhhh


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: